Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest-camera aan de Nest-app of een wifi-netwerk

Hier volgen enkele stappen die je kunt proberen als het niet lukt om tijdens de installatie de Google Nest-camera aan de Nest-app te koppelen of online te krijgen. Soms zie je ook een fout, zoals C-206 of C-323, als je probeert de camera aan de Nest-app te koppelen.

Selecteer het probleem dat je ondervindt:

Je ziet een foutcode bij het koppelen van de camera aan de Nest-app

Als het niet lukt om de camera toe te voegen aan je account in de Nest-app, wordt soms een fout weergegeven, zoals C-221 of C-327. Zie je tijdens het instellen een fout, zoals C-221 of C-327, raadpleeg dan het volgende artikel.

Foutcodes en -meldingen van de Nest-camera en Google Nest Hello oplossen >

Je ziet geen foutcode, maar het lukt niet om de camera in te stellen en aan de Nest-app te koppelen

Probeer de stappen hieronder om de camera aan de Nest-app te koppelen.

1. Controleer de status van de Nest-service

Klik hier om de status van de Nest-service te bekijken.

Als de Nest-service is uitgevallen, wacht je tot deze wordt hervat en kijk je of je de camera aan de Nest-app kunt koppelen.

Terwijl de service niet werkt, zie je mogelijk ook de melding De Nest-service is op dit moment niet beschikbaar wanneer je probeert de Nest-app te gebruiken.

2. Controleer de afstand tussen de camera en de router of het toegangspunt

De camera staat mogelijk te ver weg.

• Zet de camera dichter bij je wifi-router of -toegangspunt en probeer dan opnieuw de camera aan de Nest-app te koppelen.
  • Kun je de camera niet gemakkelijk verplaatsen omdat deze al is bevestigd, probeer dan je wifi-router of -toegangspunt dichter bij de camera te zetten.

3. Start de Nest-camera opnieuw op

Als je de camera opnieuw opstart, wordt de verbinding opnieuw ingesteld.

1. Haal de voedingsadapter van de camera uit het stopcontact.
  2. Wacht tien seconden en steek de voedingsadapter van de camera weer in het stopcontact.
  3. De camera start automatisch opnieuw op.

Nadat de camera opnieuw is opgestart, zie je als het goed is een continu groen brandend lampje op de voorkant van de camera. Dit betekent dat de camera is verbonden en deze zou binnen een paar minuten weer online moeten zijn in de Nest-app.

Als je geen groen lampje ziet of als de camera niet weer online komt in de Nest-app, ga je verder met de volgende stap.

4. Controleer of het wifi-netwerk in huis goed werkt

Je Nest-camera moet verbinding maken met internet om aan de Nest-app te worden gekoppeld.

Controleer of je online kunt komen met een ander apparaat in je huis. Gebruik je een smartphone, zorg er dan voor dat je niet per ongeluk je mobiele dataverbinding gebruikt om de verbinding te testen.

Tip: Zet je telefoon in de vliegtuigmodus en schakel vervolgens alleen wifi in. Zo weet je zeker dat je niet je mobiele dataverbinding gebruikt.

Als je met geen enkel apparaat online kunt gaan, probeer je de router en modem opnieuw op te starten of vraag je je internetprovider of er een storing bij jou in de buurt is.

5. Start de router opnieuw op

Als je de router en modem opnieuw opstart, wordt de internetverbinding opnieuw ingesteld. Als je een wifi-versterker hebt (ook wel een wifi-repeater genoemd), moet je deze ook opnieuw opstarten.

Zo doe je dit:

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht dertig seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.

Opmerking: Elke router en elke modem is anders. Lees de specifieke aanwijzingen in de gebruikershandleiding over het opnieuw opstarten van je apparaat.

Zodra de router en modem opnieuw zijn opgestart, kijk je of de camera weer online is.

6. Ga na of er sprake is van een draadloze storing

Bijna elk netwerk heeft weleens last van een draadloze storing. Dit kan de reden zijn van de problemen met het koppelen van de camera aan de Nest-app.

Een draadloze storing kan de volgende oorzaken hebben:

• Storing door muren en vloeren
  • Storing door concurrerende wifi-netwerken
  • Storing van andere elektronica

Zie het volgende artikel voor meer informatie en stappen die je kunt uitvoeren om problemen met draadloze storingen op te lossen:

Wat is een draadloze storing en hoe kan ik die oplossen? >

7. Controleer de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt

De verbindingsproblemen kunnen worden veroorzaakt door bepaalde instellingen van je router of toegangspunt:

Kinderbeveiliging of firewall

Een zeer strikt afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Raadpleeg de documentatie van je wifi-router of -toegangspunt om te zien of deze functies zijn ingeschakeld in je netwerk en te kijken hoe je een uitzondering voor de camera kunt maken.

Bekijk onze aanbevolen wifi-instellingen voor gedetailleerde configuratieopties:

Aanbevolen instellingen voor wifi-netwerken en routers >

8. Controleer de lijst met incompatibele apparaten

Kun je de camera nog steeds niet aan je Nest-app koppelen nadat je de routerinstellingen hebt gecontroleerd, kijk dan of je router of modem misschien op de lijst met incompatibele apparaten staat.

Wifi-routers die niet met Nest-producten werken >