To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Find og løs problemer med scanning af QR-koder via din telefons kamera

Du skal som regel scanne en QR-kode, når du konfigurerer et Nest-produkt via appen. Hvis kameraet på din telefon eller tablet ikke kan scanne koden, kan du gøre dine omgivelser lysere eller prøve nogle af disse andre tips. Du kan også springe scanningen over og angive dit produkts adgangskode eller serienummer i Nest-appen.

Sådan finder du QR-koden

Hvor du finder QR-koden varierer, alt efter hvilket Nest-produkt du har, men du finder den typisk på bagsiden af enheden, i bunden af enheden eller på indersiden af batterirummet.

Hvis du har brug for hjælp, kan du trykke på Hjælp mig med at finde koden på skærmen for QR-kodescanneren i Nest-appen. Appen viser dig et billede af kodens nøjagtige placering.

QR code

Tips til scanning

Skab bedre belysning

Din telefon eller tablet bruger ikke blitzen, når du scanner en QR-kode med Nest-appen, så det er vigtigt, at du er et sted med god belysning. Tænd flere lamper, eller træk gardinerne fra, og prøv derefter at scanne koden igen.

Placer produktet på en ensfarvet overflade

Mønstre på duge, tæpper eller vægge kan nogle gange forvirre kameraets autofokusfunktion og forhindre, at koden scannes. Hvis du har placeret dit Nest-produkt på en mønstret baggrund, kan du prøve at flytte det til en ensfarvet overflade og scanne koden igen.

Hold ikke dit produkt i hånden

Placer dit Nest-produkt på et bord eller en anden solid overflade. Kameraet på din telefon have svært ved at fokusere, hvis det ryster for meget. Du kan også prøve at hvile albuerne på bordet for at holde din telefon stille.

Undlad at vippe din telefon

Kameraet på din telefon kan have svært ved at scanne koden, hvis telefonen er vippet, og kameraet derfor er i en skæv vinkel. Sørg for, at kameraet flugter med den overflade, som koden er trykt på.

Hold afstand

Hvis du holder din telefon for tæt på eller for langt fra QR-koden, kan den ikke scanne koden. Prøv at holde telefonen omkring 30 cm fra QR-koden, og bevæg den langsomt tættere på koden.

Nogle telefonkameraer kan ikke fokusere lige så godt som andre på nært hold, så du er muligvis nødt til at holde telefonen lidt længere fra koden. Prøv at holde din telefon, så QR-koden er placeret i det blå felt i Nest-appen, og bevæg den langsomt væk fra koden.

Vær opmærksom på din skygge

Hvis du allerede har gjort dine omgivelser lysere, men QR-koden stadig ikke kan scannes, skal du sørge for, at der ikke er noget, der kaster en skygge over QR-koden. Skygger kan forekomme, når du flytter din telefon tæt på koden for at scanne den.

Rengør linsen

Din telefons linse kan opfange en masse støv og snavs, der kan gøre billedet utydeligt. Rengør derfor linsen med en blød klud.

Sådan springer du QR-scanning over

Hvis din telefon ikke kan scanne QR-koden, kan du manuelt angive adgangskoden eller serienummeret.

1. Tryk på Fortsæt uden at scanne nederst på skærmen for QR-kodescanneren. Angiv derefter produktets adgangskode eller serienummer.
  2. Du kan trykke på Find koden eller Vis mig hvordan. Så viser appen dig, hvor på produktet du finder serienummeret.

Tip! Hvis du har svært ved at tyde Nest-produktets adgangskode eller serienummer, kan du tage et billede med kameraet på din telefon. Åbn derefter billedet i din billedapp, og zoom ind.