To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka telefonens kamera som kodskanner för QR-koder

När du konfigurerar en Nest-produkt med appen behöver du normalt skanna en QR-kod. Om det inte går att skanna koden med kameran eller surfplattan kan du testa med starkare belysning eller något annat av tipsen nedan. Du kan även låta bli att skanna och skriva in produktens åtkomstkod eller serienummer i Nest-appen.

Så här hittar du QR-koden

Var QR-koden sitter beror på vilken Nest-produkt det är, men för det mesta hittar du den på baksidan, undersidan eller batterifackets insida.

Om du behöver hjälp med att hitta den trycker du på Help me find the code i Nest-appen när du ska skanna QR-koden. Då öppnas en bild som visar exakt var koden sitter.

QR code

Tips när du skannar

Använd starkare belysning

Blixten på telefonen eller surfplattan används inte när du skannar en QR-kod med Nest-appen. Därför är det viktigt att belysningen är god. Tänd fler lampor eller öppna persiennerna och testa att skanna koden igen.

Skanna koden mot en enfärgad bakgrund

Ibland kan mönstret på en duk, matta eller tapet vilseleda kamerans autofokusfunktion så att det inte går att skanna koden. I så fall kan du testa att flytta Nest-produkten så att du får en enfärgad bakgrund och skanna koden på nytt.

Håll den inte i handen

Ställ Nest-produkten på en bänk, ett bord eller något annat stadigt. Kameran kanske inte kan ställa in skärpan på ett föremål som inte hålls tillräckligt stilla. Du kan även testa att luta armbågarna mot bordet så att du kan hålla telefonen stadigt.

Vrid inte telefonen

Det kanske inte går att skanna koden om du håller telefonen snett. Håll den parallellt med ytan där den tryckta koden sitter.

Håll lagom avstånd

Om du håller telefonen för nära eller för långt ifrån koden går det inte att skanna den. Testa att hålla telefonen ungefär tre decimeter från QR-koden och flytta den långsamt närmare.

Vissa telefonkameror har svårare än andra att ställa in skärpan på nära håll. Då kan du behöva hålla telefonen lite längre ifrån. Testa att hålla telefonen så att QR-koden ryms inom den blå rutan i Nest-appen och sedan långsamt flytta den längre bort.

Skugga inte koden

Om du har testat med starkare belysning och det ändå inte går att skanna QR-koden kollar du att ingenting skuggar den. Det är lätt hänt när du håller kameran nära för att skanna.

Rengör objektivet

Det kan fastna damm och smuts på telefonens kameraobjektiv vilket kan göra bilden suddigare. Torka av det med en mjuk trasa.

Hoppa över att skanna QR-koden

Om det inte går att skanna QR-koden på telefonen kan du skriva in koden eller serienumret manuellt.

1. Tryck på Fortsätt utan inläsning längst ned på skanningsskärmen. Skriv sedan produktens åtkomstkod eller serienummer.
  2. Du kan trycka på Hitta koden eller Visa hur man gör. Då öppnas en bild i appen som visar var serienumret sitter på produkten.

Tips! Om det är svårt att se åtkomstkoden eller serienumret på Nest-produkten kan du ta en bild med kameran på telefonen. Öppna sedan bilden i fotoappen och zooma in.