Problemen met een offline Nest-camera of -deurbel oplossen

Is je camera offline? Dat kan meerdere oorzaken hebben. Kijk of je meldingen hebt ontvangen in de Nest-app of je e-mail. Was de camera meer dan tien minuten niet aangesloten op een stopcontact, dan krijg je een melding en een e-mail met een momentopname van het laatste beeld van je camera.

Dit zijn mogelijke problemen die je kunt aantreffen:

• De camera gaat zo nu en dan offline. Ook zitten er gaten in de videogeschiedenis.
    • Zulke gaten tussen gebeurtenissen zijn heel normaal als je abonnement alleen op gebeurtenissen gebaseerde video-opnamen omvat.
  • Het statuslampje van de camera is uit (Google Nest Cam Indoor en Outdoor) of de lichtring knippert geel (Google Nest Cam IQ).
  • Je ontvangt een bericht in de Nest-app:
    • 'De videokwaliteit van je camera wordt beïnvloed door een wifi-storing.'
    • 'De videokwaliteit van je camera wordt beïnvloed door een zwakke wifi-verbinding. Plaats de router en de camera dichter bij elkaar.'
    • 'Je wifi heeft mogelijk onvoldoende uploadsnelheid, waardoor het beeld van je camera wordt beïnvloed. Zet de videokwaliteit lager in de instellingen.'

Belangrijk: Voordat je het probleem probeert op te lossen, moet je fysiek toegang tot de camera hebben. Een groot deel van de stappen voor probleemoplossing kan niet op afstand worden uitgevoerd. Ook kan de camera niet op afstand opnieuw wordt opgestart of ingesteld, omdat hierdoor de beveiliging van de camera in het geding zou kunnen komen.

Eerste basisstappen voor het oplossen van problemen

Als je niet thuis bent, zijn er enkele basisstappen voor probleemoplossing die je kunt uitvoeren, maar voor de meeste andere stappen moet je thuis zijn.

1. Controleer de status van de Nest-service. Soms als de Nest-service niet werkt, wordt de camera als offline weergegeven. Controleer later opnieuw of het probleem is opgelost.
  2. Controleer de versie van de Nest-app. Zorg dat je de nieuwste app-versie hebt geïnstalleerd. Je kunt de app gratis downloaden uit de Apple App Store. Eventueel kun je de app verwijderen en opnieuw installeren. Zo weet je zeker dat je de nieuwste versie hebt.

Selecteer het probleem

De Beeldlijn in de Nest-app vertoont gaten of er ontbreken delen

Herinnering: Heb je een abonnement voor op gebeurtenissen gebaseerde opname? Dan zie je in de Beeldlijn van je camera donkergrijze onderbrekingen tussen de gebeurtenissen. Dit is normaal. Heb je een Nest Aware Plus-abonnement? Dan zie je na tien dagen onderbrekingen in de Beeldlijn van je camera. Dit komt doordat de app video-opnamen verwijdert die geen activiteit bevatten. Je ziet alleen videoclips met activiteit. Heb je een 1e generatie Nest Aware-abonnement? Dan zie je alleen onderbrekingen in de Beeldlijn van je camera als je camera uitgeschakeld of offline is geweest.

De camera maakt geen verbinding tijdens de installatie en er wordt een foutcode weergegeven

Zie je tijdens het instellen een foutcode, dan vind je meer informatie in het artikel 'Foutcodes en -meldingen van de Google Nest-camera en Google Nest Hello oplossen'.

Je hebt meerdere Nest-camera's, maar er is er maar eentje offline

1. Probeer een andere camera of een ander apparaat met een wifi-verbinding uit te schakelen

Je internetprovider beperkt mogelijk de bandbreedte als je een bepaalde drempelwaarde hebt overschreden (vraag je provider naar deze limieten). Als je dus meer dan één camera hebt of als er andere apparaten zijn die bandbreedte gebruiken, ondervindt de camera mogelijk problemen vanwege het netwerkverkeer.

Je kunt dit testen door de verbinding van je apparaten te verbreken en te zien of dat iets verandert.

