Een camera instellen met een computer

Gebruik de Nest-app op je telefoon om je camera in te stellen en met wifi te verbinden. Als je problemen ondervindt of een foutmelding krijgt in de mobiele app, kun je bepaalde modellen van de Google Nest-camera ook met een computer instellen.

Je kunt een Mac- of Windows-computer gebruiken om de volgende Nest-camera's in te stellen:

• Nest Cam Indoor
  • Nest Cam Outdoor
  • Dropcam Pro, Dropcam HD

Volg voor deze camera's de onderstaande stappen om ze met de app te verbinden.

Belangrijk: Cameramodellen die hierboven niet worden genoemd, kun je niet met een computer instellen. Je moet ze instellen met een telefoon. Als je problemen ondervindt bij het instellen van je camera, controleer je of Bluetooth op je telefoon is ingeschakeld en plaats je de camera en de telefoon dichter bij je wifi-router. Mogelijk is dit de oplossing voor foutmeldingen die tijdens het instellen kunnen worden weergegeven.

1. Voordat je begint

1. Probeer eerst om je camera in te stellen met een telefoon of tablet, als je dit nog niet had gedaan.
  2. Zorg dat je bent ingelogd als beheerder wanneer je de camera instelt op een Windows-computer. Volg de instructies op de supportsite van Microsoft voor meer informatie over beheerdersrechten.
  3. Ga met je camera en je computer naar de plek in huis waar je de camera wilt installeren:
    • Nest Cam Indoor, Dropcam Pro, Dropcam HD: Plaats je camera op een tafel of een ander geschikt oppervlak in de buurt van de plek waar je de camera wilt bevestigen.
    • Nest Cam Outdoor: Begin in huis, in de buurt van de wifi-router en een stopcontact. Pas later ga je naar buiten om de wifi-verbinding te testen en de camera op te hangen.

2. De camera instellen

1. Sluit de camera aan op je computer

Gebruik de meegeleverde USB-kabel om je camera rechtstreeks aan te sluiten op een USB-poort van je computer.

Belangrijk:

• Gebruik geen kabels van derden, omdat deze mogelijk
    niet voldoende stroom leveren.
  • Sluit de camera niet aan op een externe USB-hub
    die op je computer is aangesloten.
  • Probeer een andere USB-poort als je problemen ondervindt
    tijdens het instellen.
afbeelding USB aangesloten op een Nest-camera

Het lampje op de voorzijde van je camera licht blauw op
(geel bij de Dropcam). Dit betekent dat de camera
aan het opstarten is. Even later begint het lampje te
knipperen.

brandend blauw lampje op Nest-camera

2. Dubbelklik op het pictogram

2. Dubbelklik op het pictogram >

Nadat de camera is opgestart, wordt er een venster
op je computer geopend met instelpictogrammen voor
zowel Mac OS als Windows. Dubbelklik op het pictogram
voor het besturingssysteem van je computer.

Nest cam and drop cam icons

Belangrijk: Koppel de camera niet los van je computer totdat je hierom wordt gevraagd.

Als je het pictogram van de Nest Cam of Dropcam niet ziet

Als er geen venster met instelpictogrammen wordt geopend op je computer, volg je de onderstaande instructies voor het besturingssysteem van je computer. We gebruiken de Nest Cam als voorbeeld, maar de stappen zijn hetzelfde voor de Dropcam.

Mac OS X 10.4 of hoger >

Mac OS X 10.4 of hoger

Verschijnt het instellingenpictogram niet op het bureaublad? Dan kun je het instellen starten vanuit de Finder.

