To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Finner ikke Wi-Fi-nettverket mens kameraet konfigureres

Hvis du ikke finner Wi-Fi-nettverket i appen når du konfigurerer kameraet eller ringeklokken, kan det hende at enheten er for langt unna Wi-Fi-ruteren, at det finnes trådløse forstyrrelser, at nettverksnavnet er skjult eller det kan være andre problemer.

1. Se lenger ned på listen over Wi-Fi-navn

Rull helt ned til bunnen av nettverkslisten i appen. Nettverk med sterkt signal står som regel først på listen, mens nettverk med svakere signal vanligvis står lenger ned på listen.

Gi appen nok tid til å finne nettverket. Hvis du bor i et område med mange Wi-Fi-nettverk, kan det ta noe tid før nettverket vises.

2. Konfigurer ruteren til 2,4 GHz (bare Canada og Europa)

Hvis du er i Canada eller Europa og ruteren bare kringkaster et 5 Ghz-nettverk i en av disse regionene, vises ikke nettverket i applisten. Sørg for at ruteren kringkaster et 2,4 GHz-bånd. Du finner veiledning i ruterdokumentasjonen.

I Canada og Europa er Nest-produktene regulert som utendørs Wi-Fi-enheter. Derfor har vi laget dem slik at de bare bruker 2,4 Ghz-båndet. 2,4 GHz-nettverk er vanligere, så det er sannsynlig at Wi-Fi-nettverket i hjemmet ditt bruker dette båndet.

Merk: Innendørs Nest-produkter er ikke regulert som utendørsprodukter, så de kan koble seg til 2,4 GHz- eller 5 GHz-nettverk i Canada, Europa og resten av verden.

3. Skriv inn navnet på et skjult nettverk manuelt

Hvis du har konfigurert nettverket ditt selv, vet du sannsynligvis om du har konfigurert det med et skjult navn (SSID) for ekstra personvern.

Skjulte Wi-Fi-nettverk vises ikke automatisk i applisten.

1. Rull ned til bunnen av nettverkslisten i appen.
  2. Velg Andre nettverk.
  3. Skriv inn navnet på Wi-Fi-nettverket ditt.

Velg sikkerheten for Wi-Fi-nettverket, WEP, WPA eller WPA2, og skriv inn passordet ditt.

4. Flytt kameraet og ruteren nærmere hverandre

Prøv å flytte kameraet nærmere ruteren og koble det til igjen. En meter eller to kan gjøre stor forskjell.

Hvis det ikke er mulig å flytte kameraet nærmere, kan du prøve å flytte Wi-Fi-ruteren i stedet.

Hvis stedet der du vil montere kameraet, er for langt unna ruteren, kan du skaffe deg en Wi-Fi-forlenger for å utvide rekkevidden til Wi-Fi-nettverket.

5. Start Wi-Fi-ruteren på nytt

Du kan løse en rekke problemer med Wi-Fi ved å starte ruteren på nytt.

Viktig: Ingen av Wi-Fi-enhetene i hjemmet får tilgang til internettet før ruteren er ferdig med å starte på nytt.

1. Koble fra ruteren. Alle lysene slår seg av.
  2. Vent i 30 sekunder, og koble deretter ruteren til igjen.
  3. Vent i et par minutter eller til strøm- og tilkoblingslysene på ruteren lyser jevnt.
  4. Prøv å koble til kameraet igjen.

Merk: Alle rutere er ulike. Det kan hende du må sjekke bruksanvisningen for ruteren din og se etter mer spesifikk veiledning om hvordan du starter den på nytt.

6. Se etter forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen

Forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen kan skyldes at det er mange Wi-Fi-enheter i hjemmet, at det er for mange Wi-Fi-nettverk i området eller at det er en fysisk hindring mellom kameraet og ruteren.

Finn ut mer om forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen og hvordan du feilsøker det