1. Schakel via de app een van de andere camera's in je huis uit.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Tik op 'Camera aan/uit'.
  4. Open de videostream van de offline camera en wacht een paar minuten.
  5. Als de live videostream wordt weergegeven, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.
  6. Gebeurt dit niet, dan herhaal je de bovenstaande stappen en schakel je de andere camera's uit, of verbreek je de verbinding van andere apparaten met wifi, zoals laptops, tablets en streamingapparaten.
  7. Als de offline camera opnieuw verbinding maakt nadat je de verbinding van andere camera's of apparaten hebt verbroken:
    • Ga naar de Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan select Quality and bandwidth Nest cam video quality icon to adjust your camera to a lower setting. Je kunt deze instelling ook voor andere camera's aanpassen om zo de juiste balans te vinden en ze allemaal online te houden
    • Of probeer het schema van je camera aan te passen, zodat er minder camera's tegelijk online zijn. Ga naar de Instellingen van je camera Icoon van Nest-instellingenen dan
    • Als langetermijnoplossing kun je ook de bandbreedte van je internet upgraden. Neem hiervoor contact op met je internetprovider

Opmerking: Audio- en videostreaming, online gamen en het gebruik van meerdere camera's binnen hetzelfde wifi-netwerk kunnen veel bandbreedte in beslag nemen.

2. Verplaats je camera

Veel problemen kunnen worden opgelost door de offline camera te verplaatsen als deze niet op een vaste plaats is bevestigd. De camera kan net buiten het bereik van je wifi zijn. Hierdoor kan de verbinding worden verbroken vanwege draadloze storing veroorzaakt door grote meubels en apparaten, muren en vloeren, en andere elektronica.

• Verplaats de camera pakweg 30 tot 60 cm, wacht een paar minuten en bekijk de live stream van de camera in de app.
  • Zet de camera dichter bij de wifi-router en kijk of de verbinding dan beter is.
  • Als de camera op een vaste plaats gemonteerd is, kun je proberen de wifi-router dichter bij de camera te plaatsen.

Als dit het probleem oplost, maar je wilt de camera of wifi-router op zijn oorspronkelijke plek houden, moet je het bereik van je wifi-netwerk mogelijk uitbreiden.

3. Start de router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart, wordt de internetverbinding gereset. Als je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genaamd) hebt, moet je deze ook opnieuw opstarten.

Je kunt de router als volgt opnieuw opstarten:

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht dertig seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.
    • Opmerking: Elke router is anders. Controleer daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor het opnieuw opstarten.
  4. Open de videostream van de offline camera en wacht een paar minuten. Als de live videostream wordt weergegeven, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.

4. Probeer netwerkextenders uit te schakelen

Mogelijk probeert de camera verbinding te maken met een ongeschikte netwerkextender, met verbindingsproblemen tot gevolg.

1. Probeer netwerkextenders uit te schakelen, of haal hun stekker uit het stopcontact.
  2. Open de videostream van de offline camera en wacht een paar minuten. Als de live videostream wordt weergegeven, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.

5. Kijk of de stekker van je camera in het stopcontact zit en stroom ontvangt

Als de camera meer dan tien minuten zonder stroom zit, krijg je een melding en een e-mail. Dit is mogelijk niet het geval als de stroom zo nu en dan korter dan tien minuten uitvalt. Probeer een ander stopcontact om te zien of de camera dan wel online gaat.

6. Start de camera opnieuw op

Als je de camera opnieuw opstart, wordt de verbinding opnieuw ingesteld.

1. Haal de stroomadapter van de camera uit het stopcontact.
  2. Wacht tien seconden en steek de voedingsadapter van de camera weer in het stopcontact.
  3. De camera start automatisch opnieuw op.

Als het goed is, zie je nu een continu groen brandend lampje op de voorkant van de camera om aan te geven dat deze verbinding heeft met het wifi-netwerk in je huis.

Als je een geel statuslampje (Nest Cam Indoor en Outdoor) of een geel knipperende lichtring (Nest Cam IQ indoor en outdoor, en Nest Hello) ziet, kan de camera geen verbinding maken of is de stroomtoevoer niet toereikend. Steek de stekker van de camera in een ander stopcontact.

Bij de Nest Hello heb je waarschijnlijk een andere transformator nodig om de bedrading van de bel op aan te sluiten. Neem contact op met een Nest Pro om de spanning te laten controleren en een nieuwe transformator te laten installeren.

7. Reset de camera

Als de camera na de bovenstaande stappen nog steeds niet online komt, kun je hem resetten.

Belangrijk: Als je een abonnement op Google Nest Aware hebt, moet je de clips opslaan voordat je je camera reset.

