To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurera kameran på datorn

Du bör använda Nest-appen på telefonen när du konfigurerar kameran och ansluter den till wifi. Om du inte kan det eller om du får ett felmeddelande i appen kan du konfigurera vissa äldre Google Nest-kameramodeller på en dator i stället.

Följande Nest-kameror går att konfigurera på en Mac- eller Windows-dator:

• Nest Cam Indoor

• Nest Cam Outdoor

Om du har en sådan kamera ansluter du den till appen enligt anvisningarna nedan.

Obs! Nyare modeller (till exempel Nest Cam med batteridrift, Nest Doorbell med batteridrift, Nest Cam IQ med flera) som inte nämns ovan går inte att konfigurera på en dator, utan måste konfigureras i Google Home-appen eller Nest-appen.

Innan du börjar

1. Du bör konfigurera kameran på en telefon eller surfplatta först om du inte redan har gjort det.

2. Om du vill konfigurera kameran på en Windows-dator måste du vara inloggad som administratör. Du kan läsa mer om administratörsbehörighet på Microsofts supportwebbplats.

3. Ställ kameran och datorn där du vill konfigurera kameran hemma:

• Nest Cam Indoor: Ställ kameran på ett bord eller liknande nära den plats där du har tänkt montera den.

• Nest Cam Outdoor: Börja inomhus nära wifi-routern och ett eluttag inomhus. I nästa steg går du ut och testar wifi-anslutningen och monterar kameran på plats.

Konfigurera kameran

1. Anslut kameran till datorn

Anslut kameran till en USB-port direkt på datorn med den medföljande USB-kabeln.

Viktigt!

• Använd inte kablar från tredje part eftersom strömförsörjningen kanske inte räcker till med en sådan.

• Anslut inte kameran till en extern USB-hubb som i sin tur är anslutet till datorn.

• Om det blir problem under konfigureringen testar du en annan USB-port.

Lampan på kamerans framsida ska lysa med blått sken som tecken på att kameran startas. Lampan börjar blinka efter en stund.

2. Dubbelklicka på ikonen

När kameran har startat ska ett popupfönster öppnas på datorn med ikoner för att konfigurera Nest Cam på Mac OS respektive Windows. Dubbelklicka på ikonen för det operativsystem du använder.

Obs! Låt kameran vara ansluten till datorn tills du uppmanas att koppla bort den.

3. Slutför konfigureringen enligt anvisningarna.

När du dubbelklickar på Nest-ikonen ska en app startas där du får hjälp med följande steg:

1. Skapa ett konto eller logga in om du redan har ett.

2. Anslut kameran till wifi. Kameran ska söka efter nätverk i närheten automatiskt. Vänta en stund tills listan med wifi-nätverk visas. Välj sedan det nätverk du vill använda. Anslut bara till ett trådlöst nätverk du litar på. Du kan även behöva ange lösenordet för nätverket.

Det kan ta en liten stund att hitta och ansluta till wifi-nätverket. Om nätverket inte visas eller om kameran inte ansluts läser du följande felsökningsartiklar:

Wifi-nätverket visas inte under konfigureringen av Nest Cam
    Felsöka felkoder och felmeddelanden för Nest-kameror och Nest-dörrklockor

3. Ge kameran ett namn utifrån var den finns. Du kan välja en plats i listan eller välja Anpassad längst ned och skriva ett namn. Platsen visas i aviseringar från Nest-appen så att du vet var något händer och används även för att gruppera andra produkter från Nest på samma plats.

4. Slutför konfigureringen. Du får hjälp med några sista anpassningssteg i Nest-appen. Bland annat görs en kontroll av att det går att streama video från kameran i wifi-nätverket.

Om du inte hittar kamerans videostream när du loggar in i the Nest web app följer du felsökningsanvisningarna i den här artikeln:

Gör så här du om du inte kan titta på video från Nest Cam på en Mac- eller Windows-dator

4. Infoga ett bokmärke för the Nest web app och logga in i Nest-appen på telefonen

Lägg till ett bokmärke för the Nest web app i webbläsaren så att du snabbt kan öppna Nest-kamerans videostream och hantera kamerans inställningar. Om du har andra Nest-produkter kan du hantera dem också här.

Obs! När konfigureringen är klar bör du logga in i Nest-appen på telefonen när du vill titta på video, läsa meddelanden eller hantera kamerainställningarna.