To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met de wifi-verbinding van de Nest-camera of -deurbel oplossen

Als je Google Nest-camera of -deurbel offline is, kan deze geen live video streamen of video opslaan in de cloud. Andere verbindingsproblemen kunnen ertoe leiden dat de video wordt onderbroken of overgeslagen.

Deze signalen kunnen ook op een verbindingsprobleem duiden:

• Je krijgt een melding of e-mail dat je camera offline is of de verbinding met je camera verbroken is.
  • De app geeft aan dat je camera offline is, dat er een slechte verbinding is of dat de uploadsnelheid te laag is.
  • Het statuslampje van je camera is uit.
  • Er zitten onderbrekingen in de videogeschiedenis van je camera toen de camera offline was of uitstond. Opmerking: Als je camera videogeschiedenis van gebeurtenissen opneemt, zijn onderbrekingen normaal als er geen gebeurtenissen worden opgenomen.

Belangrijk: Als je het probleem wilt oplossen, moet je fysiek toegang tot de camera of deurbel hebben.

Wacht na elke stap een paar minuten en check dan of er nog steeds verbindingsproblemen zijn met je camera of deurbel.

De wifi-verbinding in je huis checken

Check of andere apparaten in je huis verbinding kunnen maken met wifi. Probeer bijvoorbeeld via je browser verbinding te maken met een website. Als je een mobiele telefoon gebruikt, zet je mobiele data uit en zet je wifi aan om de verbinding te testen.

Als geen enkel apparaat verbinding maakt, neem je contact op met je internetprovider om na te gaan of er een storing is bij jou in de buurt en voor hulp bij de verbinding.

De internetbandbreedte en -snelheid checken

De vereiste hoeveelheid bandbreedte is nodig voor een stabiele wifi-verbinding met je camera en deurbel om video te uploaden naar de cloud.

1. Ga naar Vereisten voor internetbandbreedte en -snelheid voor Nest-camera's om de bandbreedtevereisten van de camera te checken.
  2. Check of je internetabonnement voldoende bandbreedte biedt voor al je camera's. Je moet misschien je abonnement wijzigen om genoeg bandbreedte te krijgen.
  3. Gebruik een mobiel apparaat om een internetsnelheidstest zo dicht mogelijk bij de camera uit te voeren. Is de snelheid lager dan verwacht, dan bevindt de camera zich misschien buiten het bereik van de router of is er iets dat de wifi-verbinding verstoort. Ga door naar de volgende stappen om dit probleem op te lossen.

Je camera, router of andere objecten verplaatsen

De verbinding van de camera of deurbel kan worden verbroken als deze net iets buiten het bereik van je wifi-netwerk komt. Bovendien kan de verbinding worden verbroken vanwege draadloze storing door andere elektronica, grote meubels en apparaten, muren en vloeren.

• Verplaats de camera indien mogelijk 30 tot 60 cm van de oorspronkelijke locatie.
  • Zet de wifi-router en camera of deurbel dichter bij elkaar.
  • Verplaats zo mogelijk objecten die een draadloze storing kunnen veroorzaken uit de buurt van je camera, deurbel of router. Opmerking: Ga naar Problemen met draadloze storing oplossen voor meer hulp.

Als een van deze stappen het probleem oplost maar je het apparaat op de oorspronkelijke plek wilt houden, moet je het bereik van je wifi-netwerk misschien uitbreiden.

Start de camera of deurbel opnieuw op

Start de camera of deurbel opnieuw op om de verbinding te vernieuwen.

Nadat de camera opnieuw is opgestart, wacht je een paar minuten en check je de videostream. Als de live videostream verschijnt, heeft je camera opnieuw verbinding gemaakt.

Zet andere apparaten met een wifi-verbinding uit

Je camera of deurbel kan verbindingsproblemen hebben omdat andere apparaten in je huis veel bandbreedte gebruiken. Je netwerk kan misschien niet al je apparaten ondersteunen, vooral als ze meerdere activiteiten met hoge bandbreedte uitvoeren, zoals:

• Videogesprekken en -vergaderingen
  • Audio- en videostreaming
  • Online games
  1. Verbreek de verbinding met een ander apparaat met wifi om de beschikbare bandbreedte te vergroten.
    • Afhankelijk van het apparaat moet je het misschien loskoppelen via de verbindingsinstellingen of gewoon de stekker uit het stopcontact halen.
    • Als je een andere Nest-camera hebt, kun je de videostream van die camera ook uitzetten.
  2. Wacht een paar minuten en check dan of je camera nu een stabiele wifi-verbinding heeft.
  3. Als de camera nog steeds problemen ondervindt, verbreek je de verbinding van andere apparaten in je huis. Check je camera elke keer als je een apparaat ontkoppelt.

Probeer de volgende stappen om je camera verbonden te houden als andere apparaten online zijn:

De stroomtoevoer checken

Check of de camera of deurbel aanstaat.