Je hebt een nieuwe router of een nieuw wifi-wachtwoord en de camera is offline

Heb je onlangs de instellingen van je router of wifi aangepast, dan is de kans groot dat je alleen de nieuwe gegevens van het wifi-netwerk hoeft in te voeren.

Je krijgt erg veel meldingen dat je camera offline is

Krijg je veel meldingen dat de camera offline is, dan is het meestal zo dat de wifi-verbinding van de camera vaak wegvalt. De verbinding valt weg, waarna de camera weer verbinding maakt.

Opmerking: Je kunt deze meldingen niet uitschakelen. Ze zijn altijd actief om je op de hoogte te houden van belangrijke gebeurtenissen.

1. Controleer je wifi-verbinding

Alle Nest-camera's maken gebruik van het wifi-netwerk in je huis. Het is daarom een goed idee om eerst te controleren of je met een ander apparaat in huis wel online kunt gaan. Ga bijvoorbeeld naar nest.com om te kijken of de verbinding goed werkt. Gebruik je een mobiel, dan zorg je ervoor dat mobiele data zijn uitgeschakeld en activeer je wifi om de verbinding te testen.

Kun je geen verbinding maken, probeer het dan voor de zekerheid nog een keer met een ander apparaat. Als je met geen enkel apparaat verbinding kunt maken, vraag dan je internetprovider of er een storing bij jou in de buurt is.

2. Verplaats je camera

Veel problemen kunnen worden opgelost door de offline camera te verplaatsen als deze niet op een vaste plaats is bevestigd. De camera kan net buiten het bereik zijn. Hierdoor kan de verbinding worden verbroken vanwege draadloze storing veroorzaakt door grote meubels en apparaten, muren en vloeren, en andere elektronica.

• Verplaats de camera pakweg 30 tot 60 cm, wacht een paar minuten en bekijk de live stream van de camera in de app.
  • Zet de camera dichter bij de wifi-router en kijk of de verbinding dan beter is.
  • Als de camera op een vaste plaats gemonteerd is, kun je proberen de wifi-router dichter bij de camera te plaatsen.

Als dit het probleem oplost, maar je wilt de camera of wifi-router op zijn oorspronkelijke plek houden, moet je het bereik van je wifi-netwerk mogelijk uitbreiden.

3. Start de camera opnieuw op

Als je de camera opnieuw opstart, wordt de verbinding opnieuw ingesteld.

1. Haal de stroomadapter van de camera uit het stopcontact.
  2. Wacht tien seconden en steek de voedingsadapter van de camera weer in het stopcontact.
  3. De camera start automatisch opnieuw op.

Als het goed is, zie je nu een continu groen brandend lampje op de voorkant van de camera om aan te geven dat deze verbinding heeft met het wifi-netwerk in je huis.

Als je een geel statuslampje (Google Nest Cam Indoor en Outdoor) of een geel knipperende lichtring (Google Nest Cam IQ indoor en outdoor, en Nest Hello) ziet, kan de camera geen verbinding maken of is de stroomtoevoer niet toereikend. Steek de stekker van de camera in een ander stopcontact.

Bij de Nest Hello heb je waarschijnlijk een andere transformator nodig om de bedrading van de bel op aan te sluiten. Neem contact op met een Nest Pro om de spanning te laten controleren en een nieuwe transformator te laten installeren.

4. Start de router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart, wordt de internetverbinding gereset. Als je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genaamd) hebt, moet je deze ook opnieuw opstarten.

Je kunt de router als volgt opnieuw opstarten:

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht dertig seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.
    • Opmerking: Elke router is anders. Controleer daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor het opnieuw opstarten.
  4. Open de videostream van de offline camera en wacht een paar minuten. Als de live videostream wordt weergegeven, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.

5. Probeer netwerkextenders uit te schakelen

Mogelijk probeert de camera verbinding te maken met een ongeschikte netwerkextender, met verbindingsproblemen tot gevolg.

1. Probeer netwerkextenders uit te schakelen, of haal hun stekker uit het stopcontact.
  2. Open de videostream van de offline camera en wacht een paar minuten. Als de live videostream wordt weergegeven, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.

6. Controleer de instellingen van je wifi-netwerk of router

Ongeschikte instellingen op je wifi-router in huis kunnen ervoor zorgen dat de camera de verbinding verbreekt of als Offline in de Nest-app wordt weergegeven.

