Problemen met de weersinformatie in Afstandsweergave oplossen

Wanneer Afstandsweergave ingeschakeld en ingesteld is om weersinformatie te laten zien, kan de 3e generatie Google Nest-thermostaat een bericht weergeven met de tekst 'Kan het weer nu niet ophalen. nest.com/m2' of 'Kan het weer niet weergeven omdat je thermostaat offline is.' Je kunt ook onjuiste weersinformatie zien.

farsight

Klik hieronder voor enkele stappen om deze situaties te verhelpen.

Foutmeldingen

Kan het weer nu niet ophalen. nest.com/m2

error code on thermostat
De volgende stappen kunnen de foutmelding Kan het weer nu niet ophalen. nest.com/m2 verhelpen:

1. Controleer de status van de Nest-service

Als de Nest-service uitgevallen is, kan dit invloed hebben op functies als de weersinformatie in Afstandsweergave die gebruikmaken van online Nest-services.

Het is altijd een goed idee om eerst te controleren of er een servicestoring is voordat je tijd investeert in het oplossen van het probleem.

Je kunt de status van onze service controleren op onze website voor Nest Support, of door hier te klikken.

2. Controleer of je thermostaat online is

Je thermostaat kan alleen weersinformatie ontvangen wanneer deze verbonden is met het wifi-netwerk in je huis.

Met de Nest-app:
1. Open de Nest-app.
2. Zoek de thermostaat in het startscherm van de Nest-app.
3. Als het thermostaatpictogram grijs is en er Offline onder staat, is de thermostaat offline.

Op de Nest-thermostaat:
1. Druk op de thermostaatring om het Overzichtsmenu te openen.
2. Draai aan de knop om het pictogram Instellingen te selecteren.
3. Als je thermostaat offline is, zie je een pictogram met een uitroepteken Nest offline icon in plaats van het normale pictogram voor instellingen.

Hier vind je een paar handige tips voor als je thermostaat offline is:

Problemen oplossen met een Nest Learning Thermostat die de verbinding verbreekt of die als offline wordt weergegeven >

3. Bevestig de locatie van je huis

Je Nest-thermostaat maakt gebruik van The Weather Channel om lokale weersinformatie weer te geven. Als je locatie niet juist is, geeft de Nest Learning Thermostat mogelijk niet de juiste weersinformatie weer.

Belangrijk: Controleer de locatie van je huis met de Nest-app en de thermostaat om te controleren of ze allebei de juiste informatie hebben.

Met de Nest-app:
1. Tik in het startscherm van de Nest-app op het pictogram Instellingen .
2. Selecteer Informatie over je huis.
3. Tik op Adres. Het adres en de locatie van je huis worden op een kaart weergegeven.
4. Controleer of het adres juist is. Is dat niet het geval, tik dan op het adres om het te corrigeren. Tik vervolgens op Volgende of Gereed.

Opmerking: Als je de locatie van je telefoon niet gebruikt met de Thuis/Afwezig-functie, wordt de kaart niet weergegeven.

5. Controleer in het volgende scherm of de locatie van je huis juist op de kaart wordt weergegeven. Als dat niet het geval is, sleep je de kaart om de locatie te corrigeren. Tik vervolgens op Gereed.

Op de Nest-thermostaat:
1. Druk op de ring om het Overzichtsmenu te openen.
2. Draai de ring naar Instellingen en druk om deze optie te selecteren.
3. Draai de ring naar de optie Locatie. Daar wordt je adres weergegeven.

• Is het adres niet juist, druk dan op de ring om de locatie-instellingen te openen. Selecteer Locatie in het volgende scherm en druk op de ring. Volg de instructies op de thermostaat om je locatiegegevens opnieuw in te stellen.

4. Controleren of The Weather Channel informatie voor je locatie heeft

Zodra je hebt bevestigd dat de locatie van je huis juist is in de Nest-app en op je thermostaat, controleer je of The Weather Channel over de juiste weersinformatie beschikt voor de locatie van je huis.

Ga naar weather.com en zoek naar het weer bij jou in de buurt. Typ je postcode in de zoekbalk. Bijvoorbeeld 9718.

Als er geen weersinformatie beschikbaar is voor je thuislocatie of als de weersinformatie die wordt weergegeven niet klopt, ga je naar feedback.weather.com voor hulp.

