Mitä tehdä, jos Nest Protect havaitsee kotona savua

Jos Google Nest Protect havaitsee savua ja antaa aiheettoman hälytyksen (esim. suihkusta tuleva vesihöyry tai ruoanlaitosta johtuva savu) aikana Heads-Up-varoituksen, tarkista ongelman lähde huolellisesti ja puutu asiaan.

Jos savun määrä nousee hälyttävälle tasolle, Nest Protect soittaa jatkuvaa hälytysääntä ja kertoo sinulle, että kyseessä on hätätilanne. Jos varoitin on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, saat myös ilmoituksen, jossa on alla olevat ohjeet. Nest-sovelluksen Mitä tehdä ‑ominaisuudesta saat apua varautumiseen ja suunnitteluun.

Palo- ja turvallisuusasiantuntijoiden mukaan sinun tulee toimia näin tulipalon sattuessa:

• Noudata evakuointisuunnitelmaa.
  • Auta ja opasta kotona olevia lapsia ja muita, jotka saattavat tarvita apua.
  • Poistu rakennuksesta mahdollisimman nopeasti. Ennen oven avaamista tarkista kämmenselällä koskettamalla, tuntuuko ovi kuumalta. Käytä tarvittaessa vaihtoehtoista uloskäyntiä. Sulje ovet perässäsi, kun poistut rakennuksesta.
  • Tapaa muut rakennuksen ulkopuolella etukäteen sovitussa paikassa.
  • Kun olette ulkona, laske paikallaolijat ja soita palokunnalle.
  • Älä palaa rakennukseen, ellet saa siihen lupaa palokunnalta.

Lähde: National Fire Protection Association

Hätätilanteisiin varautuminen Nest-sovelluksella

Hätätilanteessa löydät tärkeitä vinkkejä ja hätänumeropainikkeen, jolla voit soittaa nopeasti.  Voit myös valmistautua hätätilanteisiin etukäteen. Valitse Protect sovelluksesta. Valitse sitten Asetukset Nest-asetukset-kuvake ja sitten Mitä tehdä. Täältä löydät ohjeet esim. evakuoinnin suunnitteluun ja turvalliseen poistumiseen.