Beamforming

Als je router is uitgerust met beamforming, kun je deze functie uitschakelen om te zien of de connectiviteit van de Nest-camera hierdoor verbetert. Kijk in de handleiding van je wifi-router of hij een functie voor beamforming heeft en hoe je die uitschakelt.

Ouderlijk toezicht of firewallbeveiliging

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Raadpleeg de handleiding van je wifi-router om te weten of deze functie is ingeschakeld op je netwerk en hoe je de Nest-camera kunt uitsluiten van deze beperkingen.

Apparaatprioriteit (ook wel 'Quality of Service' genoemd)

Als apparaatprioriteit is ingeschakeld op je router, kan hierdoor de beschikbare bandbreedte voor de Nest-camera worden beperkt. Dit kan de reden zijn dat de camera de verbinding verbreekt. Zet de Nest-camera op een hogere plek in de prioriteitenlijst van je router. Elke router is weer anders. Ga dus in de handleiding van je router op zoek naar meer informatie over Quality of Service en hoe je weet of dit is ingeschakeld.

7. Controleer of je router op de lijst met niet-geschikte apparaten staat

Kan de camera nog steeds geen verbinding met je wifi-thuisnetwerk maken nadat je de routerinstellingen hebt gecontroleerd, kijk dan of je router of modem misschien op de lijst met niet-geschikte apparaten staat.

Opmerking: Als je router op de lijst met niet-geschikte apparaten staat, kunnen sommige problemen nog steeds worden opgelost door de routerinstellingen te wijzigen of de firmware te updaten.

8. Probeer andere met wifi verbonden apparaten uit te schakelen

Je internetprovider beperkt mogelijk de bandbreedte als je een bepaalde drempelwaarde hebt overschreden (vraag je provider naar deze limieten). Als je dus veel apparaten hebt die bandbreedte gebruiken, ondervindt de camera mogelijk problemen vanwege het netwerkverkeer.

1. Kies een met internet verbonden apparaat in je huis en zet de wifi uit, haal de ethernetkabel eruit of schakel het apparaat uit, zodat het geen gebruikmaakt van de internetbandbreedte.
  2. Laptops, tablets, draadloze printers, streaming- of castingapparaten en audiosystemen zijn voorbeelden van apparaten die verbinding maken met wifi.
  3. Open de videostream van de offline camera in de app en wacht een paar minuten. Als de live videostream wordt weergegeven, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt. Gebeurt dit niet, dan herhaal je de bovenstaande stappen en schakel je de andere camera's uit, of verbreek je de verbinding van andere apparaten met wifi, zoals laptops, tablets en streamingapparaten.
  4. Als de offline camera opnieuw verbinding maakt nadat je de verbinding van andere camera's of apparaten hebt verbroken:
    • Ga naar de Instellingen van je camera Icoon van Nest-instellingenen dan
    • Of probeer het schema van je camera aan te passen, zodat er minder camera's tegelijk online zijn. Ga naar de Instellingen van je camera Icoon van Nest-instellingenen dan
    • Als langetermijnoplossing kun je ook de bandbreedte van je internet upgraden. Neem hiervoor contact op met je internetprovider.

9. Reset de camera

Als de camera na de bovenstaande stappen nog steeds niet online komt, kun je hem resetten.

Belangrijk: Als je een abonnement op Nest Aware hebt, sla je eventuele clips op voordat je de camera reset.

De verbinding van de camera wordt rond hetzelfde tijdstip verbroken, waarna hij opnieuw verbinding maakt

Mogelijk wordt de verbinding met je router tijdelijk verbroken als de DHCP-lease (Dynamic Host Configuration Protocol) van je IP-adres is verlopen. Gewoonlijk wordt de lease automatisch verlengd, waarna de verbinding weer wordt geactiveerd.

1.  Bekijk de videogeschiedenis

Heb je een abonnement op Nest Aware, dan kijk je in de videogeschiedenis van de afgelopen paar dagen of er rond dezelfde tijd hiaten zijn in de beelden.

2. Controleer of je camera is aangesloten op een geschakeld stopcontact

Sommige stopcontacten besparen energie door met een programmeerbare timer op bepaalde tijden de stroomtoevoer uit te schakelen. Probeer een ander stopcontact om te zien of de camera dan wel online gaat en blijft.

