De Nest Protect resetten en al je persoonlijke instellingen wissen

• Als je de Google Nest Protect reset, worden alle standaardinstellingen hersteld. Dit kan soms nodig zijn als je de naam (SSID) of het wachtwoord van je wifi-netwerk wijzigt, of als je een nieuwe wifi-router hebt.
  • De Nest Protect wordt niet uit je account verwijderd als je hem reset. Hiervoor heb je de Nest-app nodig
  • Zie De gesproken taal van de Nest Protect wijzigen als je tijdens de installatie de verkeerde taal hebt geselecteerd.
  • Lees het volgende artikel voordat je je Nest Protect reset:

Wat moet ik doen als ik het wachtwoord van mijn wifi-netwerk wijzig of een nieuwe wifi-router heb?

De gevolgen van resetten

De Nest Protect detecteert nog steeds rook en koolmonoxide

Het wissen van alle instellingen heeft geen invloed op het vermogen van de Nest Protect om rook of koolmonoxide te detecteren. De melder geeft een alarm af als een van beide wordt waargenomen.

De Protect resetten naar fabrieksinstellingen

• De verbinding tussen de Nest Protect en de andere Nest Protects (als die er zijn) wordt verbroken.
  • De meldingen die van die Nest Protect naar je telefoon of tablet worden verzonden, worden uitgeschakeld.
  • De wifi-instellingen worden verwijderd.
  • De naam die je aan die ruimte hebt gegeven, het Lichtpad en de andere apparaatinstellingen worden gewist.

Stappen om alle instellingen op een Nest Protect te wissen

• Je kunt de instellingen op een Nest Protect niet wissen via de Nest-app.
  • Je hebt fysieke toegang tot je Nest Protect nodig om alle instellingen te kunnen wissen en moet de volgende stappen uitvoeren op elke Nest Protect die je wilt resetten.
  1. Druk op de knop op de Nest Protect en houd deze ingedrukt. Hij geeft een geluidssignaal en het lampje licht blauw op.
  2. Laat de knop los wanneer de Nest Protect zijn versienummer laat horen.
  3. De Nest Protect begint hoorbaar met aftellen en laat je weten dat alle instellingen worden gewist. Je annuleert het resetten door de knop opnieuw in te drukken.
  4. Na een paar seconden wordt de Nest Protect gereset.
  5. Verwijder de Protect uit je account, als dat nodig is.
    • Tik op 'Instellingen' Pictogram van Nest-instellingen in het startscherm van de app.
    • Selecteer de Nest Protect die je zojuist hebt gereset.
    • Scroll omlaag en selecteer 'Nest Protect verwijderen'. Bevestig je selectie.

De Nest Protect opnieuw met wifi verbinden

Volg de stappen in het artikel hieronder voordat je de Protect opnieuw installeert op het plafond of aan de muur. Je moet de QR-code scannen of de zescijferige code typen die je op de achterkant van de Nest Protect vindt.

Een Nest Protect instellen met de Nest-app