To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen oplossen bij het scannen van QR-codes met de camera van je telefoon

Gewoonlijk moet je een QR-code scannen als je met de app een Nest-product instelt. Kan de camera van je telefoon of tablet de QR-code niet scannen, zorg dan voor meer licht. Of probeer een paar van de volgende tips. Je kunt het scannen ook overslaan en de toegangscode of het serienummer van het product in de Nest-app typen.

De QR-code vinden

De QR-code staat bij elk Nest-product op een andere plek. Meestal vind je deze op de achterkant, op de onderkant of in de batterijhouder.

Voor hulp tik je op Help me de code vinden in het scherm voor het scannen van de QR-code in de Nest-app. De app toont een foto van de plek van de code.

QR code

Tips voor scannen

Gebruik meer licht

Je telefoon of tablet gebruikt geen flitser bij het scannen van een QR-code met de Nest-app. Helder licht is dus belangrijk. Doe een paar lampen aan of open de gordijnen en probeer de code opnieuw te scannen.

Kies voor een effen achtergrond

Patronen op een tafelkleed, tapijt of muur kunnen bij de autofocusfunctie van de camera soms tot verwarring leiden, waardoor de code niet wordt gescand. Heeft je Nest-product een achtergrond met patronen, probeer dan de code opnieuw te scannen met een effen achtergrond.

Houd je product niet in je hand

Leg je Nest-product op het aanrecht, de tafel of een andere stevige ondergrond. Als het product te veel beweegt, kan je camera mogelijk niet goed focussen. Je kunt ook proberen met je ellebogen op tafel te leunen om je hand stabiel te houden.

Houd je telefoon recht

De camera van je telefoon kan de code soms niet scannen als je hem niet recht vasthoudt. Houd je telefoon evenredig met het oppervlak waarop de code staat.

Blijf op afstand

Je kunt de code niet scannen als je je telefoon te dicht bij of te ver weg houdt. Houd je telefoon op zo'n 30 centimeter afstand van het product en beweeg langzaam naar de QR-code toe.

Sommige camera's van telefoons kunnen minder goed focussen op korte afstand. Dus misschien moet je je telefoon een beetje verder weg houden. Probeer je telefoon zo te houden dat de QR-code zich in het blauwe kader in de Nest-app bevindt en maak de afstand langzaam groter.

Schaduw op QR-code

Heb je voor meer licht gezorgd, maar lukt het nog steeds niet de QR-code te scannen? Controleer dan of er geen schaduw over de QR-code valt. Dit gebeurt vaak als je de telefoon naar voren beweegt om de code te scannen.

De lens schoonmaken

Soms kunnen stof, vegen of vlekken op de lens van je telefoon het beeld onscherp maken. Veeg de lens schoon met een zachte doek.

Scannen van de QR-code overslaan

Als je de QR-code niet kunt scannen met je telefoon, kun je de code of het serienummer handmatig typen.

1. Tik onderaan het scherm voor het scannen van de QR-code op Doorgaan zonder te scannen. Typ vervolgens de toegangscode of het serienummer van je product.
  2. Tik op Zoek de code of Laat me zien hoe. De app toont waar je het serienummer vindt op je product.

Tip: Als je de toegangscode of het serienummer van je Nest-product bijna niet kunt lezen, maak je een foto met de camera van je telefoon. Open vervolgens de foto in je foto-app en zoom in.