De Nest Protect resetten en al je persoonlijke instellingen wissen

Zet de Google Nest Protect terug op de fabrieksinstellingen als je je persoonlijke instellingen wilt wissen en de standaardinstellingen van het apparaat wilt herstellen.

Belangrijke informatie voordat je begint

Wat er gebeurt als je de Nest Protect terugzet op de fabrieksinstellingen

• Je krijgt geen Protect-meldingen meer op je telefoon of tablet.
  • De Protect wordt losgekoppeld van andere Protects in je huis.
  • De wifi-instellingen van de Protect worden verwijderd.
  • De locatienaam van de Protect wordt gewist in de app.
  • Functie-instellingen van de Protect, zoals Lichtpad, worden verwijderd.

Belangrijk: Als je de Protect terugzet op de fabrieksinstellingen, kan het apparaat nog steeds rook of koolmonoxide (CO) detecteren. De melder gaat nog steeds af als een van beide wordt gedetecteerd.

Als je een 1e generatie Nest Protect hebt

Als je de naam (SSID), het wachtwoord of andere instellingen van je wifi-netwerk wijzigt, of als je een nieuwe wifi-router krijgt, moet je de Protect verwijderen uit de Nest-app. Daarna stel je de Protect weer in via de app.

Opmerking: Als je een 2e generatie Nest Protect hebt, kun je de wifi-instellingen van de Protect updaten in de Nest-app.

Als je de verkeerde gesproken taal hebt gekozen tijdens het instellen

Ga naar ons artikel De gesproken taal van de Nest Protect wijzigen.

De Nest Protect terugzetten op de fabrieksinstellingen

Opmerking: Je hebt fysieke toegang tot de Protect nodig om deze terug te zetten op de fabrieksinstellingen. Je kunt de instellingen van de Nest Protect niet wissen in de app.

1. Houd de knop van de Protect ten minste tien seconden ingedrukt. De Nest Protect geeft een geluidssignaal en licht blauw op.
  2. Laat de knop los als de Protect zijn versienummer laat horen. Als je de knop te lang ingedrukt houdt, wordt de test geannuleerd.
  3. De Protect begint hoorbaar met aftellen en laat je weten dat alle instellingen worden gewist.
    • Als je het terugzetten van de fabrieksinstellingen wilt annuleren, druk je tijdens het aftellen nogmaals op de knop van de Protect.
  4. Na een paar seconden wordt de Protect teruggezet op de fabrieksinstellingen.