De videostream van je camera met anderen delen of privé houden

Als je toegang tot een huis deelt via de Nest-app, kun je de videostream van je camera op je telefoon bekijken in de Nest-app of op een computer via home.nest.com.

Als je wilt dat anderen je videostream kunnen zien, kun je deze op drie manieren delen zonder dat andere personen het e-mailadres van je account en het wachtwoord voor de app krijgen. Deel je wachtwoord nooit met iemand anders.

Er zijn drie eenvoudige manieren om de videobeelden van je camera te delen:

Je camera delen met gezinsaccounts of een lidmaatschap van een huis

Verstuur een uitnodiging met de Nest- of Home-app naar degenen met wie je de videofeed van je camera wilt delen. Nadat ze de uitnodiging hebben geaccepteerd, kunnen deze mensen de live videostream van alle camera's in je huis bekijken. Ze ontvangen ook meldingen voor beweging, geluid, enzovoort (als je die hebt ingeschakeld). Als je een abonnement op Nest Aware hebt, kunnen zij ook de videogeschiedenis van je camera's bekijken.

Opmerking: Onthoud dat je hun ook controle over en toegang tot alle Google Nest-producten in je huis geeft. Deze personen kunnen allerlei acties in je Nest-huis uitvoeren, bijvoorbeeld instellingen wijzigen en producten uit je account verwijderen. Daarom raden we je aan alleen mensen uit te nodigen die je vertrouwt.

De camera delen via een link die beveiligd is met een wachtwoord

Als je de videobeelden van je camera met anderen wilt delen, maar ze geen toegang tot je Nest-huis en alle apparaten in huis wilt geven, kun je de beelden delen via een link die met een wachtwoord is beveiligd.

Zo kun je de videobeelden privé delen zonder je zorgen te maken over vreemde mensen die zomaar kunnen meekijken. De videobeelden kunnen door maximaal tien mensen tegelijk worden bekeken. Deze mensen moeten dus zowel de link als het wachtwoord hebben.

De camera openbaar delen zonder wachtwoord

Als je de beelden openbaar deelt, kan iedereen die de link naar jouw camera heeft, de live videostream bekijken en de link met anderen delen (er is geen wachtwoord nodig).

Als je deelt zonder een wachtwoord in te stellen, kan iedereen die de link in handen krijgt je videostream bekijken. Deze manier van delen is daarom het meest geschikt om live verslag te doen van een evenement, bijvoorbeeld een bruiloftsfeest of een sporttoernooi.

Met de openbare URL kun je de videostream van je camera ook insluiten in een webpagina. Stop je weer met het openbaar delen van de videostream, dan worden de beelden niet meer weergegeven op de pagina.

De Nest-webpagina met je live videostream is niet geïndexeerd en wordt dus ook niet gevonden door zoekmachines zoals Google. Maar als je de video in een andere webpagina insluit, kan een zoekmachine die pagina mogelijk wel vinden.

Verschillen tussen de methoden voor het delen van je camera

De onderstaande tabel bevat een overzicht van wat mensen met wie je de camera hebt gedeeld, kunnen doen. Openbaar delen beïnvloedt bijvoorbeeld maar één camera. Op deze manier kun je een combinatie van gedeelde en privécamera's in je account hebben, terwijl mensen met toegang je camera-instellingen niet kunnen wijzigen. De onderstaande tabel biedt een overzicht van de verschillen tussen de manieren waarop je je camera's kunt delen.

Manier van delen Wat wordt gedeeld Livestream bekijken Videogeschiedenis bekijken Meldingen Camera's bedienen

Nest-gezin of lid van Google-huis

Alle camera's

(en andere producten in het huis)

ja

ja

ja

ja-

(en andere producten in het huis)

Openbaar

Geselecteerde camera's

ja

nee

nee

nee

Met wachtwoord

Geselecteerde camera's

ja

nee

nee

nee

Het delen van je videostream beheren

Je videostream delen met een openbare link of een link die met een wachtwoord is beveiligd

1. Log in op de Nest-app op een computer (de privacy-instellingen van een camera kunnen niet worden gewijzigd op een telefoon of tablet).

2. Selecteer de camera die je wilt delen en klik rechtsboven in je browservenster op Instellingen .

Opmerking: Als je Instellingen niet ziet, maak je het browservenster groter om het zichtbaar te maken.

3. Klik op Camera delen.

4. Je ziet hier twee opties: 'Delen met wachtwoord' en 'Openbaar delen'.

• Delen met wachtwoord: Klik op deze optie als je wilt dat alleen bepaalde mensen de livestream van je camera kunnen bekijken. Deze mensen hebben de link naar de camera nodig en ze moeten het wachtwoord invoeren dat jij hebt ingesteld.

• Openbaar delen: Klik op deze optie als je wilt dat iedereen met de link de livestream van je camera kan bekijken. Er is geen wachtwoord nodig.

Nadat je een optie hebt gekozen, klik je op Akkoord en delen om te bevestigen.

Opmerking Wil je stoppen met het delen van de camera, klik dan op de knop Stoppen met delen van de camera.

camera sharing

5. Stel in dit scherm het wachtwoord in (als je hebt gekozen om te delen met een wachtwoord).

Geef een wachtwoord op dat uit minstens acht tekens bestaat. Het wachtwoord moet zowel hoofdletters als kleine letters en minstens een cijfer en een symbool bevatten. Bijvoorbeeld Nesthuis1!

Klik op Delen met een wachtwoord als je klaar bent.

Belangrijk: Voor de veiligheid kun je voor het delen van je camera niet hetzelfde wachtwoord gebruiken als waarmee je op de Nest-app inlogt.

6. Hier zie je de link die voor de camera is gegenereerd. Kopieer de link om deze met andere mensen te delen. Je kunt de link ook insluiten op een webpagina of op social media plaatsen.

Opmerking: Je kunt de link niet aanpassen, maar je kunt het wachtwoord wel wijzigen (als je dat hebt ingesteld). Hiervoor ga je terug naar deze pagina en klik je op 'Wachtwoord wijzigen'.

Ben je gestopt met het delen van je camera en wil je later opnieuw delen, dan wordt er een nieuwe link gegenereerd.

camera shared with a password

Stoppen met het delen van de videostream op internet (met of zonder wachtwoord)

1. Log in op de Nest-app op een computer (de privacy-instellingen van een camera kunnen niet worden gewijzigd op een telefoon of tablet).
  2. Selecteer de camera die je niet langer wilt delen en klik rechtsboven in je browservenster op Instellingen .
  3. Opmerking: Als je Instellingen niet ziet, maak je het browservenster groter om het zichtbaar te maken.
  4. Klik op Camera delen.
  5. Klik op Stoppen met delen van de camera.

camera shared with a password