Problemen oplossen met weersinformatie in Afstandsweergave

Afstandsweergave is een functie die alleen voorkomt op de 3e generatie Google Nest Learning Thermostat. Als Afstandsweergave is ingeschakeld en ingesteld om weersinformatie te laten zien, kan je thermostaat een bericht weergeven met de tekst Kan het weer nu niet ophalen. nest.com/m2 of Kan het weer niet weergeven omdat je thermostaat offline is. Mogelijk wordt er ook een onjuist weerbericht weergegeven. Zoek hieronder naar je probleem en enkele stappen die je kunt uitvoeren.

farsight

Foutmeldingen

error code on thermostat
De volgende stappen kunnen de foutmelding Kan het weer nu niet ophalen. nest.com/m2 verhelpen:

1. Check de status van de Nest-service

Als de Nest-service uitgevallen is, kan dit invloed hebben op functies die gebruikmaken van online services, zoals de weersinformatie in Afstandsweergave.

Je kunt de status van de service nagaan op status.nest.com.

2. Check of je thermostaat online is

Je thermostaat kan alleen weersinformatie ontvangen als hij is verbonden met een wifi-netwerk. Als er op je thermostaat een bericht wordt weergegeven met de tekst 'Kan het weer nu niet ophalen. nest.com/m2' of 'Kan het weer niet weergeven omdat je thermostaat offline is', heeft je thermostaat mogelijk geen verbinding met wifi.

Met de Nest-app:
1. Open de Nest-app.
2. Zoek de thermostaat in het startscherm van de Nest-app.
3. Als het thermostaaticoon grijs is en er Offline onder staat, is de thermostaat offline.

Op de Nest-thermostaat:
1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.
2. Draai de ring naar Instellingen .
3. Als je thermostaat offline is, wordt er in plaats van het normale icoon voor instellingen een icoon met een uitroepteken Nest offline icon weergegeven.

Als je thermostaat offline is, bekijk je de links hieronder voor nuttige tips:

Problemen oplossen als je Nest-thermostaat de verbinding verbreekt of offline is

Problemen met de wifi-verbinding van je thermostaat oplossen

3. Bevestig de locatie van je huis

Je Nest-thermostaat maakt gebruik van The Weather Channel om lokale weersinformatie weer te geven. Als je locatie niet juist is, geeft je thermostaat mogelijk niet de juiste weersinformatie weer.

Belangrijk: Check de locatie van je huis in de Nest-app én op de thermostaat om na te gaan of ze allebei de juiste informatie hebben.

In de app:
1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen .
2. Selecteer Informatie over je huis.
3. Tik op Adres. Het adres en de locatie van je huis worden op een kaart weergegeven.
4. Controleer of het adres klopt. Als dat niet het geval is, tik je op het adres om het te corrigeren. Tik daarna op Volgende of Gereed.

Opmerking: Als je niet gebruikmaakt van je telefoonlocatie om de thermostaatmodus automatisch om te schakelen als je weggaat of thuiskomt, wordt er geen kaart weergegeven.

5. Kijk in het volgende scherm of de locatie van je huis op de kaart klopt. Als dat niet het geval is, sleep je de kaart om de locatie te corrigeren. Tik daarna op Gereed.

Op de Nest-thermostaat:
1. Druk op de ring om het menu Overzicht te openen.
2. Draai de ring naar Instellingen  en druk om deze optie te selecteren.
3. Draai de ring naar de optie Locatie. Daar wordt je adres weergegeven.

• Als het adres niet juist is, druk je op de ring om de locatie-instellingen te openen. Selecteer Locatie in het volgende scherm en druk op de ring. Volg de instructies op de thermostaat om je locatiegegevens opnieuw in te stellen.

4. Informatie over je locatie checken

Zodra je hebt bevestigd dat de locatie van je huis in de Nest-app en op je thermostaat klopt, ga je na of The Weather Channel over de juiste weersinformatie beschikt voor de locatie van je huis.

Ga naar weather.com en zoek naar het weer bij jou in de buurt. Typ je postcode in de zoekbalk. Bijvoorbeeld 94304.

Als er geen weersinformatie beschikbaar is voor de locatie van je huis of als er een onjuist weerbericht wordt weergegeven, ga je naar feedback.weather.com voor hulp.

5. Check de instellingen van je thuisnetwerk

Reset je router en controleer of de instellingen van je thuisnetwerk er niet voor zorgen dat je Nest-thermostaat geen weersinformatie ontvangt.

Start je modem of router opnieuw op:
1. Haal de stekker van de modem of router uit het stopcontact.
2. Wacht dertig seconden en sluit hem weer aan op het stopcontact.
3. De modem wordt automatisch opnieuw opgestart. Dit kan een paar minuten duren.
4. Wacht tot de modem helemaal opnieuw is opgestart en check dan of de thermostaat en de andere apparaten weer verbinding met internet hebben. Als dat niet het geval is, vraag je je internetprovider om hulp.

Zorg ervoor dat je thuisnetwerk zo is ingesteld dat Nest-apparaten verbinding kunnen maken met internet. Volg deze link voor een lijst met aanbevolen instellingen voor netwerken:

Aanbevolen wifi- en routerinstellingen voor Nest-producten

Het weerbericht klopt niet

1. Bevestig de locatie van je huis

Als je locatie niet klopt, geeft je thermostaat mogelijk niet de juiste weersinformatie weer.

Belangrijk: Check de locatie van je huis in de Nest-app én op de thermostaat om na te gaan of ze allebei de juiste informatie hebben.

In de Nest-app:
1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen .
2. Selecteer Informatie over je huis.
3. Tik op Adres. Het adres en de locatie van je huis worden op een kaart weergegeven.
4. Controleer of het adres klopt. Als dat niet het geval is, tik je op het adres om het te corrigeren. Tik daarna op Volgende of Gereed.

Opmerking: Als je niet gebruikmaakt van je telefoonlocatie om de thermostaatmodus automatisch om te schakelen als je weggaat of thuiskomt, wordt er geen kaart weergegeven.

5. Kijk in het volgende scherm of de locatie van je huis op de kaart klopt. Als dat niet het geval is, sleep je de kaart om de locatie te corrigeren. Tik daarna op Gereed.

Op de Nest-thermostaat:
1. Druk op de ring om het menu Overzicht te openen.
2. Draai de ring naar Instellingen  en druk om deze optie te selecteren.
3. Draai de ring naar de optie Locatie. Hier vind je je adres.

• Als het adres niet juist is, druk je op de ring om de locatie-instellingen te openen. Selecteer Locatie in het volgende scherm en druk op de ring. Volg de instructies op de thermostaat om je locatiegegevens opnieuw in te stellen.

2. Check of The Weather Channel informatie voor je locatie heeft

Check of The Weather Channel het juiste weerbericht heeft voor de locatie van je huis.

Ga naar weather.com en zoek naar het weer bij jou in de buurt.

Als er geen weersinformatie beschikbaar is voor de locatie van je huis of als er een onjuist weerbericht wordt weergegeven, ga je naar feedback.weather.com voor hulp.