Veiligheids- en privacyrichtlijnen voor Nest-camera's en de Nest Hello

Lees deze richtlijnen aandachtig door voordat je de camera installeert en zorg ervoor dat je de camera op een veilige en wettelijk toegestane manier gebruikt.

We raden je het volgende aan om oververhitting en verbranding te voorkomen:

Opmerking: Nest-camera's en de Nest Hello zijn duurzaam en gebruiksvriendelijk, maar net als de meeste andere elektronica kan de camera warm aanvoelen tijdens gebruik, met name in de modus Nachtzicht.

• Gebruik alleen de voedingsadapter en -kabel die bij de camera zijn geleverd. Kabels en adapters van derden werken mogelijk niet met je camera en kunnen hem beschadigen. Als je een Nest Hello hebt, kun je de geteste en goedgekeurde Voedingsadapter voor binnen gebruiken (alleen beschikbaar in de Verenigde Staten).
  • Blokkeer de luchtstroom naar je camera niet door hem verven, met een siliconen hoes of stickerlaag te bedekken of af te schermen met een doos of kastje.
  • Gebruik Nest-camera's en de Nest Hello binnen het toegestane bereik voor de bedrijfstemperatuur:
    • Nest Cam IQ indoor, Nest Cam Indoor en Dropcam: 0 tot 40 °C
    • Nest Cam IQ outdoor: -40 tot 45 °C
    • Nest Cam Outdoor: -20 tot 40 °C
    • Nest Hello videodeurbel: -15 tot 40 °C
  • Houd de camera uit direct zonlicht. Gebruik de Nest Cam Indoor, Nest Cam IQ indoor en Dropcam alleen binnenshuis.
  • Binnencamera's zijn niet geschikt voor gebruik buitenshuis. Dit omvat de Nest Cam Indoor, Nest Cam IQ indoor en Dropcam.

We raden je het volgende aan om brand en elektrische schokken te voorkomen:

• Gebruik alleen de voedingsadapter en -kabel die bij de camera zijn geleverd. Kabels en adapters van derden werken mogelijk niet met je camera en kunnen hem zelfs beschadigen.
    Opmerking: De enige stroombron van derden die getest en goedgekeurd is, is de Voedingsadapter voor binnen voor de Nest Hello (alleen beschikbaar in de Verenigde Staten).
  • Voer de installatie uit volgens de lokale bouw- en installatievoorschriften.  Als je bijvoorbeeld een stopcontact wilt gebruiken dat is blootgesteld aan regen, kan het zijn dat je het volgens de regels voor elektrische installaties moet afdekken tijdens gebruik.
  • Voor de Nest Hello videodeurbel:

Bij installatie door verbinding te maken met de bestaande bedrading van de deurbel

• Installeer de meegeleverde belaansluiting. Dit is niet optioneel.
  • Sluit het apparaat alleen aan op een bestaande stroombron van NEC/CEC Klasse 2 (LPS) en bedrading die voldoet aan de nationale en wettelijke installatievoorschriften.
  • Schakel in de zekeringkast de stroom naar de deurbel en de bel uit.
  • Zorg dat de Nest Hello stroom krijgt van een beltransformator van 16-24 VAC, 10 VA of hoger in Noord-Amerika of 12-24 VAC, 8 VA of hoger in Europa.
  • Sluit de Nest Hello niet aan op de netvoeding in huis (zoals 110 V of 220 V).

Bij installatie met de Voedingsadapter voor binnen (alleen in de Verenigde Staten)

• Schakel in de zekeringkast de stroom uit naar de deurbel en de bel, stopcontacten voor buitenverlichting en andere elektronica in de buurt van de installatielocatie.
  • Steek de Voedingsadapter voor binnen niet in een buitenstopcontact. Hij is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Gebruik Nest-camera's alleen in de omgeving waarvoor ze zijn bedoeld:

• Nest Cam IQ indoor, Nest Cam Indoor en Dropcam: Deze camera's zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis. Zorg dat de camera, de voedingsadapter en de USB-kabel niet nat worden.
  • Nest Cam IQ outdoor: De camera heeft een IP66-classificatie en is dus bestand tegen stof, regen en sneeuw. Dompel de camera echter niet onder in water. Sluit de voedingsadapter aan op een binnenstopcontact, aangezien hij niet is geclassificeerd voor gebruik buitenshuis. Als je je camera wilt aansluiten op een buitenstopcontact, kun je in de Nest Store een adapter en kabel voor gebruik buitenshuis kopen (alleen in bepaalde landen).
  • Nest Cam Outdoor: De camera heeft een IP65-classificatie, en is dus bestand tegen stof, regen en sneeuw. Dompel de camera echter niet onder in water. We raden je aan alleen stopcontacten met een aardlekschakelaar te gebruiken (kijk of je test- en resetknoppen op het stopcontact ziet).
  • Nest Hello videodeurbel: De camera heeft een IPX4-classificatie. Hij is bestand tegen stof, regen en sneeuw. Als de deurbel soms kouder of warmer wordt dan de vermelde temperaturen, kan dat tijdelijk gevolgen hebben voor de kwaliteit van de videostream. We raden je aan de deurbel in de schaduw te plaatsen om hem te beschermen tegen de hitte van de zon, met name in een klimaat met langdurig hoge temperaturen.

We raden je het volgende aan om ander ernstig letsel te voorkomen:

• Snoeren kunnen verwurging veroorzaken. Houd de kabels van de Nest-camera buiten het bereik van kinderen en dieren (op minstens één meter afstand). De meeste Nest-camera's zijn uitgerust met allerlei montageopties en een functie voor digitaal inzoomen. Je kunt ze dus zonder problemen installeren op een plek waar kinderen er niet bij kunnen.
  • Installeer je camera op de juiste manier:

• Nest Cam IQ indoor, Nest Cam Indoor en Dropcam: Plaats de camera maximaal twee tot vier meter boven de grond. Als de camera valt, kan dit schade of letsel veroorzaken.
    • Nest Cam IQ outdoor en Nest Cam Outdoor: Wil je de Nest-camera meer dan twee meter boven de grond plaatsen, monteer dan een kabelklem vlak bij de kop van de camera (vijftig cm van de basis).
    • Nest Hello videodeurbel: Als je de meegeleverde wig aan de montagesteun bevestigt, controleer je of hij goed is bevestigd. Als de camera valt, kan dit schade of letsel veroorzaken.

Privacyrichtlijnen

Gegevensbeveiligings- en privacywetgeving in je land kan richtlijnen bevatten die op jou en je gebruik van Nest-camera's van toepassing zijn. Jij (en niet Nest) bent verantwoordelijk voor de naleving van wetten die mogelijk gelden voor je gebruik van een Nest-camera.

We raden bijvoorbeeld aan dat je openbare wegen of het terrein van de buren niet filmt. Ook moet je mogelijk een kennisgeving ophangen, zodat bezoekers aan je huis weten dat je een Nest-camera gebruikt. Of wellicht is toestemming van de plaatselijke autoriteiten vereist.

Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers aan je huis mogelijk om toestemming vragen wanneer je bekend-gezicht meldingen gebruikt. Ten slotte is het verstandig dat je anderen om toestemming vraagt als je beelden van hen wilt opnemen of delen.