To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ongelmanratkaisu QR-koodin skannaamiseen puhelimen kameralla

Sinun on yleensä skannattava QR-koodi, kun otat Nest-tuotteen käyttöön sovelluksen kautta. Jos puhelimesi tai tablettisi kamera ei skannaa koodia, kokeile uudelleen kirkkaammassa valossa tai seuraavien ohjeiden avulla. Voit myös ohittaa skannauksen ja kirjoittaa tuotteen salasanan tai sarjanumeron Nest-sovellukseen.

QR-koodin löytäminen

QR-koodin sijainti vaihtelee eri Nest-tuotteissa, mutta se löytyy yleensä takapuolelta, alta tai paristokotelon sisältä.

Jos tarvitset apua, valitse Auta koodin löytämisessä Nest-sovelluksen QR-koodin skannausnäkymästä. Sovelluksessa näkyy kuva koodin tarkasta sijainnista.

QR code

Ohjeita skannaamiseen

Käytä kirkkaampaa valaistusta

Puhelin tai tabletti ei käytä salamaa, kun skannaat QR-koodia Nest-sovelluksella, joten kirkas valaistus on tärkeää. Laita lisää valoja päälle tai avaa ikkunoiden kaihtimet ja kokeile skannata koodi uudelleen.

Aseta tuote selkeää taustaa vasten

Pöytäliinan, maton tai seinän kuviot saattavat joskus haitata kameran automaattista tarkennusta ja estää koodin skannaamisen. Jos Nest-tuotteesi on kuviollisella taustalla, kokeile siirtää se selkeää taustaa vasten ja skannata koodi uudelleen.

Älä pidä tuotetta kädessäsi

Laita Nest-tuote tasolle, pöydälle tai muulle vakaalle alustalle. Jos tuote tärisee liikaa, puhelimen kamera ei välttämättä tarkenna siihen. Voit kokeilla myös laskea kyynärpääsi pöydälle puhelimen vakauttamiseksi.

Älä kallista puhelinta

Puhelimen kamera ei välttämättä onnistu skannaamaan koodia, jos se on kallellaan. Varmista, että kamera on samalla tasolla sen pinnan kanssa, johon koodi on painettu.

Tarkista etäisyys

Jos pidät puhelinta liian kaukana tai liian lähellä, skannaaminen ei onnistu. Kokeile pitää puhelinta noin 30 cm:n päässä ja tuo se sitten hitaasti lähemmäs koodia.

Joidenkin puhelinten kamerat eivät tarkenna lähietäisyydellä yhtä hyvin, joten sinun pitää ehkä pitää puhelinta hieman kauempana. Kokeile pidellä puhelinta niin, että QR-koodi on Nest-sovelluksen sinisen laatikon sisällä, ja liikuta sitä hitaasti kauemmas.

Vältä varjoa

Jos QR-koodi ei skannaudu ja olet jo kirkastanut valaistusta, varmista, että QR-koodi ei ole varjon peitossa. Näin voi käydä, kun liikutat puhelinta lähemmäksi skannaamista varten.

Puhdista linssi

Puhelimen linssiin voi kerääntyä pölyä ja likaa, mikä voi vaikuttaa kuvan selkeyteen. Puhdista linssi pyyhkimällä se puhtaalla ja pehmeällä liinalla.

Miten QR-skannaus ohitetaan

Jos puhelimesi ei skannaa QR-koodia, voit kirjoittaa salasanan tai sarjanumeron manuaalisesti.

1. Valitse Jatka skannaamatta QR-koodin skannausnäkymän alaosasta. Kirjoita sitten tuotteen salasana tai sarjanumero.
  2. Voit valita Etsi koodi tai Näytä miten, niin sovellus näyttää sinulle, missä kohtaa tuotetta koodi on.

Vinkki: Jos Nest-tuotteen salasanan tai sarjanumeron lukeminen tuntuu vaikealta, ota siitä kuva puhelimen kameralla. Avaa kuva sitten puhelimellasi ja lähennä kuvaa tarpeen mukaan.