To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Problemen oplossen als de Nest-camera of -deurbel offline is

Als je Google Nest-camera of -deurbel offline is, kan dit verschillende oorzaken hebben. Begin hier voor stappen voor probleemoplossing als je Nest-camera of -deurbel al is ingesteld in de app maar de verbinding is verbroken.

Belangrijk: Voordat je begint, moet je thuis zijn zodat je fysiek toegang hebt tot je camera of deurbel. Op die manier kun je problemen met je camera of deurbel oplossen als deze offline is. Veel van de stappen voor probleemoplossing kun je niet op afstand uitvoeren.

Dit zijn enkele signalen dat je camera of deurbel offline is:

• De app stuurt je een melding of e-mail met de mededeling dat je camera offline is of dat de verbinding is verbroken.
  • Er staat dat je camera offline is in de app. De app kan ook aangeven dat er een wifi-storing, een zwakke verbinding of onvoldoende uploadsnelheid is.
  • Als het statuslampje van de camera uit is of geel knippert, kan dit betekenen dat de camera uitstaat of problemen heeft met verbinding maken.
  • Er zitten gaten in de videogeschiedenis van de camera die aangeven dat de camera offline was of uitstond. Opmerking: Als je camera op gebeurtenissen gebaseerde opnamen kan maken, zijn gaten waar geen gebeurtenissen zijn waargenomen normaal.

Eerste basisstappen voor het oplossen van problemen

De stroomtoevoer checken

Check eerst of de camera of deurbel aanstaat.

Nest-camera's

1. Als de camera op batterijen werkt, check je of de batterij bijna leeg is en laad je hem zo nodig op. Koude temperaturen kunnen van invloed zijn op de batterijduur van de camera. Je moet dan de camera vaker opladen.
  2. Als je camera is aangesloten op een voedingsbron, check je bij de groepenkast of de stroom aanstaat. Als de stroom in je huis aanstaat maar er toch geen stroom is, kan er een stroomstoring zijn. Neem in dat geval contact op met je energiebedrijf.
  3. Steek de stekker van de camera in een ander stopcontact en kijk of hij aangaat. Als je camera met het nieuwe stopcontact wel werkt, moet je de camera misschien verplaatsen of contact opnemen met een elektricien om het stopcontact te laten repareren.
  4. Als de stroom in je huis aanstaat maar de camera op geen enkel stopcontact lijkt te werken, kan er een probleem zijn met de stroomkabel. Vervang de kabel en check of de camera werkt.
  5. Als je de Nest Cam (batterij) hebt aangesloten op het zonnepaneel, kan hij de camera niet opladen als het kouder is dan 0 °C. Probeer in dat geval de camera binnenshuis op te laden met de meegeleverde oplaadkabel.

Oplaadgedrag van de batterij in Nest-camera's en -deurbellen bij koud weer

Nest-deurbellen

1. Als je een Nest Doorbell (batterij) hebt, check je of de batterij bijna leeg is en laad je deze zo nodig op. Koude temperaturen kunnen van invloed zijn op de batterijduur. Je moet dan de camera vaker opladen.
  2. De batterij kan niet worden opgeladen als het kouder is dan 0 °C. Bij koud weer moet je de batterij mogelijk binnen opladen met de meegeleverde oplaadkabel.
    • Als je Nest Doorbell (batterij) is aangesloten op een andere voedingsbron, werkt de batterij nog steeds. Je moet de batterij mogelijk dus handmatig opladen bij koud weer.
  3. Als je deurbel is aangesloten op het deurbelsysteem van je huis of op een voedingsadapter, check je of de stroomvoorziening in je huis werkt en of de deurbel correct is aangesloten.
  4. Als de Nest Doorbell (netvoeding) correct is aangesloten op de bedrading van je deurbel, moet je mogelijk de transformator upgraden. Check de spanning van de bedrading.

Oplaadgedrag van de batterij in Nest-camera's en -deurbellen bij koud weer

De versie van de app checken

Zorg dat je de nieuwste app-versie hebt geïnstalleerd. Je kunt de Home-app of Nest-app updaten via de Google Play Store.

Kijken of de camera of deurbel erg warm of koud aanvoelt

Als hij erg warm of koud is (kouder of warmer dan de toegestane bedrijfstemperatuur), kan de camera of deurbel de verbinding met wifi verbreken om zichzelf te beschermen. Zeer lage temperaturen kunnen ook van invloed zijn op de batterijduur van bepaalde Nest-camera's en -deurbellen.

