To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Verbindingsproblemen met de app tijdens het instellen oplossen

Hier volgen enkele stappen voor probleemoplossing die je kunt proberen als het niet lukt om tijdens de installatie de Nest-camera of -deurbel aan de Home- of Nest-app te koppelen.

Selecteer het probleem dat je ondervindt:

• Als je een bericht krijgt met een numerieke code, zoals C-221 of C-327, ga je naar de probleemoplosser voor Nest-camera's.
  • Als je geen bericht met een numerieke code krijgt maar je het instelproces niet kunt afronden, probeer je de onderstaande stappen om je camera aan de app te koppelen.

1. Check de afstand tussen de camera en de router

De camera staat misschien te ver weg of te dicht bij de router.

• Zet de camera dichter bij je wifi-router of -toegangspunt en probeer dan opnieuw de camera aan de app te koppelen.
  • Als je de camera of deurbel niet makkelijk kunt verplaatsen omdat die al is bevestigd, probeer je je wifi-router of -toegangspunt dichter bij de camera te zetten.
  • Belangrijk: Als je de camera te dicht bij de router plaatst tijdens het instelproces, kan dit ook verbindingsproblemen veroorzaken. Zorg dat er een paar meter afstand is.

2. Start de camera opnieuw op

Als je de camera opnieuw opstart, wordt de verbinding opnieuw ingesteld. De instructies zijn afhankelijk van het type apparaat dat je hebt.

Camera's op netvoeding (met een stekker

Opmerking: Als je camera op batterijvoeding kan werken, volg je de stappen voor camera's op batterijen.

1. Haal de voedingsadapter van de camera uit het stopcontact.
  2. Wacht 10 seconden en steek de voedingsadapter van de camera weer in het stopcontact.
  3. De camera start automatisch opnieuw op.

Camera's op batterijvoeding

Druk één keer op de knop op de achterkant van de camera en wacht totdat de camera opnieuw is opgestart. Houd de knop niet ingedrukt, want dan worden de fabrieksinstellingen teruggezet.

Opmerking: In zeldzame gevallen moet je de camera resetten en het instelproces in de app vanaf het begin starten, maar doorloop eerst alle stappen voor probleemoplossing in dit artikel.

Deurbellen

1. Start de deurbel opnieuw op door deze los te koppelen van de montagesteun met de ontgrendelingstool uit de doos. Je kunt ook een punaise of paperclip gebruiken.
    • Als de deurbel op de bedrading is aangesloten, laat je de deurbel aangesloten op de bedrading.
  2. Steek de ontgrendelingstool, punaise of paperclip in het gaatje bovenin.
    • Als je een 2e generatie deurbel op batterijen hebt: Druk één keer op de resetknop en wacht tot de deurbel opnieuw is opgestart. Je hoort een bel en het lampje op de voorkant van de deurbel wordt wit.
      • Opmerking: Houd de resetknop niet langer dan 20 seconden ingedrukt, anders worden de fabrieksinstellingen teruggezet.
    • Als je een 2e generatie deurbel op batterijen hebt: Druk één keer op de resetknop en wacht tot de deurbel opnieuw is opgestart. Je hoort een bel en het lampje op de voorkant van de deurbel wordt wit.
      • Opmerking: Houd de resetknop niet langer dan 20 seconden ingedrukt, want dan worden de fabrieksinstellingen teruggezet.
    • Als je een 1e generatie bedrade deurbel hebt: Houd de knop ingedrukt totdat het lampje op de deurbel uitgaat (na ongeveer 10 seconden) en laat dan los.
      • Opmerking: Houd de deurbelknop op de voorkant van de Nest Doorbell (netvoeding) niet ingedrukt, anders worden de fabrieksinstellingen teruggezet.

Nadat de camera opnieuw is opgestart, brandt er een groen lampje op de voorkant van de camera om aan te geven dat hij is aangesloten. Na een paar minuten is hij weer online in de app.

Opmerking: In zeldzame gevallen moet je de deurbel resetten en het instelproces in de app vanaf het begin starten, maar doorloop eerst alle stappen voor probleemoplossing in dit artikel.

3. Check of het wifi-netwerk in huis goed werkt

Check of je online kunt komen met een ander apparaat in je huis. Als je een mobiele telefoon gebruikt, kun je ervoor zorgen dat je geen mobiele data gebruikt door de vliegtuigmodus en daarna wifi aan te zetten.

Als je met een ander apparaat ook niet online kunt gaan, start je de router en de modem opnieuw op.

4. Start de router opnieuw op

Als je de router en modem opnieuw opstart, wordt de internetverbinding opnieuw ingesteld. Als je een wifi-versterker hebt (ook wel een wifi-repeater of wifi-extender genoemd), moet je die ook opnieuw opstarten.

Opmerking: Elke router en elke modem is anders. Lees de specifieke aanwijzingen in de gebruikershandleiding over het opnieuw opstarten van je apparaat.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht 30 seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat de voedings- en verbindingslampjes stabiel branden. Je ziet misschien ook een snel knipperend datalampje.

Zodra de router en modem opnieuw zijn opgestart, check je of de camera verbinding kan maken met de app.

Als je nog steeds niet online kunt gaan, neem je contact op met je internetprovider om na te gaan of er een storing is bij jou in de buurt.

5. Ga na of er sprake is van een draadloze storing

Een draadloze storing kan ervoor zorgen dat je apparaat geen verbinding maakt met de app.

• Plaats de camera of deurbel tijdens het instelproces dichter bij je wifi-router, als dat mogelijk is. Daarna kun je deze op de gewenste plek plaatsen of installeren. Ga voor meer informatie naar

Problemen met draadloze storing oplossen

6. Check de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt

In sommige gevallen kunnen de instellingen op je router of toegangspunt een verbindingsprobleem veroorzaken.

Een sterke firewallbeveiliging of ouderlijk toezicht kunnen ervoor zorgen dat nieuwe apparaten geen verbinding kunnen maken met je wifi-netwerk. Bekijk de documentatie van je wifi-router of -toegangspunt om te checken of deze functies aanstaan in je netwerk en om te kijken hoe je een uitzondering voor de camera kunt maken.

Zie onze aanbevolen wifi-instellingen voor gedetailleerde configuratieopties.

Aanbevolen instellingen voor wifi-netwerken en -routers