Problemen oplossen wanneer de batterijen van je Nest Protect bijna leeg lijken als ze net uit de verpakking komen

Nadat je de Google Nest Protect hebt ingesteld, kan het gebeuren dat hij piept of je in de app waarschuwt dat de batterijen bijna leeg zijn. Als dit gebeurt, betekent dit alleen dat het voltage van de batterijen tijdelijk is gedaald tijdens het configuratieproces. Dit zou na een paar uur rust weer naar een normaal niveau moeten stijgen.

Wifi-communicatie verbruikt veel stroom. Als het langer dan verwacht duurt om je nieuwe Nest Protect te verbinden met je wifi-netwerk en toe te voegen aan de Nest-app, verbruiken de batterijen op dat moment veel energie. Na een korte rustperiode werken ze weer normaal. Dit gebeurt bij veel soorten batterijen. Als je bijvoorbeeld meerdere keren je auto probeert te starten, maar de motor na een paar keer niet aanslaat, moet je wellicht even wachten om de accu de tijd te geven om zich op te laden.

Je ontvangt bericht in de app dat de batterijen bijna leeg zijn, maar je hoort geen piep van de Nest Protect

Als je meteen nadat je de Nest Protect aan je account hebt toegevoegd, een bericht in de Nest-app ontvangt maar je geen piep hoort, kun je de Nest Protect gewoon monteren. Wacht een dag of twee om te kijken of het probleem vanzelf wordt opgelost.

Je hoort een piep die aangeeft dat de batterijen van de Nest Protect bijna leeg zijn

Als je Nest Protect meteen piept nadat je hem aan je account hebt toegevoegd
in de app, volg je deze stappen om te zorgen dat je batterijen
weer een volledige lading krijgen:

1. Haal de batterijen er ongeveer vier uur uit.

De batterijen van de Nest Protect verwijderen >

1. Plaats ze weer terug en verbind je Nest Protect met wifi door op de Nest-knop
    te drukken.
  2. Controleer het gedeelte Batterij in de Nest-app. Er zou een groen vinkje naast
    moeten staan om aan te geven dat de batterijlading weer een normaal niveau heeft.

Het batterijniveau van de Nest Protect controleren >

afbeelding van Protect-batterij in app op telefoon

Als je de batterijen in je Nest Protect moet vervangen door nieuwe batterijen:

• Gebruik alleen lithium-ionbatterijen van het type Energizer Ultimate Lithium AA (L91).
  • Zorg dat je geen alkalinebatterijen gebruikt.

Welk type batterijen moet je gebruiken voor je Nest Protect en waar kun je ze kopen? >

Opmerking: Zie je geen blauw licht of hoor je de welkomstboodschap niet nadat je het batterijlipje van de Nest Protect hebt verwijderd, dan lijkt het alsof de batterijen leeg zijn. Het kan zijn dat ze tijdens het vervoer zijn losgeraakt en dat je ze nog even moet aandrukken. Bekijk het onderstaande artikel voor meer informatie over hoe je dit probleem kunt oplossen.

Problemen oplossen wanneer er niets gebeurt nadat je het batterijlipje uit de Nest Protect hebt verwijderd >