5. Controleer de instellingen van je thuisnetwerk

Reset je router en controleer of de instellingen voor je thuisnetwerk er niet voor zorgen dat je Nest-thermostaat geen weersinformatie ontvangt.

Start je modem en router opnieuw op
1. Haal de stekker van de modem/router uit het stopcontact.
2. Wacht dertig seconden en sluit de modem weer aan op het stopcontact.
3. De modem wordt automatisch opnieuw opgestart. Dit kan een paar minuten duren.
4. Wacht tot de modem helemaal opnieuw is opgestart en controleer dan of de thermostaat en de andere apparaten weer verbinding met internet hebben. Is dat niet het geval, vraag dan je internetprovider om hulp.

Zorg ervoor dat je thuisnetwerk dusdanig is ingesteld dat Nest-apparaten verbinding kunnen maken met internet. Volg deze link voor een lijst met aanbevolen instellingen voor netwerken:

Aanbevolen instellingen van wifi-netwerken en routers voor Nest-producten >

Kan het weer niet weergeven omdat je thermostaat offline is

Nest thermostat offline error message

Als de thermostaat het bericht Kan het weer niet weergeven omdat je thermostaat offline is weergeeft, betekent dit dat de wifi-verbinding van je thermostaat is verbroken.

De thermostaat staat in dat geval ook als offline vermeld in het startscherm van de Nest-app. Er wordt een pictogram met een uitroepteken settings icon with exclamation point weergegeven in het Overzichtsmenu van de Nest-thermostaat.

Bekijk het volgende artikel voor stapsgewijze instructies om je Nest-thermostaat weer online te krijgen.

Problemen met de wifi-verbinding van de Nest Learning Thermostat oplossen >

Onjuiste weersinformatie

De verkeerde weersinformatie wordt weergegeven in Afstandsweergave

1. Bevestig de locatie van je huis

Je Nest-thermostaat maakt gebruik van The Weather Channel om lokale weersinformatie weer te geven. Als je locatie niet juist is, geeft de Nest Learning Thermostat mogelijk niet de juiste weersinformatie weer.

Belangrijk: Controleer de locatie van je huis met de Nest-app en de thermostaat om te controleren of ze allebei de juiste informatie hebben.

Met de Nest-app:
1. Tik in het startscherm van de Nest-app op het pictogram Instellingen .
2. Selecteer Informatie over je huis.
3. Tik op Adres. Het adres en de locatie van je huis worden op een kaart weergegeven.
4. Controleer of het adres juist is. Is dat niet het geval, tik dan op het adres om het te corrigeren. Tik vervolgens op Volgende of Gereed.

Opmerking: Als je de locatie van je telefoon niet gebruikt met de Thuis/Afwezig-functie, wordt de kaart niet weergegeven.

5. Controleer in het volgende scherm of de locatie van je huis juist op de kaart wordt weergegeven. Als dat niet het geval is, sleep je de kaart om de locatie te corrigeren. Tik vervolgens op Gereed.

Op de Nest-thermostaat:
1. Druk op de ring om het Overzichtsmenu te openen.
2. Draai de ring naar Instellingen en druk om deze optie te selecteren.
3. Draai de ring naar de optie Locatie. Daar wordt je adres weergegeven.

• Is het adres niet juist, druk dan op de ring om de locatie-instellingen te openen. Selecteer Locatie in het volgende scherm en druk op de ring. Volg de instructies op de thermostaat om je locatiegegevens opnieuw in te stellen.

2. Controleren of The Weather Channel informatie voor je locatie heeft

Zodra je hebt bevestigd dat de locatie van je huis juist is in de Nest-app en op je thermostaat, controleer je of The Weather Channel over de juiste weersinformatie beschikt voor de locatie van je huis.

Ga naar weather.com en zoek naar het weer bij jou in de buurt. Typ je postcode in de zoekbalk. Bijvoorbeeld 9718.

Als er geen weersinformatie beschikbaar is voor je thuislocatie of als de weersinformatie die wordt weergegeven niet klopt, ga je naar feedback.weather.com voor hulp.

Opmerking: Afstandsweergave is een exclusieve functie van de 3e generatie Nest Learning Thermostat. Deze functie is niet beschikbaar voor andere modellen, zoals de Nest Thermostat E.