To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Kan geen wifi-netwerk vinden tijdens het instellen van de camera

Als je tijdens het instellen van de camera of deurbel je wifi-netwerk niet kunt vinden in de app, bevindt het apparaat zich misschien te ver van je wifi-router af, kan er een draadloze storing zijn, is de netwerknaam verborgen of is er een ander probleem.

1. Check of je wifi-netwerk lager in de lijst staat

Scroll helemaal omlaag in de netwerklijst in de app. Netwerken met een sterker signaal komen vaak bovenaan de lijst in de app te staan, terwijl netwerken met een zwakker signaal meestal onderaan staan.

Geef de app genoeg tijd om je netwerk te vinden. Als je in een gebied met veel wifi-netwerken woont, kan het even duren voordat je netwerk erbij staat.

2. Stel je router in op 2,4 GHz (alleen Canada en Europa)

Als je in Canada of Europa bent en je router alleen een 5GHz-netwerk uitzendt in een van deze regio's, komt het netwerk niet in de lijst in de app te staan. Zorg ervoor dat je router een 2,4GHz-band uitzendt. Bekijk de documentatie van je router voor instructies.

In Canada en Europa worden Nest-producten officieel geclassificeerd als wifi-apparaten voor buiten. Daarom hebben we ze ontworpen zodat ze alleen de 2,4GHz-band gebruiken. Netwerken met 2,4 GHz worden het meest gebruikt, dus de kans is groot dat het wifi-netwerk in jouw huis ook deze band gebruikt.

Opmerking: Nest-producten voor binnen zijn niet officieel geclassificeerd als producten voor buiten. Daarom kunnen deze in Canada, Europa en de rest van de wereld verbinding maken met 2,4GHz- of 5GHz-netwerken.

3. Handmatig een verborgen netwerknaam invullen

Als je je eigen netwerk hebt ingesteld, weet je waarschijnlijk wel of je het netwerk een verborgen naam (SSID) hebt gegeven voor extra privacy.

Verborgen wifi-netwerken komen niet automatisch in de lijst in de app te staan.

1. Scroll omlaag in de netwerklijst in de app.
  2. Selecteer Ander netwerk.
  3. Vul de naam van je wifi-netwerk in.

Selecteer je wifi-netwerkbeveiliging (WEP, WPA of WPA2) en vul je wachtwoord in.

4. Plaats de camera en router dichter bij elkaar.

Plaats de camera dichter bij de router en maak opnieuw verbinding. Een halve meter kan al een groot verschil maken.

Als het niet mogelijk is om je camera dichterbij te plaatsen, kun je proberen de wifi-router dichterbij te zetten.

Als de afstand tussen de plek waar je de camera wilt installeren en de router te groot is, kun je het bereik van het wifi-netwerk eventueel uitbreiden met een wifi-extender.

5. Start de wifi-router opnieuw op

Er zijn een aantal wifi-problemen die je makkelijk kunt oplossen door de router opnieuw op te starten.

Belangrijk: Geen van de wifi-apparaten in je huis heeft toegang tot internet totdat je router helemaal opnieuw is opgestart.

1. Haal de stekker van de router uit het stopcontact. Alle lampjes gaan uit.
  2. Wacht 30 seconden en sluit de router weer aan op het stopcontact.
  3. Wacht een paar minuten of in ieder geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is (de lampjes op de router branden).
  4. Probeer je camera opnieuw te verbinden.

Opmerking: Elke router is weer anders. Controleer daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat over het opnieuw opstarten van de router.

6. Check of er sprake is van een draadloze storing

Een draadloze storing kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een groot aantal wifi-apparaten in huis, te veel wifi-netwerken in de buurt of een fysiek obstakel tussen je camera en router.

Meer informatie over draadloze storing en hoe je die oplost