Problemen oplossen met het scannen van de QR-code met de camera van je telefoon

Gewoonlijk moet je een QR-code scannen als je met de app een Nest-product instelt. Kan de camera van je telefoon of tablet de QR-code niet scannen, zorg dan voor meer licht. Of probeer een paar van de volgende tips. Je kunt het scannen ook overslaan en de toegangscode of het serienummer van het product in de Nest-app typen.

De QR-code vinden

De QR-code staat bij elk Nest-product op een andere plek.
Meestal vind je de code op de achterkant, op de onderkant of in de batterijhouder.
Als je hulp nodig hebt, tik je op Help me de code te vinden op het scherm voor het scannen van de QR-code
in de Nest-app. De app toont een foto van de plek van de code.
QR code

Tips voor scannen

Gebruik meer licht

Je telefoon of tablet gebruikt geen flitser bij het scannen van een QR-code met de Nest-app. Helder licht is dus belangrijk. Doe een paar lampen aan of open de gordijnen en probeer de code opnieuw te scannen.

Kies voor een effen achtergrond

Patronen op een tafelkleed, tapijt of muur kunnen bij de autofocusfunctie van de camera soms tot verwarring leiden, waardoor de code niet wordt gescand. Heeft je Nest-product een achtergrond met patronen, probeer dan de code opnieuw te scannen met een effen achtergrond.

Houd je product niet in je hand

Leg je Nest-product op het aanrecht, de tafel of een andere stevige ondergrond. Als het product te veel beweegt, kan je camera mogelijk niet goed focussen. Je kunt ook proberen met je ellebogen op tafel te leunen om je hand stabiel te houden.

Houd je telefoon recht

De camera van je telefoon kan de code soms niet scannen als je hem niet recht vasthoudt. Houd je telefoon evenredig met het oppervlak waarop de code staat.

Blijf op afstand

Je kunt de code niet scannen als je je telefoon te dicht bij of te ver weg houdt. Houd je telefoon op zo'n dertig centimeter afstand van het product en beweeg langzaam naar de QR-code toe.

Sommige camera's van mobiele telefoons kunnen minder goed focussen op korte afstand. Dus misschien moet je je telefoon een beetje verder weg houden. Probeer je telefoon zo te houden dat de QR-code zich in het blauwe kader in de Nest-app bevindt en maak de afstand langzaam groter.

Schaduw op QR-code

Heb je voor meer licht gezorgd, maar lukt het nog steeds niet de QR-code te scannen? Controleer dan of er geen schaduw over de QR-code valt. Dit gebeurt vaak wanneer je de telefoon naar voren beweegt om de code te scannen.

Maak de lens schoon

Soms kunnen stof, vegen of vlekken op de lens van je telefoon het beeld onscherp maken. Veeg de lens schoon met een zachte doek.

Scannen van de QR-code overslaan

Als je de QR-code niet kunt scannen met je telefoon, kun je de code of het serienummer handmatig typen.

1. Tik onderaan het scherm voor het scannen van de QR-code op Doorgaan zonder te scannen. Typ vervolgens de toegangscode of het serienummer van je product. De code of het serienummer staat naast de QR-code.
  2. Volg de specifieke instructies voor elk Nest-product hieronder als je meer hulp nodig hebt.

Tip: Als je de toegangscode of het serienummer van je Nest-product bijna niet kunt lezen, maak je een foto met de camera van je telefoon. Open vervolgens de foto in je foto-app en zoom in.

Nest-thermostaat

Bij Google Nest-thermostaten werkt het iets anders. Je hoeft de QR-code namelijk niet te scannen en het serienummer niet in te voeren om met de installatie te beginnen. Nadat je de thermostaat hebt geïnstalleerd en de opties hebt gekozen, vraagt de app alleen om de toegangscode.

1. Tik onderaan het scherm voor het scannen van de QR-code op Doorgaan zonder te scannen.
  2. Selecteer Nest-thermostaat in de lijst en selecteer vervolgens het model dat je wilt instellen.
  3. Tik op Volgende.
  4. Installeer de thermostaat aan de hand van de instructiehandleiding in de verpakking.
  5. Als je klaar bent met het instellen van je thermostaat en deze is ingeschakeld, tik je op Doorgaan met instellen.
  6. Voer de toegangscode in die op het thermostaatscherm wordt weergegeven. Als je de toegangscode niet ziet en hulp nodig hebt om dit te doen, tik je op Laat me zien hoe.

Nest Protect

De toegangscode van de Google Nest Protect staat naast de QR-code op de achterkant. Je moet hem dus verwijderen van de montagesteun als die al op het plafond of de muur is bevestigd.

1. Tik onderaan het scherm voor het scannen van de QR-code op Doorgaan zonder te scannen.
  2. Selecteer Nest Protect in de lijst.
  3. Voer de toegangscode in (niet het serienummer). Tik op Laat me zien hoe om te zien waar de toegangscode is.
  4. Tik op Volgende. De app gaat vervolgens verder met instellen.

Nest-camera's

Als je een camera hebt, kun je het serienummer en de toegangscode typen. Ze staan naast de QR-code van je camera.

1. Steek de stekker van de camera in een stopcontact voordat je het serienummer en de toegangscode invoert.
  2. Tik onderaan het scherm voor het scannen van de QR-code op Doorgaan zonder te scannen.
  3. Selecteer 'Google Nest Cam' en kies vervolgens in de lijst het cameramodel dat je wilt instellen.
  4. Voer de toegangscode in. (Bij Dropcams moet je voor deze stap het serienummer opgeven.) Tik op Laat me zien hoe om te zien waar de toegangscode of het serienummer staat.
  5. Tik op Volgende.
  6. Typ op het volgende scherm het serienummer in. De app gaat vervolgens verder met instellen. Als er een foutmelding verschijnt vanwege een ongeldig serienummer, controleer je of de stekker van de camera in een stopcontact zit voordat je het opnieuw probeert.
  7. Tik op Volgende. De app gaat vervolgens verder met instellen.

De camera instellen via USB

Je kunt je Nest Cam of Dropcam ook instellen door deze via de meegeleverde USB-kabel te verbinden met een computer. Dit werkt voor alle camera's, behalve de Nest Cam IQ.

Nest Connect

De Nest Connect-toegangscode van zes tekens bevindt zich onder de QR-code, vlak bij de stekkerpinnen.

1. Tik onderaan het scherm voor het scannen van de QR-code op Doorgaan zonder te scannen.
  2. Selecteer Nest Connect in de lijst.
  3. Voer de toegangscode van zes tekens in wanneer dit wordt gevraagd. Tik op Laat me zien hoe om te zien waar de toegangscode staat.