3. Controleer de instellingen van je wifi-netwerkrouter

Ongeschikte instellingen op je wifi-router in huis kunnen ervoor zorgen dat de camera de verbinding verbreekt of als Offline in de Nest-app wordt weergegeven.

Beamforming

Als je router is uitgerust met beamforming, kun je deze functie uitschakelen om te zien of de connectiviteit van de Nest-camera hierdoor verbetert. Kijk in de handleiding van je wifi-router of hij een functie voor beamforming heeft en hoe je die uitschakelt.

Ouderlijk toezicht of firewallbeveiliging

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Raadpleeg de handleiding van je wifi-router om te weten of deze functie is ingeschakeld op je netwerk en hoe je de Nest-camera kunt uitsluiten van deze beperkingen.

Apparaatprioriteit (ook wel 'Quality of Service' genoemd)

Als apparaatprioriteit is ingeschakeld op je router, kan hierdoor de beschikbare bandbreedte voor de Nest-camera worden beperkt. Dit kan de reden zijn dat de camera de verbinding verbreekt. Zet de Nest-camera op een hogere plek in de prioriteitenlijst van je router. Elke router is weer anders. Ga dus in de handleiding van je router op zoek naar meer informatie over Quality of Service en hoe je weet of dit is ingeschakeld.

Je andere apparaten zijn met wifi verbonden, alleen de Nest-camera niet

1. Kijk of de stekker van je camera in het stopcontact zit en stroom ontvangt

Als de camera meer dan tien minuten zonder stroom zit, krijg je een melding en een e-mail. Dit is mogelijk niet het geval als de stroom zo nu en dan korter dan tien minuten uitvalt. Probeer een ander stopcontact om te zien of de camera dan wel online gaat.

2. Kijk of de camera heel warm of koud aanvoelt

• Als het erg warm of koud is (kouder of warmer dan de gebruikstemperatuur van de camera), kan je camera wifi uitschakelen om zichzelf te beschermen.
  • Voelt de buiten- of binnencamera ongebruikelijk warm aan, dan haal je de stekker uit het stopcontact en laat je hem afkoelen. Steek de stekker dan weer in het stopcontact en kijk of de camera online gaat.

Opmerking: Als je binnencamera te warm wordt, zorg je ervoor dat deze niet in direct zonlicht, boven een open haard, bij een ventilatieopening of in de buurt van een andere warmtebron is geplaatst. Is dat het geval, dan moet je mogelijk een andere plek kiezen om het probleem op te lossen.

3. Verplaats je camera

Veel problemen kunnen worden opgelost door de offline camera te verplaatsen als deze niet op een vaste plaats is bevestigd. De camera kan net buiten het bereik zijn. Hierdoor kan de verbinding worden verbroken vanwege draadloze storing veroorzaakt door grote meubels en apparaten, muren en vloeren, en andere elektronica.

• Verplaats de camera pakweg 30 tot 60 cm, wacht een paar minuten en bekijk de live stream van de camera in de app.
  • Zet de camera dichter bij de wifi-router en kijk of de verbinding dan beter is.
  • Bij bevestigde camera's kun je proberen om de wifi-router dichter bij de camera te plaatsen. Als dit het probleem oplost, maar je wilt de router op zijn oorspronkelijke plek houden, dan moet je het bereik van je wifi-netwerk uitbreiden.

Als dit het probleem oplost, maar je wilt de camera of wifi-router op zijn oorspronkelijke plek houden, moet je het bereik van je wifi-netwerk mogelijk uitbreiden.

4. Start de camera opnieuw op

Als je de camera opnieuw opstart, wordt de verbinding opnieuw ingesteld.

1. Haal de stroomadapter van de camera uit het stopcontact.
  2. Wacht tien seconden en steek de voedingsadapter van de camera weer in het stopcontact.
  3. De camera start automatisch opnieuw op.

Als het goed is, zie je nu een continu groen brandend lampje op de voorkant van de camera om aan te geven dat deze verbinding heeft met het wifi-netwerk in je huis.

Als je een geel statuslampje (Nest Cam Indoor en Outdoor) of een geel knipperende lichtring (Nest Cam IQ indoor en outdoor, en Nest Hello) ziet, kan de camera geen verbinding maken of is de stroomtoevoer niet toereikend. Steek de stekker van de camera in een ander stopcontact.