1. Zoek het pictogram van de Finder in je Dock.
  2. Ga naar de categorie Apparaten in de zijbalk van het
    Finder-venster. De Nest Cam of Dropcam wordt onder
    'Apparaten' weergegeven. Klik op de camera.
  3. Dubbelklik op de app Nest Cam instellen (Macintosh).
Nest-camera zoeken op computer

Windows 10, 8.1 en 8

1. Als het venster 'Automatisch afspelen' niet wordt geopend, klik je op het pictogram van de Verkenner
    in de taakbalk.
  2. Dubbelklik op het pictogram Nest Cam instellen (dat onder
    de apparaten en schijven wordt weergegeven).
  3. Dubbelklik op de app Nest Cam instellen (Windows).
camera window setup image

Windows 7 en Vista

1. Klik op het pictogram van het Windows-startmenu.
  2. Selecteer Computer (of Mijn computer in Vista) in de
    lijst met opties in de rechterkolom van het
    startmenu.
  3. Dubbelklik op het pictogram Nest Cam instellen. Er wordt
    een map geopend met daarin nog minstens één pictogram.
  4. Dubbelklik op de app Nest Cam instellen (Windows).
installatie-afbeelding camera Windows Vista

3. Volg de instructies om het instellen te voltooien

Als je op het pictogram van de Nest Cam of Dropcam hebt gedubbelklikt, wordt een app geopend die je begeleidt bij de volgende stappen:

1. Maak een gratis account of log in als je er al een hebt.
  2. Verbind je camera met wifi. De camera zoekt automatisch naar wifi-netwerken in de buurt. Wacht enkele seconden totdat de lijst met wifi-netwerken wordt weergegeven en kies vervolgens het netwerk dat je voor de camera wilt gebruiken. Maak alleen verbinding met een draadloos netwerk dat je vertrouwt. Mogelijk wordt je ook gevraagd het wachtwoord van je netwerk in te voeren.

Het kan even duren voordat het wifi-netwerk is gevonden en er verbinding is gemaakt. Bekijk de onderstaande artikelen als je het netwerk niet ziet of als de camera geen verbinding met het netwerk kan maken:

Mijn wifi-netwerk wordt niet weergegeven bij het instellen van de Nest-camera >

Foutcodes en -meldingen van de Nest-camera en Nest Hello oplossen >

3. Kies een naam voor de camera die past bij de locatie waar hij wordt geplaatst. Je kunt een locatie kiezen uit de lijst of onderaan de lijst Aangepast selecteren om je eigen naam te typen. De Nest-app gebruikt de locatie om je te laten weten waar meldingen vandaan komen en om andere Nest-producten op dezelfde locatie te groeperen.
  4. Voltooi het instellen. De Nest-app leidt je door de laatste stappen en helpt je controleren of de camera videobeelden via je wifi-netwerk kan streamen.

Als je de videostream van de camera niet kunt zien wanneer je inlogt bij home.nest.com, volg je de suggesties voor het oplossen van problemen in dit artikel:

Wat moet ik doen als ik de Nest Cam-video niet kan bekijken op een Mac of een Windows-computer? >

4. Voeg een bladwijzer toe voor home.nest.com en log in bij de Nest-app op je telefoon

Voeg voor home.nest.com een bladwijzer toe aan je browser zodat je de videostream en de instellingen van je Nest-camera snel bij de hand hebt. Heb je nog andere Nest-producten, dan kun je die hier ook beheren.

Opmerking: Zodra je camera is ingesteld, zou je op je telefoon moeten kunnen inloggen bij de Nest-app om video's te bekijken, meldingen te ontvangen en camera-instellingen te beheren.

Meer informatie over de mogelijkheden van de Nest-app >

Aan de slag met de camera >

3. De camera bevestigen

Je bent nu klaar om de camera te installeren op de plek waarvandaan je videobeelden wilt streamen.

Koppel de USB-stekker los van de computer (als je dat nog niet hebt gedaan). Steek de stekker vervolgens in de stroomadapter van de camera.

Zowel de Nest Cam Indoor als de Nest Cam Outdoor kan eenvoudig zelf worden geïnstalleerd (elk op een andere manier).

• Nest Cam Indoor of Dropcam: Steek de stekker van de camera in een stopcontact in huis in de buurt waar je de camera wilt ophangen. Ga vervolgens verder met dit artikel:

De Nest Cam Indoor of Dropcam bevestigen >

• Nest Cam Outdoor: Steek de stekker van de camera nog niet in het buitenstopcontact. Ga voor de volgende stappen verder met dit artikel:

De Nest Cam Outdoor bevestigen >