To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat hij werkt

De Nest Protect voert automatisch elke 200 seconden een Zelfcontrole uit waarmee hij zijn batterijen en sensoren test. Hij kan ook automatisch een maandelijkse Geluidscheck uitvoeren om zijn luidspreker en sirene te testen. En je kunt op elk gewenst moment een volledige Veiligheidscontrole uitvoeren, zodat je weet dat je Nest Protects onderling verbonden zijn en je zelf de luidspreker en sirene kunt horen.

Rookmelders zijn van essentieel belang voor je veiligheid en je moet gewoon weten of ze goed werken. Toch testen volgens brandveiligheidsdeskundigen veel mensen hun rookmelder slechts heel af en toe of misschien zelfs nooit. Daarom is de Nest Protect uitgerust met twee automatische tests: Zelfcontrole en Geluidscheck.

Zelfcontrole wordt elke 200 seconden uitgevoerd en controleert het volgende:

• Voeding
  • Rooksensor
  • Koolmonoxidesensor
  • Wifi

Heb je Geluidscheck ingeschakeld, dan test de melder maandelijks het volgende:

• Luidspreker
  • Sirene
  • Lichtring

Meer informatie over de automatische Geluidscheck van de Nest Protect >

Na het instellen van de Nest Protect kun je zijn status op de volgende drie manieren
bekijken:

• De status controleren in de Nest-app
  • Naar Nachtwacht kijken wanneer je het licht uitdoet
  • Een Veiligheidscontrole uitvoeren
Afbeelding 'Alles is in orde' van Nest Protect-app.

De status controleren in de Nest-app

De Nest-app toont je de meest recente informatie over de Nest Protect. De Nest Protect op batterijen updatet zijn informatie één keer per dag. De Nest Protect op netvoeding (230 V) doet dat elke dertig minuten.

Is alles in orde, dan worden je Nest Protects groen weergegeven in de Nest-app.

Als er een probleem is, laat de Nest-app zien wat het probleem is en wat je moet doen, zoals nieuwe batterijen plaatsen of de Nest Protect vervangen.

Toegang tot je Nest Protect vanuit de Nest-app of op internet >

Naar Nachtwacht kijken

Wanneer je 's avonds het licht uitdoet, gloeit de Nest Protect even groen. Je weet dan zeker dat zijn rook- en koolmonoxidesensoren goed werken en dat hij genoeg vermogen heeft (en dus niet midden in de nacht begint te piepen). Dit is Nachtwacht.

Als alle Nest Protects in je huis onderling verbonden zijn en eentje groen brandt, betekent dit dat ze allemaal in orde zijn (zolang ze beschikken over de nieuwste software en zijn gekoppeld aan je Nest-account).

Heeft een van je Nest Protects een probleem, dan knippert Nachtwacht geel in plaats van groen. Afhankelijk van het probleem, vertelt de Nest Protect je mogelijk ook wat er mis is.

Wat is Nachtwacht? >

Een Veiligheidscontrole uitvoeren

Brandveiligheidsdeskundigen adviseren alle melders minstens één keer per maand te testen. Met Veiligheidscontrole kun je daarom eenvoudig zelf al je Nest Protects grondig testen, zodat je weet dat ze werken en onderling verbonden zijn en dat de sirene en luidspreker het goed doen. Via deze test kan je gezin ook vertrouwd raken met de alarmlichten en -geluiden van de Nest Protect: een goede voorbereiding op het echte werk. Je kunt Veiligheidscontrole bovendien uitvoeren wanneer je wilt. Je hoeft dus niet te wachten tot het tijd is voor de maandelijkse Geluidscheck.

Als je een 2e generatie Nest Protect hebt, kun je een Veiligheidscontrole uitvoeren met de Nest-app of door op de Nest-knop van een van je melders te drukken. De test duurt een paar seconden en maakt veel lawaai.

Na de test laat de Nest-app je weten dat alles in orde is of dat er iets mis is. Misschien zijn de batterijen leeg, is er een sensorstoring of is je melder aan vervanging toe.

Meer informatie over Veiligheidscontrole >