Voelt de camera ongebruikelijk warm aan? Haal de stekker dan uit het stopcontact en laat de camera afkoelen. Steek de stekker dan weer in het stopcontact en kijk of de camera online komt.

Opmerking: Als je binnencamera te warm wordt, check dan of deze niet in direct zonlicht, boven een open haard, bij een ventilatieopening of in de buurt van een andere warmtebron is geplaatst. Is dat wel het geval, dan moet je misschien een andere plek kiezen om het probleem op te lossen.

Als je deurbel ongebruikelijk warm wordt, vind je in ons Helpcentrum tips om je Nest-camera koel te houden.

Specifieke problemen oplossen met camera's of deurbellen die offline zijn

Selecteer jouw probleem voor mogelijke oplossingen.

Je camera, deurbel en andere apparaten zijn allemaal offline

Als alle verbonden apparaten in je huis offline gaan, kan er een probleem zijn met de router of het netwerk.

Start de router en modem opnieuw op om de internetverbinding te resetten. Als je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd) hebt, moet je deze ook opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Tip: Het kan zijn dat je een modem/router-combinatie hebt, maar het kunnen ook 2 afzonderlijke apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht 30 seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje. Opmerking: Elke router is weer anders. Check daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat over het opnieuw opstarten van de router.
  4. Open de videostream van de offline camera en wacht een paar minuten.

Als de live videostream verschijnt, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt. Als geen van je apparaten opnieuw verbinding maakt, is er misschien een netwerkstoring bij jou in de buurt. Neem contact op met je internetprovider voor meer informatie.

Alleen je camera of deurbel is offline

Heb je veel apparaten in je huis die met wifi zijn verbonden maar is je camera of deurbel het enige apparaat dat offline is, volg dan de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

1. Start de camera of deurbel opnieuw op

Start de camera of deurbel opnieuw op om de verbinding te vernieuwen.

Na het opnieuw opstarten wacht je een paar minuten. Daarna ga je naar de videostream van je offline camera. Als de live videostream verschijnt, heeft je camera opnieuw verbinding gemaakt.

2. Zet andere apparaten met een wifi-verbinding uit

Allereerst moet je het volgende weten over de internetbandbreedte:

• Het kan zijn dat je internetprovider de bandbreedte beperkt als je een bepaalde drempelwaarde hebt bereikt. Raadpleeg je serviceprovider voor meer informatie over deze limieten.
  • Enkele apparaten die verbinding maken met wifi en internetbandbreedte gebruiken, zijn laptops, tablets, draadloze printers, apparaten voor streaming of casten en audiosystemen.
  • Audio- en videostreaming en online gamen op hetzelfde wifi-netwerk kan veel bandbreedte in beslag nemen.
  • Als je meer dan één camera hebt of als er andere apparaten zijn die bandbreedte gebruiken, ondervindt je camera mogelijk problemen vanwege het netwerkverkeer.

Als je camera of deurbel offline gaat vanwege een beperkte bandbreedte, verbreek je tijdelijk de verbinding van sommige andere apparaten en check je of de camera of deurbel opnieuw verbinding maakt. Dat doe je zo:

1. Verbreek de verbinding met een ander apparaat dat op dit moment je internetverbinding gebruikt. Bij sommige apparaten kun je gewoon de stekker uit het stopcontact halen, terwijl je bij andere de verbinding met wifi moet verbreken in de verbindingsinstellingen. Tip: Je kunt ook de videostream van een andere Nest-camera in je huis uitzetten om wat bandbreedte vrij te maken en daarna checken of je camera opnieuw verbinding maakt.
  2. Open de videostream van je offline camera en wacht een paar minuten.
    • Als de live videostream verschijnt nadat je de verbinding van andere apparaten hebt verbroken, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.
    • Zie je de live videostream niet, dan is de verbinding met je camera nog steeds verbroken. Blijf doorgaan met het verbreken van de verbinding van andere apparaten in je huis en check steeds of je camera opnieuw verbinding maakt nadat je de verbinding van een apparaat verbreekt.
  3. Probeer het volgende om de camera online te houden nadat deze opnieuw verbinding heeft gemaakt:

3. Verplaats je camera, deurbel, router of andere objecten

De verbinding van de camera of deurbel kan worden verbroken als hij net iets buiten het bereik van je wifi-netwerk komt. Bovendien kan de verbinding worden verbroken vanwege draadloze storing door grote meubels en apparaten, muren en vloeren, en andere elektronica.

