To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka anslutningen till appen under konfigureringen

Testa de här felstökningsstegen om du installerar en Nest-kamera eller Nest-dörrklocka och det inte går att ansluta den till Home- eller Nest-appen.

Välj problemet som uppstår:

• Om ett meddelande med en sifferkod visas, t.ex. C-221 eller C-327, öppnar du felsökningsverktyget för Nest-kameror.
  • Om inget meddelande med en sifferkod visas, men det inte går att slutföra konfigureringen försöker du ansluta kameran till appen med hjälp av stegen nedan.

1. Kontrollera kamerans avstånd till routern

Kameran kan vara utanför räckvidden eller för nära routern.

• Testa att flytta kameran närmare wifi-routern eller wifi-åtkomstpunkten och försök ansluta kameran till appen igen.
  • Om du redan har satt upp kameran eller dörrklockan och du inte kan flytta den enkelt kan du testa att flytta wifi-routern eller wifi-åtkomstpunkten närmare kameran.
  • Viktigt! Om du placerar kameran för nära routern under konfigureringen kan det också orsaka anslutningsproblem. Den bör vara några meter bort.

2. Starta om kameran

När du startar om kameran uppdateras anslutningen. Anvisningarna beror på vilken typ av enhet du har.

Kameror med kabel eller anslutna kameror

Obs! Om kameran kan användas med batterier följer du anvisningarna för batteridrivna kameror

1. Dra ur kamerans nätadapter från vägguttaget.
  2. Vänta tio sekunder och koppla sedan in kamerans nätadapter igen.
  3. Kameran startas om automatiskt.

Batteridrivna kameror

Tryck en gång på knappen på kamerans baksida och vänta tills den startas om. Håll inte knappen nedtryckt eftersom den då återställs till standardinställningarna.

Obs! I sällsynta fall kan du behöva återställa kameran och starta appkonfigureringen från början, men slutför alla felsökningssteg i den här artikeln först.

Dörrklockor

1. Starta om dörrklockan genom att lossa den från monteringsplattan med verktyget som följde med i förpackningen. Du kan också använda ett häftstift eller gem.
    • Om den är trådansluten låter du kablarna sitta kvar i dörrklockan.
  2. Sätt in lossningsverktyget, häftstiftet eller gemet i hålet högt upp på baksidan av dörrklockan.
    • Om du har en andra generationens dörrklocka med kabel: Tryck på återställningsknappen en gång och vänta tills dörrklockan startas om. Du hör en ljudton och lampan på dörrklockans framsida lyser med ett vitt sken.
      • Obs! Håll inte återställningsknappen nedtryckt längre än 20 sekunder eftersom den då återställs till standardinställningarna.
    • Om du har en andra generationens batteridriven dörrklocka: Tryck på återställningsknappen en gång och vänta tills dörrklockan startas om. Du hör en ljudton och lampan på dörrklockans framsida lyser med ett vitt sken.
      • Obs! Håll inte återställningsknappen nedtryckt längre än 20 sekunder eftersom den då återställs till standardinställningarna.
    • Om du har en första generationens dörrklocka med ledning: Håll knappen nedtryckt tills lampan på dörrklockan slocknar (cirka 10 sekunder) och släpp den sedan.
      • Obs! Kontrollera att du inte trycker ned dörrklockans knapp på framsidan av Nest Doorbell (med kabel) eftersom den då återställs till standardinställningarna.

När kameran har startat om ska lampan på dess framsida lysa med ett fast grönt sken för att visa att den är ansluten. Den bör vara online i appen inom några minuter.

Obs! I sällsynta fall kan du behöva återställa dörrklockan och starta appkonfigureringen från början, men slutför alla felsökningssteg i den här artikeln först.

3. Kontrollera att wifi-anslutningen i hemmet fungerar

Kontrollera att du kan ansluta till internet med en annan enhet i hemmet. Om du använder en mobiltelefon ser du till att du inte använder mobildata genom att aktivera flygplansläget och sedan aktivera wifi.

Om det inte går att ansluta till internet med en annan enhet testar du att starta om routern och modemet.

4. Starta om routern

Om du startar om routern och modemet återställs internetanslutningen. Du ska också starta om eventuella extenders eller repeaters som du använder för att förlänga wifi-nätverkets räckvidd.

Obs! Alla routrar och modem är olika. Du kanske behöver titta i handboken för enheten för specifika anvisningar om hur du startar om den.

1. Koppla ur modemets och routerns strömsladdar. Du kan ha en kombinerad enhet med modem och router, eller så kan det vara separata enheter. Alla lampor på modemet och routern ska vara släckta.
  2. Vänta i 30 sekunder och koppla sedan in modemet och routern igen.
  3. Modemet och routern startar om. Vänta några minuter eller tills du ser att lamporna för strömmen och anslutningen lyser med ett fast sken. Du kan även se en snabbt blinkande lampa.

När routern och modemet har startat om kontrollerar du om kameran kan ansluta till appen.

Om det fortfarande inte går att ansluta till internet kontaktar du internetleverantören för att kontrollera tjänstestatusen i ditt område.

5. Kontrollera om det förekommer störningar

Störningar i det trådlösa nätverket kan förhindra att enheten ansluter till appen.

• Om det är möjligt flyttar du kameran eller dörrklockan närmare wifi-routern under konfigureringen. Sedan kan du placera eller installera den var du vill. Mer hjälp finns i

Felsöka problem med störningar i trådlösa nätverk

6. Kontrollera inställningarna på wifi-routern eller åtkomstpunkten

Vissa inställningar på routern eller åtkomstpunkten kan orsaka problem med anslutningen.

Ett bra brandväggsskydd eller starka föräldrakontroller kan blockera nya enheter från att ansluta till wifi-nätverket. Läs dokumentationen för wifi-routern eller åtkomstpunkten för att kontrollera om dessa funktioner är aktiverade i ditt nätverk och hur du kan undanta kameran från dessa begränsningar.

Läs våra rekommenderade wifi-inställningar om du vill ha fler avancerade konfigureringsalternativ.

Rekommenderade inställningar för wifi-nätverk och routrar