Varsel

To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feilsøk skanning av QR-koder med telefonkameraet

Når du bruker appen til å konfigurere et Nest-produkt, må du vanligvis skanne en QR-kode. Hvis kameraet på telefonen din eller nettbrettet ikke kan skanne koden, kan du prøve igjen med bedre belysning eller bruke noen av disse andre tipsene. Du kan også hoppe over skanningen og skrive inn adgangskoden eller serienummeret for produktet direkte i Nest-appen.

Slik finner du QR-koden

QR-koden er plassert forskjellig på alle ulike Nest-produkter, men du finner den vanligvis på baksiden, på undersiden eller i batterirommet.

Hvis du trenger hjelp, kan du trykke på Hjelp meg med å finne koden på skjermen for skanning av QR-koder i Nest-appen. Du ser et bilde i appen som viser deg nøyaktig hvor koden er.

QR code

Tips for skanning

Bruk bedre belysning

Det brukes ikke blits på telefonen eller nettbrettet når du skanner QR-koder med Nest-appen, så det er viktig å ha god belysning. Slå på flere lys eller åpne persiennene, og prøv å skanne koden på nytt.

Bruk en ensfarget bakgrunn

Mønstre på bordduker, tepper og vegger kan noen ganger føre til at autofokusfunksjonen på kameraet blir forvirret, slik at koden ikke skannes. Hvis det er et mønster bak Nest-produktet, bør du prøve å sette produktet på en ensfarget overflate og skanne koden på nytt.

Ikke hold produktet i hånden

Plassér Nest-produktet på en benk, et bord eller en annen overflate som ikke beveger seg. Hvis det rister for mye, er det ikke sikkert telefonkameraet klarer å fokusere. Du kan også prøve å plassere albuene på bordet for å holde telefonen stødigere.

Hold telefonen rett

Hvis du holder telefonen i en vinkel i forhold til koden, er det ikke sikkert at kameraet klarer å skanne den. Sørg for at telefonkameraet er rett i forhold til overflaten koden er trykket på.

Hold avstand

Hvis du holder telefonen for nærme eller for langt unna koden, blir den ikke skannet. Prøv å holde telefonen omtrent 30 cm unna QR-koden, og beveg den sakte mot den.

Noen telefonkameraer kan ha vanskeligheter med å fokusere på objekter som er veldig nære, så du må kanskje holde telefonen litt lenger unna. Prøv å holde telefonen sånn at QR-koden er i den blå boksen i Nest-appen, og beveg den sakte unna koden.

Pass på skyggen din

Hvis du har økt belysningen, men QR-koden fortsatt ikke skannes, bør du sjekke om det er noen skygger over QR-koden. Dette skjer ofte når man beveger på telefonen for å skanne en kode.

Rengjør linsen

Det kan fort bli en del støv og flekker på telefonlinser, og disse kan føre til at bildene blir uklare. Derfor bør du tørke over linsen med en myk klut for å rengjøre den.

Sånn hopper du over QR-skanning

Hvis du ikke klarer å skanne QR-koden med telefonen, kan du skrive inn adgangskoden eller serienummeret manuelt.

1. Trykk på Fortsett uten å skanne nederst på skjermen for skanning av QR-koder. Skriv deretter inn adgangskoden eller serienummeret for produktet.
  2. Du kan trykke på Finn koden eller Vis meg hvordan for å se informasjon i appen om hvor serienummeret er plassert på produktet.

Tips: Hvis du synes det er vanskelig å lese Nest-produktets adgangsnøkkel eller serienummer, kan du ta et bilde med telefonkameraet. Deretter kan du åpne bildet i bildeappen og zoome inn.