Nest-camera's

• Verplaats de camera 30 tot 60 cm, wacht een paar minuten en bekijk de live videostream van je camera in de app.
  • Zet de camera dichter bij de wifi-router en kijk of de verbinding dan beter is.
  • Je kunt ook je wifi-router dichter bij de camera plaatsen, als dat makkelijker is.
  • Verplaats objecten in de buurt van je camera of router die draadloze storing kunnen veroorzaken.

Als dit het probleem oplost maar je de camera of wifi-router op de oorspronkelijke plek wilt houden, moet je het bereik van je wifi-netwerk misschien uitbreiden.

Nest-deurbellen

Hoewel je de verbinding misschien kunt verbeteren door de deurbel naar een andere locatie te verplaatsen (vooral als hij op batterijen werkt), is dit niet altijd de beste oplossing. Als dat mogelijk is, probeer je in plaats daarvan het volgende:

• Plaats je wifi-router dichter bij de deurbel.
  • Verplaats objecten in de buurt van je deurbel of router die een draadloze storing kunnen veroorzaken.

4. Start je router en modem opnieuw op

Start de router en modem opnieuw op om de internetverbinding te resetten. Als je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd) hebt, moet je deze ook opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Tip: Het kan zijn dat je een modem/router-combinatie hebt, maar het kunnen ook 2 afzonderlijke apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht 30 seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje. Opmerking: Elke router is weer anders. Check daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat over het opnieuw opstarten van de router.
  4. Open de videostream van de offline camera en wacht een paar minuten. Als de live videostream verschijnt, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.

5. Zet netwerkversterkers uit

Misschien probeert de camera verbinding te maken met een ongeschikte netwerkversterker, met verbindingsproblemen tot gevolg.

1. Haal de stekker van de netwerkversterkers uit het stopcontact of zet ze uit.
  2. Open de videostream van de offline camera en wacht een paar minuten. Als de live videostream wordt weergegeven, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.

6. Zet je camera of deurbel terug naar de fabrieksinstellingen

Belangrijk: Als je in de videogeschiedenis van je camera beeldmateriaal hebt, moet je de clips bewaren die je wilt behouden voordat je de fabrieksinstellingen terugzet.

Als je camera of deurbel na de bovenstaande stappen nog steeds niet online komt, kun je de fabrieksinstellingen terugzetten.

De verbinding van de camera of deurbel wordt steeds verbroken en je krijgt veel meldingen dat de camera offline is

Krijg je veel meldingen dat de camera offline is, dan betekent dit meestal dat de wifi-verbinding van de camera vaak wegvalt. De verbinding valt weg, waarna de camera weer verbinding maakt.

Opmerking: Als je geen meldingen wilt krijgen dat de camera offline is, zet je pushmeldingen in de app uit.

Camerameldingen

1. Check de wifi-verbinding

Omdat alle Nest-camera's en -deurbellen wifi gebruiken, check je of je online kunt gaan met een ander apparaat in je huis.

Probeer bijvoorbeeld via je browser verbinding te maken met een website om te checken of de verbinding goed werkt. Gebruik je een mobiel, zet dan mobiele data uit en zet wifi aan om de verbinding te testen.

Kun je geen verbinding maken, probeer het dan voor de zekerheid nog een keer met een ander apparaat. Als je met geen enkel apparaat verbinding kunt maken, vraag dan je internetprovider of er een storing bij jou in de buurt is.

2. Verplaats je camera, deurbel, router of andere objecten

De verbinding van de camera of deurbel kan worden verbroken als hij net iets buiten het bereik van je wifi-netwerk komt. Bovendien kan de verbinding worden verbroken vanwege draadloze storing door grote meubels en apparaten, muren en vloeren, en andere elektronica.

Als je deze objecten iets verplaatst, kan dit een groot verschil maken. Hieronder zie je een aantal manieren waarop je de camera kunt helpen opnieuw verbinding te maken met wifi.

Nest-camera's

• Verplaats de camera 30 tot 60 cm, wacht een paar minuten en bekijk de live videostream van je camera in de app.
  • Zet de camera dichter bij de wifi-router en kijk of de verbinding dan beter is.
  • Je kunt ook je wifi-router dichter bij de camera plaatsen, als dat makkelijker is.
  • Verplaats objecten in de buurt van je camera of router die draadloze storing kunnen veroorzaken.

Als dit het probleem oplost maar je de camera of wifi-router op de oorspronkelijke plek wilt houden, moet je het bereik van je wifi-netwerk misschien uitbreiden.