Bij de Nest Hello heb je waarschijnlijk een andere transformator nodig om de bedrading van de bel op aan te sluiten. Neem contact op met een Nest Pro om de spanning te laten controleren en een nieuwe transformator te laten installeren.

5. Start de router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart, wordt de internetverbinding gereset. Als je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd) hebt, moet je deze ook opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem en router met elkaar verbonden, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht dertig seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.

• Opmerking: Elke router is anders. Controleer daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor het opnieuw opstarten.

Zodra de router opnieuw opstart, controleer je de wifi-verbinding met een computer of mobiel (zorg dat de mobiele gegevensverbinding is uitgeschakeld).

6. Controleer de instellingen van je wifi-netwerk of router

Is je camera het enige product dat geen verbinding maakt met wifi, dan controleer je of de wifi-instellingen zijn overgeschakeld op een verborgen netwerk. Zie 'Meer informatie over het verbinden van je camera met een verborgen wifi-netwerk'

Ongeschikte instellingen op je wifi-router in huis kunnen ervoor zorgen dat de camera de verbinding verbreekt of als Offline in de Nest-app wordt weergegeven.

Beamforming

Als je router is uitgerust met beamforming, kun je deze functie uitschakelen om te zien of de connectiviteit van de Nest-camera hierdoor verbetert. Kijk in de handleiding van je wifi-router of hij een functie voor beamforming heeft en hoe je die uitschakelt.

Ouderlijk toezicht of firewallbeveiliging

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Raadpleeg de handleiding van je wifi-router om te weten of deze functie is ingeschakeld op je netwerk en hoe je de Nest-camera kunt uitsluiten van deze beperkingen.

Apparaatprioriteit (ook wel 'Quality of Service' genoemd)

Als apparaatprioriteit is ingeschakeld op je router, kan hierdoor de beschikbare bandbreedte voor de Nest-camera worden beperkt. Dit kan de reden zijn dat de camera de verbinding verbreekt. Zet de Nest-camera op een hogere plek in de prioriteitenlijst van je router. Elke router is weer anders. Ga dus in de handleiding van je router op zoek naar meer informatie over Quality of Service en hoe je weet of dit is ingeschakeld.

7. Controleer of je router op de lijst met niet-geschikte apparaten staat

Kan de camera nog steeds geen verbinding met je wifi-thuisnetwerk maken nadat je de routerinstellingen hebt gecontroleerd, kijk dan of je router of modem misschien op de lijst met niet-geschikte apparaten staat.

Opmerking: Als je router op de lijst met niet-geschikte apparaten staat, kunnen sommige problemen nog steeds worden opgelost door de routerinstellingen te wijzigen of de firmware te updaten.

8. Probeer andere met wifi verbonden apparaten uit te schakelen

Je internetprovider beperkt mogelijk de bandbreedte als je een bepaalde drempelwaarde hebt overschreden (vraag je provider naar deze limieten). Als je dus veel apparaten hebt die bandbreedte gebruiken, ondervindt de camera mogelijk problemen vanwege het netwerkverkeer.

1. Kies een met internet verbonden apparaat in je huis en zet de wifi uit, haal de ethernetkabel eruit of schakel het apparaat uit, zodat het geen gebruikmaakt van de internetbandbreedte.
  2. Laptops, tablets, draadloze printers, streaming- of castingapparaten en audiosystemen zijn voorbeelden van apparaten die verbinding maken met wifi.
  3. Open de videostream van de offline camera in de app en wacht een paar minuten.
  4. Als de live videostream wordt weergegeven, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.
  5. Gebeurt dit niet, dan herhaal je de bovenstaande stappen en schakel je de andere camera's uit, of verbreek je de verbinding van andere apparaten met wifi, zoals laptops, tablets en streamingapparaten.
  6. Als de offline camera opnieuw verbinding maakt nadat je de verbinding van andere camera's of apparaten hebt verbroken:

• Ga naar de Instellingen van je camera Icoon van Nest-instellingenen dan
    • Of probeer het schema van je camera aan te passen, zodat er minder camera's tegelijk online zijn. Ga naar de Instellingen van je camera Icoon van Nest-instellingenen dan
    • Als langetermijnoplossing kun je ook de bandbreedte van je internet upgraden. Neem hiervoor contact op met je internetprovider.

Reset de camera

Als de camera na de bovenstaande stappen nog steeds niet online komt, kun je hem resetten.

Belangrijk: Als je een abonnement op Nest Aware hebt, sla je eventuele clips op voordat je de camera reset.

