To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Kameran käyttöönotto tietokoneella

Ota kamera käyttöön ja yhdistä se Wi-Fi-verkkoon puhelimen Nest-sovelluksella. Jos mobiilisovelluksessa on ongelmia tai näet virheilmoituksen, voit ottaa joitakin vanhempia Google Nest ‑kameramalleja käyttöön tietokoneella.

Voit käyttää Mac- tai Windows-tietokonetta seuraavien Nest-kameroiden käyttöönottoon:

• Nest Cam Indoor

• Nest Cam Outdoor

Jos sinulla on jokin näistä kameroista, yhdistä kamera sovellukseen alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Tärkeää: Uudempia malleja (esim. akkukäyttöinen Nest Cam, akkukäyttöinen Nest Doorbell, Nest Cam IQ jne.), joita ei ole mainittu yllä, ei voi ottaa käyttöön tietokoneella. Ne on otettava käyttöön Google Home- tai Nest-sovelluksella.

Ennen kuin aloitat

1. Jos et ole vielä tehnyt niin, ota kamera käyttöön puhelimella tai tabletilla.

2. Jos teet käyttöönoton Windows-tietokoneella, sinun on kirjauduttava sisään järjestelmänvalvojana. Microsoftin tukisivustolla on lisätietoja järjestelmänvalvojan oikeuksista.

3. Vie kamera ja tietokone sinne, missä haluat ottaa kameran käyttöön:

• Nest Cam Indoor: Aseta kamera pöydälle tai muulle tasolle lähelle asennuspaikkaa.

• Nest Cam Outdoor: Aloita käyttöönotto sisätiloissa lähellä Wi-Fi-reititintä ja pistorasiaa. Siirry myöhemmin ulos testaamaan Wi-Fi-yhteyttä ja asentamaan kamera paikalleen.

Kameran käyttöönotto

1. Liitä kamera tietokoneeseen

Liitä kamera suoraan tietokoneen USB-porttiin mukana tulleella USB-johdolla.

Tärkeää:

• Älä käytä kolmannen osapuolen johtoja, sillä niistä ei välttämättä saa tarpeeksi virtaa.

• Älä liitä kameraa tietokoneen ulkoiseen USB-hubiin.

• Jos käyttöönotossa tulee ongelmia, kokeile toista USB-porttia.

Kameran etuosassa olevan valon pitäisi hohtaa sinisenä merkkinä kameran käynnistymisestä. Valon pitäisi alkaa vilkkua hetken kuluttua.

2. Kaksoisklikkaa kuvaketta

Kun kamera on käynnistynyt, tietokoneella pitäisi näkyä ikkuna, jossa on Nest Camin käyttöönottokuvake Mac OS:lle ja Windowsille. Kaksoisklikkaa sen käyttöjärjestelmän kuvaketta, jota tietokoneesi käyttää.

Tärkeää: Älä irrota kameraa tietokoneesta ennen kuin sinua pyydetään tekemään niin.

3. Viimeistele käyttöönotto ohjeiden mukaisesti

Kun olet kaksoisklikannut Nest-kuvaketta, sovelluksen pitäisi käynnistyä ja kertoa sinulle, mitä tehdä seuraavissa vaiheissa:

1. Luo tili tai kirjaudu sisään, jos sinulla on jo sellainen.

2. Yhdistä kamera Wi-Fi-verkkoon. Kameran pitäisi hakea lähellä olevia verkkoja automaattisesti. Odota, kunnes näet Wi-Fi-verkot, ja valitse sitten verkko, jota haluat kameran käyttävän. Muodosta yhteys vain langattomaan verkkoon, johon luotat. Sinua saatetaan pyytää lisäämään verkon salasana.

Wi-Fi-verkon löytäminen ja siihen yhdistäminen voi viedä hetken. Jos et löydä verkkoasi tai kamera ei pysty muodostamaan siihen yhteyttä, katso ohjeita ongelmatilanteisiin alla olevista artikkeleista:

Wi-Fi-verkkoa ei löydy Nest Camin käyttöönoton aikana
    Nest-kameran ja ‑ovikellon virhekoodien ja ‑ilmoitusten vianetsintä >

3. Valitse kameralle sen sijaintia vastaava nimi. Voit valita paikan listasta tai valita listan lopusta Oma ja kirjoittaa haluamasi nimen. Sijainnin avulla Nest-sovellus kertoo sinulle, mistä ilmoitukset ovat peräisin, ja ryhmittelee samassa sijainnissa olevia Nest-tuotteita.

4. Viimeistele käyttöönotto. Nest-sovelluksen tulisi auttaa sinua viimeisissä yksilöintivaiheissa, esimerkiksi tarkistamaan, että kamera voi striimata videota Wi-Fi-verkossasi.

Jos et näe kamerasi videostriimiä, kun the Nest web app on avattu ja olet kirjautunut sisään, seuraa tämän artikkelin ongelmankorjausohjeita:

Mitä tehdä, jos Nest Camin videostriimi ei näy Mac- tai Windows-tietokoneella

4. Lisää the Nest web app kirjanmerkkeihin ja kirjaudu Nest-sovellukseen puhelimella

Lisää the Nest web app selaimen kirjanmerkkeihin, jotta pääset nopeasti Nest-kameran videostriimiin ja muuttamaan kameran asetuksia. Jos sinulla on muita Nest-tuotteita, voit ylläpitää niitä samasta paikasta.

Huom. Kun olet ottanut kameran käyttöön, kirjaudu Nest-sovellukseen puhelimella, jotta voit katsoa videostriimiä, nähdä ilmoituksia ja muuttaa kameran asetuksia.