Wifi-routers die niet met Nest-producten werken

Nest-producten moeten een verbinding hebben met internet om al hun functies te kunnen gebruiken. Er zijn echter enkele wifi-routers die niet met Nest werken. Symptomen hiervan zijn een batterij die leegloopt, problemen met de stroomvoorziening, geen verbinding kunnen maken met wifi tijdens installatie, of de status Offline in de app omdat er geen verbinding meer is met wifi.

In de onderstaande lijsten worden de routers vermeld waarvan we weten dat deze problemen kunnen veroorzaken met Nest-producten. De lijst is echter niet definitief. Er kunnen dus routers zijn die niet compatibel zijn, maar die niet in de lijst worden vermeld.

Bepaalde netwerkapparatuur kan problemen veroorzaken met slechts één type Nest-product, zoals de Google Nest-thermostaat. Het is dus mogelijk dat sommige van je Nest-producten wel gewoon werken terwijl andere niet werken.

Als je router hieronder wordt vermeld:

1. Controleer of de firmware van je router up-to-date is. Kijk hiervoor op de website van de fabrikant, neem contact op met hun support of neem contact op met je internetprovider als je provider de router heeft geleverd.
  2. Controleer of de instellingen van je wifi-apparatuur voldoen aan de aanbevolen routerinstellingen voor Nest.
  3. Gebruikt je router de aanbevolen instellingen, maar is het probleem daarmee niet opgelost, vraag dan aan je internetprovider of je de router of het modem kunt omruilen voor een compatibel exemplaar. Als je router niet is geleverd door je internetprovider, moet je waarschijnlijk zelf voor een andere zorgen.

Als je router niet hieronder wordt vermeld:

1. Controleer of de firmware van je router up-to-date is. Kijk hiervoor op de website van de fabrikant of neem contact op met hun support.
  2. Controleer of de instellingen van je wifi-apparatuur voldoen aan de aanbevolen routerinstellingen voor Nest.
  3. Zie Wifi- en andere verbindingsproblemen oplossen.

Belangrijk: Nest-producten werken niet samen met WEP-ASCII. Als je router dit type beveiliging ondersteunt en je geen andere beveiliging hebt ingeschakeld, kunnen je Nest-producten geen verbinding maken.

Aanbevolen routerinstellingen voor Nest >

Incompatibele routers

Routers die problemen kunnen veroorzaken met de Nest-thermostaat

Zelfs als je router niet op deze lijst staat, bestaat de kans dat je een router hebt die niet werkt met Nest-producten. Aan de hand van de onderstaande lijst met symptomen kun je routers identificeren die niet compatibel zijn of die incompatibele instellingen gebruiken.

Symptomen van een ongeschikte router of ongeschikte routerinstellingen zijn onder andere:

• De Nest-thermostaat wordt als offline weergegeven in de Nest-app.
  • De Nest-thermostaat verliest vaak de verbinding.
  • De batterij van de Nest-thermostaat raakt veel te snel leeg.
  • De Nest-thermostaat start vaak opnieuw op.
  • De Nest-thermostaat kan niet aan de app worden toegevoegd
  • De Nest-thermostaat detecteert temperaturen die hoger zijn dan normaal.
2Wire-routers

3800HGV-B

Actiontec-routers

M1424WR Rev. E

Belkin-routers

F9K1001
F9K1002
F5D8230-4
F5D8233-4

BT-routers

Business Hub 3
Home Hub 3

Cisco/Linksys-routers

WRT110
WRT160N
WRT320N
WRT54G
WRT54G2
WRT54GL
WRK54G

D-Link-routers

DAP2553
DI-524

Netgear-routers

DGN1000
WNDR3300
WNDR3400
WNDR3700
WNDR3800
WNDR4000
WNR2000
WNR3500L
WNDAP360
WPN824v3

uBee-routers

DDW365

Routers die problemen kunnen veroorzaken met de Nest Protect

Sommige routers ondersteunen wel IPv6 voor externe internetverbindingen, maar bieden geen ondersteuning voor IPv6-communicatie via het lokale netwerk (zoals voor de Google Nest Protect vereist is).

Symptomen van een ongeschikte router of ongeschikte routerinstellingen zijn onder andere:

• De Nest Protect kan niet aan de Nest-app worden toegevoegd.
  • Nest Protect wordt als offline weergegeven in de app.
Asus-routers

RT-N10
RT-N66U
WL-330N

Cisco-routers

WRT100
WRT110
WRT160N V3
WRVS4400N V2

D-Link-routers

DAP-1360
DIR-605L
DIR-625-2
DIR-636L
DIR-651

Encore-routers

ENHWI-AN3

Engenius-routers

ESR7750

Hawking-routers

HWRN2

Netgear-routers

JNR3210
WNR834B
VMDG490

Planex-routers

CQW-MR500

Sapido-routers

GR-1733

Westell-routers

7500

Zuni Digital-routers

ZGR304F
ZR301F

ZyXEL-routers

WAP3205
NBG4615

Routers die problemen kunnen veroorzaken met de Nest-camera's of -deurbellen

Symptomen van een ongeschikte router of ongeschikte routerinstellingen zijn onder andere:

• De Google Nest-camera of -deurbel kan niet worden toegevoegd aan de Nest-app.
  • De Nest-camera of -deurbel wordt als offline weergegeven in de app.
  • Je kunt videogeschiedenis en de livestream van de camera of deurbel niet bekijken.
  • De Nest-camera of -deurbel raakt oververhit.
BT-routers

Home Hub 3

Routers die problemen kunnen veroorzaken met Nest Secure

Symptomen van een ongeschikte router of ongeschikte routerinstellingen zijn onder andere:

• De Google Nest Guard of Google Nest Detect kan niet worden toegevoegd aan de app.
  • De verbinding van de Nest Guard en/of Nest Detect wordt regelmatig verbroken.
  • De verbinding van de Nest Guard en/of Nest Detect wordt regelmatig verbroken.

Er zijn geen specifieke routers waarvan is bevestigd dat ze niet geschikt zijn voor het Nest Secure-alarmsysteem. De bovenstaande symptomen kunnen erop wijzen dat je router niet geschikt is of op een ongeschikte manier is ingesteld. De symptomen kunnen echter ook een andere oorzaak hebben. Bekijk de andere suggesties in ons artikel over Nest Guards waarvan de verbinding wordt verbroken of die offline gaan.