De videogeschiedenis van je Nest-camera op een computer bekijken

Als je een abonnement op Nest Aware hebt, wordt de videogeschiedenis van de camera automatisch opgeslagen in de cloud.

Je kunt de videogeschiedenis van de camera bekijken op je telefoon of tablet met de Nest-app. Je kunt ook een computer gebruiken.

Als je de videogeschiedenis op een computer wilt bekijken, log je in op je account op home.nest.com. Selecteer vervolgens een camera met een abonnement op Nest Aware

Als je de videogeschiedenis op een computer bekijkt, zie je onderaan het scherm een tijdlijn. Met deze tijdlijn kun je snel alle opgenomen videobeelden doorlopen en eenvoudig de belangrijke gebeurtenissen vinden en bekijken.

De tijdlijn heeft twee belangrijke functies:

• Je ziet in één oogopslag wanneer een gebeurtenis heeft plaatsgevonden in de videogeschiedenis. Beweging en geluid zijn voorbeelden van de gebeurtenissen die door de camera worden waargenomen.
  • Je kunt snel voor- en achteruit door de opgenomen videogeschiedenis gaan, zodat je meteen naar een activiteit kunt springen om te zien wat er gebeurd is.

Zo ziet de tijdlijn eruit:

Webpictogram, tijdlijn

Wil je verschillende gedeelten van de videogeschiedenis bekijken, klik dan op het punt in de tijdlijn waar je wilt beginnen met kijken. De video springt onmiddellijk voor- of achteruit en begint af te spelen vanaf het punt waarop je hebt geklikt.

Laten we de verschillende onderdelen van de tijdlijn eens onder de loep nemen: de getallen in de bovenstaande afbeelding komen overeen met de genummerde tekst hieronder.

1. Agenda

Klik op het agenda-icoon als je de video van een bepaalde dag wilt bekijken. Je kunt een bepaald aantal dagen teruggaan in de videogeschiedenis. Hoeveel dagen is afhankelijk van je abonnement op Nest Aware. Als je bijvoorbeeld een abonnement hebt met een videogeschiedenis van tien dagen, zie je de geschiedenis van de afgelopen tien dagen. Als je bepaalde herinneringen niet wilt kwijtraken, kun je ze als clips opslaan.
Webpictogram, kalender video bekijken

2. Tijdknoppen

Gebruik de opties U (uur), MIN (minuut) en SEC (seconde) om de schaal van de tijdlijn aan te geven. Met deze opties bepaal je hoeveel tijd er wordt weergegeven op de tijdlijn. De standaardweergave is MIN. Als je een kortere periode tot in detail wilt bekijken, waaronder de precieze begin- en eindtijden van bewegingen of geluiden, klik je op SEC. Wil je een algemeen overzicht van je tijdlijn, klik dan op U.
Opmerking: Als je de tijdlijn bekijkt in de modus U of MIN, kunnen gebeurtenissen die kort na elkaar plaatsvinden soms lijken op één gebeurtenis.

3. Pijlen links en rechts op de tijdlijn

Met de pijlen links en rechts op de tijdlijn kun je in je videogeschiedenis terug- en vooruitgaan.

Wat de stippen en strepen op je tijdlijn betekenen

• Grijze stippen of strepen geven aan dat de camera beweging of geluid heeft waargenomen buiten zijn Activiteitszones.
  • Een gekleurde stip of streep betekent dat de camera beweging in een van je Activiteitszones heeft gedetecteerd. De kleur van de stip of streep komt overeen met de kleur die je bij het instellen aan de Activiteitszone hebt gegeven. Als je dus een oranje Activiteitszone rond de voordeur hebt gemaakt, geven alle oranje stippen en strepen op je tijdlijn aan dat er activiteit in die zone is waargenomen.
  • Zie je verschillende gekleurde stippen binnen een grijze lijn, dan betekent dit dat er tijdens die activiteit beweging in twee activiteitszones is gedetecteerd.
  • Donkere delen op de tijdlijn
    • Heb je een abonnement voor op gebeurtenissen gebaseerde opname? Dan zie je in de Beeldlijn van je camera donkergrijze onderbrekingen tussen de gebeurtenissen. Dit is normaal.
    • Heb je een Nest Aware Plus-abonnement? Dan zie je na tien dagen onderbrekingen in de Beeldlijn van je camera. Dit komt doordat de app video-opnamen verwijdert die geen activiteit bevatten. Je ziet alleen videoclips met activiteit.
    • Heb je een 1e generatie Nest Aware-abonnement? Dan zie je alleen onderbrekingen in de Beeldlijn van je camera als je camera uitgeschakeld of offline is geweest.
  • De witte lijn geeft het gedeelte van de tijdlijn aan dat je momenteel bekijkt.

4. Activiteitszones

Met het icoon Activiteitszones activity zone icon naast de tijdlijn kun je activiteitszones maken.

5. Clips en time-lapses maken of bekijken

Met het icoon Clips Video clip icon kun je een clip of time-lapse maken of opgeslagen clips bekijken.

Naar een gebeurtenis gaan

Plaats de muisaanwijzer op een gebeurtenis zonder te klikken. Er verschijnt een klein venster met een voorbeeld van de activiteit. Klik op een gebeurtenis om er meteen naartoe te gaan en te zien wat er is gebeurd of klik op het icoon Nieuwe clipnew clip icon om een clip van de gebeurtenis te maken.
Je kunt ook de tijdlijn naar rechts en links slepen om videobeelden snel vooruit en terug te spoelen. Terwijl je dit doet, verschijnen er momentopnamen boven de tijdlijn, zodat je kunt zien wat er is gebeurd. Wanneer je de tijdlijn loslaat, wordt de video weer op normale snelheid afgespeeld.

Afspeelbediening

Plaats de muisaanwijzer op de video om de afspeelbediening weer te geven.

De knop terugspoelen spoelt je video per dertig seconden terug.

Web rewind player control

De knop pauzeren/afspelen pauzeert of hervat je video.

Web pause player control

De knop vooruitspoelen spoelt je video vanaf het huidige punt per dertig seconden vooruit.

Deze knop wordt grijs weergegeven als je al live video bekijkt.

Web icon fast forward player control

De liveknop brengt je onmiddellijk terug naar de live video.

Deze knop wordt grijs weergegeven als je al live video bekijkt.

Webpictogram, live-knop speler

Terwijl je de videogeschiedenis bekijkt, wordt het icoon LIVE in de bovenhoek grijs weergegeven.

Pictogram Niet live

Je kunt op het icoon LIVE klikken om meteen naar de livestream te gaan. Het icoon wordt dan blauw om aan te geven dat je live videobeelden bekijkt.

Pictogram Live