Nest-deurbellen

Hoewel je de verbinding misschien kunt verbeteren door de deurbel naar een andere locatie te verplaatsen (vooral als hij op batterijen werkt), is dit niet altijd de beste oplossing. Als dat mogelijk is, probeer je in plaats daarvan het volgende:

• Plaats je wifi-router dichter bij de deurbel.
  • Verplaats objecten in de buurt van je deurbel of router die een draadloze storing kunnen veroorzaken.

3. Start de camera of deurbel opnieuw op

Start de camera of deurbel opnieuw op om de verbinding te vernieuwen.

Na het opnieuw opstarten wacht je een paar minuten. Daarna ga je naar de videostream van je offline camera. Als de live videostream verschijnt, heeft je camera opnieuw verbinding gemaakt.

4. Start je router en modem opnieuw op

Start de router en modem opnieuw op om de internetverbinding te resetten. Als je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd) hebt, moet je deze ook opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Tip: Het kan zijn dat je een modem/router-combinatie hebt, maar het kunnen ook 2 afzonderlijke apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht 30 seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje. Opmerking: Elke router is weer anders. Check daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat over het opnieuw opstarten van de router.
  4. Open de videostream van de offline camera en wacht een paar minuten. Als de live videostream verschijnt, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.

5. Zet netwerkversterkers uit

Je hoofdrouter heeft soms een betere verbinding dan eventuele versterkers. Het kan zijn dat je camera of deurbel ook verbinding probeert te maken met een ongeschikte netwerkversterker, wat soms tot verbindingsproblemen kan leiden.

1. Plaats je netwerkversterker zo mogelijk dichter bij je camera of deurbel.
  2. Als dat niet werkt, haal je de stekker van de netwerkversterkers uit het stopcontact of zet je ze uit.
  3. Open de videostream van de offline camera en wacht een paar minuten. Als de live videostream verschijnt, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt via de router.

6. Check de instellingen van je wifi-netwerk of router

Ongeschikte instellingen op je wifi-router in huis kunnen ervoor zorgen dat je camera of deurbel de verbinding verbreekt of in de app als offline wordt getoond.

Aanbevolen instellingen voor wifi-netwerken en -routers

7. Zet andere apparaten met een wifi-verbinding uit

Allereerst moet je het volgende weten over de internetbandbreedte:

• Je internetprovider beperkt misschien de bandbreedte als je een bepaalde drempelwaarde hebt overschreden. Vraag je provider naar deze limieten.
  • Enkele apparaten die verbinding maken met wifi en bandbreedte gebruiken, zijn laptops, tablets, draadloze printers, apparaten voor streaming of casten en audiosystemen.
  • Audio- en videostreaming en online gamen op hetzelfde wifi-netwerk kan veel bandbreedte in beslag nemen.
  • Als je meer dan één camera hebt of als er andere apparaten zijn die bandbreedte gebruiken, ondervindt je camera mogelijk problemen vanwege het netwerkverkeer.

Verbreek tijdelijk de verbinding van een aantal van je apparaten om het probleem op te lossen:

1. Verbreek de verbinding met een ander apparaat dat op dit moment je internetverbinding gebruikt. Bij sommige apparaten kun je gewoon de stekker uit het stopcontact halen, terwijl je bij andere de verbinding met wifi moet verbreken in de verbindingsinstellingen. Tip: Je kunt ook de videostream van een andere Nest-camera in je huis uitzetten om wat bandbreedte vrij te maken en daarna checken of je camera opnieuw verbinding maakt.
  2. Open de videostream van je offline camera en wacht een paar minuten.
    • Als de live videostream verschijnt nadat je de verbinding van andere apparaten hebt verbroken, heeft de camera opnieuw verbinding gemaakt.
    • Zie je de live videostream niet, dan is de verbinding met je camera nog steeds verbroken. Blijf doorgaan met het verbreken van de verbinding van andere apparaten in je huis en check steeds of je camera opnieuw verbinding maakt nadat je de verbinding van een apparaat verbreekt.
  3. Probeer de volgende oplossingen om de camera online te houden nadat deze opnieuw verbinding heeft gemaakt:

8. Zet je camera of deurbel terug naar de fabrieksinstellingen

Belangrijk: Als je in de videogeschiedenis van je camera beeldmateriaal hebt, moet je de clips bewaren die je wilt behouden voordat je de fabrieksinstellingen terugzet.

Als je camera of deurbel na de bovenstaande stappen nog steeds niet online komt, kun je de fabrieksinstellingen terugzetten.