Je camera is offline en lijkt niet opnieuw verbinding te maken

1. Kijk of de stekker van je camera in het stopcontact zit en stroom ontvangt

Als de camera meer dan tien minuten zonder stroom zit, krijg je een melding en een e-mail. Dit is mogelijk niet het geval als de stroom zo nu en dan korter dan tien minuten uitvalt. Probeer een ander stopcontact om te zien of de camera dan wel online gaat.

2. Controleer of de camera warm of koud aanvoelt

Als het erg warm of koud is (kouder of warmer dan de gebruikstemperatuur van de camera), kan je camera wifi uitschakelen om zichzelf te beschermen.

Voelt de buiten- of binnencamera ongebruikelijk warm aan, dan haal je de stekker uit het stopcontact en laat je hem afkoelen. Steek de stekker dan weer in het stopcontact en kijk of de camera online gaat.

Opmerking: Als je binnencamera te warm wordt, zorg je ervoor dat deze niet in direct zonlicht, boven een open haard, bij een ventilatieopening of in de buurt van een andere warmtebron is geplaatst. Is dat het geval, dan moet je mogelijk een andere plek kiezen om het probleem op te lossen.

3. Verplaats je camera

Veel problemen kunnen worden opgelost door de offline camera te verplaatsen als deze niet op een vaste plaats is bevestigd. De camera kan net buiten het bereik zijn. Hierdoor kan de verbinding worden verbroken vanwege draadloze storing veroorzaakt door grote meubels en apparaten, muren en vloeren, en andere elektronica.

• Verplaats de camera pakweg 30 tot 60 cm, wacht een paar minuten en bekijk de live stream van de camera in de app.
  • Zet de camera dichter bij de wifi-router en kijk of de verbinding dan beter is.
  • Bij bevestigde camera's kun je proberen om de wifi-router dichter bij de camera te plaatsen. Als dit het probleem oplost, maar je wilt de router op zijn oorspronkelijke plek houden, dan moet je het bereik van je wifi-netwerk uitbreiden.

Als dit het probleem oplost, maar je wilt de camera of wifi-router op zijn oorspronkelijke plek houden, moet je het bereik van je wifi-netwerk mogelijk uitbreiden.

4. Start de camera opnieuw op

Als je de camera opnieuw opstart, wordt de verbinding opnieuw ingesteld.

1. Haal de stroomadapter van de camera uit het stopcontact.
  2. Wacht tien seconden en steek de voedingsadapter van de camera weer in het stopcontact.
  3. De camera start automatisch opnieuw op.

Als het goed is, zie je nu een continu groen brandend lampje op de voorkant van de camera om aan te geven dat deze verbinding heeft met het wifi-netwerk in je huis.

Als je een geel statuslampje (Nest Cam Indoor en Outdoor) of een geel knipperende lichtring (Nest Cam IQ indoor en outdoor, en Nest Hello) ziet, kan de camera geen verbinding maken of is de stroomtoevoer niet toereikend. Steek de stekker van de camera in een ander stopcontact.

Bij de Nest Hello heb je waarschijnlijk een andere transformator nodig om de bedrading van de bel op aan te sluiten. Neem contact op met een Nest Pro om de spanning te laten controleren en een nieuwe transformator te laten installeren.

5. Start de router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart, wordt de internetverbinding gereset. Als je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd) hebt, moet je deze ook opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem en router met elkaar verbonden, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht dertig seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.
    • Opmerking: Elke router is anders. Controleer daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor het opnieuw opstarten.

Zodra de router opnieuw opstart, controleer je de wifi-verbinding met een computer of mobiel (zorg dat de mobiele gegevensverbinding is uitgeschakeld).

6. Controleer de instellingen van je wifi-netwerk of router

Is je camera het enige product dat geen verbinding maakt met wifi, dan controleer je of de wifi-instellingen zijn overgeschakeld op een verborgen netwerk. Zie 'Meer informatie over het verbinden van je camera met een verborgen wifi-netwerk'.

Ongeschikte instellingen op je wifi-router in huis kunnen ervoor zorgen dat de camera de verbinding verbreekt of als Offline in de Nest-app wordt weergegeven.

Beamforming

Als je router is uitgerust met beamforming, kun je deze functie uitschakelen om te zien of de connectiviteit van de Nest-camera hierdoor verbetert. Kijk in de handleiding van je wifi-router of hij een functie voor beamforming heeft en hoe je die uitschakelt.