Nest-camera's

1. Als de camera op batterijen werkt, check je of de batterij bijna leeg is en laad je hem zo nodig op. Koude temperaturen kunnen van invloed zijn op de batterijduur van de camera. Je moet dan de camera vaker opladen.
  2. Als je camera is aangesloten op een voedingsbron, check je bij de zekeringkast of de stroom aanstaat. Als de stroom in je huis aanstaat maar er toch geen stroom is, kan er een stroomstoring zijn. Neem in dat geval contact op met je energiebedrijf.
  3. Steek de stekker van de camera in een ander stopcontact en kijk of de camera aangaat. Als je camera met het nieuwe stopcontact wel werkt, moet je de camera misschien verplaatsen of contact opnemen met een elektricien om het stopcontact te laten repareren.
  4. Als de stroom in je huis aanstaat maar de camera op geen enkel stopcontact lijkt te werken, kan er een probleem zijn met de stroomkabel. Vervang de kabel en check of de camera werkt.
  5. Als je de Nest Cam (batterij) hebt aangesloten op het zonnepaneel, kan dit de camera niet opladen als het kouder is dan 0 °C. Probeer de camera binnenshuis op te laden met de meegeleverde oplaadkabel.

Oplaadgedrag van de batterij in Nest-camera's en -deurbellen bij koud weer

Nest-deurbellen

1. Als je een Nest Doorbell (batterij) hebt, check je of de batterij bijna leeg is en laad je deze zo nodig op. Koude temperaturen kunnen van invloed zijn op de batterijduur. Je moet dan de batterij vaker opladen.
  2. De batterij kan niet worden opgeladen als het kouder is dan 0 °C. Bij koud weer moet je de batterij mogelijk binnen opladen met de meegeleverde oplaadkabel.
    • Als je Nest Doorbell (batterij) is aangesloten op een andere voedingsbron, heeft de deurbel de batterij nog steeds nodig om te kunnen werken. Je moet de batterij misschien handmatig opladen bij koud weer.
  3. Als je deurbel is aangesloten op het deurbelsysteem van je huis of op een voedingsadapter, check je of de stroomvoorziening in je huis werkt en of de deurbel correct is aangesloten.
  4. Als je deurbel via de bedrading van de deurbel van stroom wordt voorzien en goed is aangesloten, check je de spanning van de bedrading. Als deze niet voldoet aan de spannings- en stroomvereisten, moet je de transformator misschien upgraden.

Oplaadgedrag van de batterij in Nest-camera's en -deurbellen bij koud weer

De versie van de app checken

Zorg dat je de nieuwste versie van de Google Home- of Nest-app hebt om de nieuwste functies en bugfixes te krijgen.

Android-apps updaten
iOS-apps updaten

De modem en router opnieuw opstarten

Start je router, modem en eventuele wifi-extenders of -repeaters opnieuw op. Check de gebruikershandleiding of de website van de fabrikant voor elk apparaat voor instructies.

Opmerking: Veel modems en routers worden opnieuw opgestart als je ze loskoppelt, 30 seconden wacht en de stekkers weer in het stopcontact steekt.

Nadat je de modem of router opnieuw hebt opgestart, wacht je tot de lampjes voor de voeding en verbinding branden. Het datalampje kan ook knipperen. Controleer daarna of de verbindingsproblemen zijn opgelost.

Checken of de camera of deurbel te warm of koud aanvoelt

Voor een goede werking moet de camera of deurbel op een plaats zijn geplaatst binnen de bedrijfstemperatuur. Als het apparaat te warm of koud wordt, kan de verbinding met wifi worden verbroken om zichzelf te beschermen. Als het apparaat een batterij heeft, hebben temperaturen onder 0 °C invloed op de batterijduur en het oplaadgedrag.

Voelt de camera ongebruikelijk warm aan? Haal de stekker dan uit het stopcontact en laat de camera afkoelen. Steek de stekker dan weer in het stopcontact en check of de camera online komt.

Opmerking: Als je binnencamera te warm is, check dan of deze niet in direct zonlicht, boven een open haard, in de buurt van een ventilatieopening of een andere warmtebron is geplaatst. Is dat wel het geval, dan moet je misschien een andere plek kiezen om het probleem op te lossen.

Ga naar De Nest-camera of -deurbel wordt warm voor meer hulp.

Netwerkversterkers verplaatsen of uitzetten

Je hoofdrouter heeft soms een betere verbinding dan je netwerkversterkers. Als de camera of deurbel verbinding probeert te maken met een ongeschikte versterker, kunnen er verbindingsproblemen optreden.

1. Plaats je netwerkversterker zo mogelijk dichter bij je camera of deurbel.
  2. Als de camera of deurbel nog steeds verbindingsproblemen heeft, haal je de stekker van de netwerkversterkers uit het stopcontact of zet je deze uit.

Check de instellingen van je wifi-netwerk of -router

Ongeschikte instellingen op je wifi-router in huis kunnen ervoor zorgen dat je camera of deurbel de verbinding verbreekt of in de app als offline wordt getoond.

Aanbevolen instellingen voor wifi-netwerken en -routers

Zet je camera of deurbel terug naar de fabrieksinstellingen

Belangrijk: Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden de videogeschiedenis en momentopnamen van de camera definitief verwijderd. Sla alle fragmenten op die je wilt bewaren voordat je de reset start.

Als geen van de andere stappen voor probleemoplossing heeft gewerkt, zet je de fabrieksinstellingen terug op de camera of deurbel.