To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Toegang krijgen tot je Nest Protect via de Nest-app

Met de Nest-app kun je een computer, mobiel of tablet gebruiken om via internet je Google Nest Protect te bedienen en informatie op te zoeken. Open de app en log in op je account om alle Nest Protects in huis te zien en te beheren.

Een nieuwe Nest Protect toevoegen aan de
Nest-app

Tijdens de installatie voeg je de Nest Protect toe aan je account in de
Nest-app. Je kunt alleen de app op je mobiel of tablet gebruiken om
de Protect in te stellen.

Een Nest Protect instellen met de Nest-app >

Snelle tips

De status van je Nest Protects bekijken

Als je de status van je Nest Protects wilt bekijken, selecteer je het Protect-pictogram
op het startscherm van de Nest-app. Nu wordt de status getoond van al
je Protects.

Tik op een van je Protects. Er wordt een pop-up weergegeven met informatie over eventuele koolmonoxide- of rookalarmen, de status van batterijen en sensoren, en de datum en tijd van de laatste test en meest recente verbinding met internet. Veeg naar links of rechts om te schakelen tussen je verschillende Protects.

De instellingen van je Nest Protect openen

1. Selecteer 'Protect' op het startscherm van de app.
  2. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

Je ziet de volgende basisinstellingen die van toepassing zijn op al
je Protects:

Geluidscheck

Je kunt instellen dat de sensoren, stroom en wifi-verbinding van de Protect maandelijks worden gecontroleerd.
Tik op de schakelaar om dit in te schakelen.

Meer informatie over de geluidscheck >

Een alarm uitzetten

Schakel dit in als je een alarm wilt kunnen uitzetten met de Nest-app. Lees voor meer informatie
het volgende artikel:

Het alarm van de Nest Protect uitzetten >

Opmerking: Deze optie wordt niet weergegeven bij een 1e generatie Nest Protect (Hoe kan ik zien welke Nest Protect ik heb?)

Werkt met Protect:

Als je binnen hetzelfde Nest-huis ook een Google Nest-thermostaat gebruikt, kun je de functie 'Noodstop' inschakelen.
Deze zorgt ervoor dat de thermostaat automatisch wordt uitgeschakeld als de Protect rook of koolstofmonoxide detecteert. Voor
meer informatie lees je het volgende artikel:

Meer informatie over 'Noodstop' >

Als je een Google Nest-camera hebt, wordt video-opname automatische ingeschakeld en wordt er een clip opgenomen als
er een rook- of koolmonoxidealarm is.

Wat te doen

'Wat te doen' geeft je nuttige adviezen over hoe je je kunt voorbereiden op een noodsituatie.
Je ziet hoe je een evacuatie kunt plannen, het pand veilig kunt verlaten en nog veel meer. Als er zich een noodsituatie voordoet,
krijg je ook essentiële tips en is er een knop om snel het alarmnummer te bellen.

Meer informatie over 'Wat te doen' in de Nest-app voor Nest Protect >

Je kunt ook opties voor 'Wat te doen' en alarmen selecteren voor meer informatie over wat er gebeurt bij noodgevallen.

Afzonderlijke Nest Protect-
instellingen

Bij 'Instellingen' kun je de locatie en het label van je Nest
Protect wijzigen, afzonderlijke functies (zoals 'Lichtpad') in- of uitschakelen of
een Nest Protect verwijderen uit je account. Ook vind je hier
de technische informatie van je Nest Protect.

1. Selecteer 'Protect' op het startscherm van de app.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer de Protect waarvan je de instellingen wilt bekijken.

Nest Sense

Helderheid

Je kunt aanpassen hoe licht 'Lichtpad' en 'Nachtwacht' moeten zijn. Kies een lage,
middelhoge of hoge stand.

Gesproken taal

Hier kun je instellen welke taal Nest Protect spreekt.

Opmerking: Als je deze instelling aanpast, wordt alleen de taal van deze ene Nest Protect gewijzigd. Lees voor meer informatie
het volgende artikel:

De gesproken taal van de Nest Protect wijzigen >

Wifi-verbinding

Je Nest Protects moeten allemaal zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk om met elkaar te kunnen samenwerken.

Lees het volgende artikel als je het wifi-netwerk hebt gewijzigd:

Wat moet ik doen als ik mijn wifi-wachtwoord wijzig of een nieuwe wifi-router heb? >

Tip: Noteer de toegangscodes van al je Protects en bewaar deze op een veilige plek voor het geval
je de wifi-informatie moet updaten.

Waar

Hier kun je de naam van je Nest Protect bewerken en eventueel een  beschrijving toevoegen, zodat je de Protect makkelijk herkent.

Technische informatie

Bekijk specifieke informatie over je Nest Protect, waaronder:

• Model
  • Serienummer
  • Softwareversie
  • Batterijduur of reservebatterij
  • Vervangingsdatum
  • Datum laatste update
  • Wifi-MAC-adres
  • IP-adres van het wifi-netwerk
  • 802.15.4-MAC-adres

Nest Protect verwijderen

Een Nest Protect uit je account verwijderen >

Opmerking: Nadat je de instellingen van je Protect hebt aangepast, kan het nog maximaal 24 uur duren voordat je
Nest Protect wordt geüpdatet.