Ouderlijk toezicht of firewallbeveiliging

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Raadpleeg de handleiding van je wifi-router om te weten of deze functie is ingeschakeld op je netwerk en hoe je de Nest-camera kunt uitsluiten van deze beperkingen.

Apparaatprioriteit (ook wel 'Quality of Service' genoemd)

Als apparaatprioriteit is ingeschakeld op je router, kan hierdoor de beschikbare bandbreedte voor de Nest-camera worden beperkt. Dit kan de reden zijn dat de camera de verbinding verbreekt. Zet de Nest-camera op een hogere plek in de prioriteitenlijst van je router. Elke router is weer anders. Ga dus in de handleiding van je router op zoek naar meer informatie over Quality of Service en hoe je weet of dit is ingeschakeld.

7. Controleer of je router op de lijst met niet-geschikte apparaten staat

Kan de camera nog steeds geen verbinding met je wifi-thuisnetwerk maken nadat je de routerinstellingen hebt gecontroleerd, kijk dan of je router of modem misschien op de lijst met niet-geschikte apparaten staat.

Opmerking: Als je router op de lijst met niet-geschikte apparaten staat, kunnen sommige incompatibiliteitsproblemen nog steeds worden opgelost door de routerinstellingen te wijzigen of de firmware te updaten.

8. Probeer andere met wifi verbonden apparaten uit te schakelen

Je internetprovider beperkt mogelijk de bandbreedte als je een bepaalde drempelwaarde hebt overschreden (vraag je provider naar deze limieten). Als je dus veel apparaten hebt die bandbreedte gebruiken, ondervindt de camera mogelijk problemen vanwege het netwerkverkeer.

1. Kies een met internet verbonden apparaat in je huis en zet de wifi uit, haal de ethernetkabel eruit of schakel het apparaat uit, zodat het geen gebruikmaakt van de internetbandbreedte.
  2. Laptops, tablets, draadloze printers, streaming- of castingapparaten en audiosystemen zijn voorbeelden van apparaten die verbinding maken met wifi.
  3. Open de videostream van de offline camera in de app en wacht een paar minuten.
  4. Als de live videostream wordt weergegeven, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.
  5. Gebeurt dit niet, dan herhaal je de bovenstaande stappen en schakel je de andere camera's uit, of verbreek je de verbinding van andere apparaten met wifi, zoals laptops, tablets en streamingapparaten.
  6. Als de offline camera opnieuw verbinding maakt nadat je de verbinding van andere camera's of apparaten hebt verbroken:
    • Ga naar de Instellingen van je camera Icoon van Nest-instellingenen dan
    • Of probeer het schema van je camera aan te passen, zodat er minder camera's tegelijk online zijn. Ga naar de Instellingen van je camera Icoon van Nest-instellingenen dan
    • Als langetermijnoplossing kun je ook de bandbreedte van je internet upgraden. Neem hiervoor contact op met je internetprovider.

9. Reset de camera

Als de camera na de bovenstaande stappen nog steeds niet online komt, kun je hem resetten.

Belangrijk: Als je een abonnement op Nest Aware hebt, sla je eventuele clips op voordat je de camera reset.

Je ziet een continu brandend geel lampje op de camera

Als je een geel statuslampje (Nest Cam Indoor en Outdoor) of een geel knipperende lichtring (Nest Cam IQ indoor en outdoor, en Nest Hello) ziet, kan de camera geen verbinding maken of is de stroomtoevoer niet toereikend. Steek de stekker van de camera in een ander stopcontact.

Bij de Nest Hello heb je waarschijnlijk een andere transformator nodig om de bedrading van de bel op aan te sluiten. Neem contact op met een Nest Pro om de spanning te laten controleren en een nieuwe transformator te laten installeren.

Je ziet een continu brandend rood lampje op de camera

Zie je alleen een continu brandend rood statuslampje, dan werkt de led niet goed. Neem contact op met Nest Support voor probleemoplossing.

Je hebt alle stappen voor probleemoplossing geprobeerd

Heb je alle stappen voor probleemoplossing geprobeerd, dan reset je de camera en stel je hem opnieuw in met de Nest-app.

Belangrijk: Als je een abonnement op Nest Aware hebt, sla je eventuele clips op voordat je de camera reset.