To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feilsøk tilkobling til appen under konfigureringen

Her er noen feilsøkingstrinn du kan følge hvis du holder på å montere et kamera eller en ringeklokke fra Nest, men enheten ikke vil koble seg til Home- eller Nest-appen.

Velg problemet du har:

• Hvis du får en melding som har en tallkode, for eksempel C-221 eller C-327, går du til feilsøkingsverktøyet for Nest-kameraer.
  • Hvis du ikke ser noen melding med tallkode, men du kan ikke fullføre konfigureringen, kan du prøve trinnene nedenfor for å koble kameraet til appen.

1. Sjekk hvor langt unna ruteren kameraet er

Kameraet kan være for langt unna eller for nær ruteren.

• Prøv å flytte kameraet nærmere wifi-ruteren eller -tilgangspunktet, og prøv deretter å koble kameraet til appen igjen.
  • Hvis kameraet eller ringeklokken allerede er montert og det er vanskelig å flytte det/den, kan du i stedet prøve å flytte wifi-ruteren eller -tilgangspunktet nærmere kameraet.
  • Viktig: Hvis du plasserer kameraet for nær ruteren under konfigureringen, kan det også forårsake problemer med tilkoblingen. Hold kameraet et par meter unna.

2. Start kameraet på nytt

Når du starter kameraet på nytt, oppdateres tilkoblingen. Fremgangsmåten avhenger av hva slags enhet du har.

Kameraer med ledning eller kameraer som kobles til strømuttak

Merk: Hvis kameraet kan gå på batteri, følger du veiledningen for batteridrevne kameraer.

1. Trekk ut kameraets strømadapter fra strømuttaket.
  2. Vent i 10 sekunder før du plugger i strømadapteren igjen.
  3. Kameraet starter på nytt automatisk.

Batteridrevne kameraer

Trykk én gang på knappen bak på kameraet, og vent til det starter på nytt. Ikke hold inne knappen – da blir kameraet tilbakestilt til fabrikkstandard.

Merk: I sjeldne tilfeller må du kanskje tilbakestille kameraet og starte appkonfigureringen fra begynnelsen, men før du prøver det, må du fullføre alle feilsøkingstrinnene i denne artikkelen først.

Ringeklokker

1. For å starte ringeklokken på nytt, ta den av festeplaten med verktøyet som fulgte med i esken. Du kan også bruke en tegnestift eller en binders.
    • Hvis ringeklokken er koblet til med ledning, lar du den være tilkoblet ledningene.
  2. På baksiden av ringeklokken setter du inn demonteringsverktøyet, tegnestiften eller bindersen i hullet nær toppen.
    • Hvis du har en 2. generasjons ringeklokke med ledning:Trykk på tilbakestillingsknappen én gang, og vent til ringeklokken starter på nytt. Du hører en tone, og lyset på fremsiden av ringeklokken blir hvitt.
      • Merk: Pass på at du ikke holder inne tilbakestillingsknappen i mer enn 20 sekunder. Hvis du gjør det, tilbakestilles ringeklokken til fabrikkstandard.
    • Hvis du har en 2. generasjons batteridrevet ringeklokke: Trykk på tilbakestillingsknappen én gang, og vent til ringeklokken starter på nytt. Du hører en tone, og lyset på fremsiden av ringeklokken blir hvitt.
      • Merk: Pass på at du ikke holder inne tilbakestillingsknappen i mer enn 20 sekunder. Hvis du gjør det, tilbakestilles ringeklokken til fabrikkstandard.
    • Hvis du har en 1. generasjons ringeklokke med ledning: Hold knappen inne til lyset på ringeklokken slås av (ca. 10 sekunder), og slipp den.
      • Merk: Pass på at du ikke holder inne ringeklokkeknappen på forsiden av Nest Doorbell (med ledning), ellers blir den tilbakestilt til fabrikkstandard.

Når kameraet har startet på nytt, skal lyset på fremsiden av kameraet lyse grønt for å indikere at kameraet er koblet til. Det bør være på nett igjen i appen innen noen minutter.

Merk: I sjeldne tilfeller må du kanskje tilbakestille ringeklokken og starte appkonfigureringen fra begynnelsen, men før du prøver det, må du fullføre alle feilsøkingstrinnene i denne artikkelen først.

3. Sjekk at wifi-nettverket ditt fungerer

Sjekk at du kan koble til internett med en annen enhet i hjemmet. Hvis du bruker en mobiltelefon, kan du sørge for at du ikke bruker mobildata, ved først å slå på flymodus og deretter wifi.

Hvis du ikke kan koble deg til internett med en annen enhet, kan du prøve å starte ruteren og modemet på nytt.

4. Start ruteren på nytt

Hvis du starter ruteren og modemet på nytt, tilbakestilles internettilkoblingen. Hvis du har wifi-forsterkere, bør du starte dem på nytt også.

Merk: Alle rutere og modemer er forskjellige. Det kan hende du må sjekke bruksanvisningen for enheten din og se etter mer spesifikk veiledning om hvordan du starter den på nytt.

1. Koble modemet og ruteren fra strømmen. Ruteren og modemet kan være kombinert i én enhet eller to forskjellige enheter. Alle lysene på modemet og ruteren skal være av.
  2. Vent i 30 sekunder før du kobler modemet og ruteren til igjen.
  3. Modemet og ruteren starter på nytt. Vent i et par minutter eller til strøm- og tilkoblingslysene lyser jevnt. Du ser kanskje også et datalys som blinker raskt.

Når ruteren og modemet har startet på nytt, sjekker du om kameraet kan koble seg til appen.

Hvis du fortsatt ikke får koblet deg til internett, bør du kontakte internettleverandøren din for å sjekke statusen for nettet i området ditt.

5. Sjekk om det finnes forstyrrelser

Forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen kan hindre enheten fra å koble seg til appen.

• Hvis det er mulig, bør du flytte kameraet eller ringeklokken nærmere wifi-ruteren under konfigureringen. Deretter kan du plassere eller montere enheten akkurat der du vil. Hvis du trenger mer hjelp, kan du gå til

Feilsøk forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen

6. Sjekk innstillingene på wifi-ruteren eller -tilgangspunktet

I enkelte tilfeller kan innstillinger på ruteren eller tilgangspunktet forårsake problemer med tilkoblingen.

Strengere innstillinger for foreldrekontroll eller brannmur kan hindre nye enheter fra å koble seg til wifi-nettverket. Les dokumentasjonen for wifi-ruteren eller -tilgangspunktet for å sjekke om slike funksjoner er slått på for nettverket ditt, og hvordan du eventuelt kan utelate kameraet fra disse begrensningene.

Sjekk de anbefalte Wi-Fi-innstillingene for mer detaljerte konfigureringsalternativer.

Anbefalte innstillinger for wifi-nettverk og -rutere