To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De ruimte van je product in de Nest-app wijzigen

Wanneer je een product aan de Nest-app toevoegt, vertel je de app waar je het product installeert. De locatie is belangrijk omdat de app deze gebruikt voor meldingen om je laten weten wat er in je huis gebeurt. Je kunt op elk moment de locatienaam wijzigen of een eigen label toevoegen in de instellingen van het product in de app.

Belangrijke informatie over locatienamen

• Meldingen die je Nest-producten uitspreken, werken niet met aangepaste namen en labels. Als je een aangepaste optie voor je Nest-product gebruikt (zoals de Google Nest Protect), vraagt de app 'De Nest Protect kan geen aangepaste namen uitspreken. Wat moet die zeggen?' Selecteer de ruimtenaam die je aangepaste naam het beste beschrijft.

Tijdens een Noodalarm hoor je bijvoorbeeld: 'Noodgeval. Er is rook in de garage.' Maar in pushmeldingen en e-mails worden je aangepaste naam en label gebruikt. Je ziet dan op je mobiel: 'Thuis: [aangepaste naam] (label) Er is rook.'

• Elk Nest-product heeft eigen kamer- en locatienamen waar je uit kunt kiezen. Veel locaties worden in alle producten gebruikt, maar sommige locaties zijn specifiek voor het type product.

De locatienaam wijzigen

Het is belangrijk dat je de juiste locatie- of kamernaam gebruikt, omdat je zo in de app je Nest-producten per kamer kunt indelen wanneer de weergave Vensters aanstaat. De naam heeft ook invloed op wat je in app-meldingen ziet. Zorg er dus voor dat je een logische naam kiest. Als je je product naar een andere locatie verplaatst, kun je dit makkelijk op elk moment in de app wijzigen.

1. Tik op het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

2. Selecteer in de lijst het product waarvan je de naam wilt wijzigen. Je moet misschien een stukje omlaag scrollen om het te zien.

3. Afhankelijk van je Nest-product tik je op Waar of Plaatsing.

4. Je hebt hier twee opties.

• Selecteer Waar om de lijst met voorgestelde locaties te zien. Elk Nest-product kan andere kamernamen en locaties hebben waaruit je kunt kiezen.

Tik om een naam te kiezen of scrol omlaag naar het eind van de lijst en kies Aangepast. Als je Aangepast kiest, kun je elke gewenste naam intypen. Je kunt de camera bijvoorbeeld 'Atelier' noemen als dit de locatie beter beschrijft. Maar gebruik alleen een aangepaste locatie wanneer je in huis een unieke plek hebt die je niet met een andere kamer op de lijst wilt verwarren.

• Selecteer Label om een aangepast label te typen. Dit label wordt tussen haakjes naast de locatienaam weergegeven. Dit kan handig zijn als je meer dan één Google Nest-camera, Nest Protect, Google Nest-thermostaat of ander Nest-product hebt.

Wanneer je bijvoorbeeld 2 camera's met de locatie Slaapkamer hebt, kun je aan de ene camera het label Gast en aan de andere het label Ouders toevoegen.

5. Als je een Nest × Yale slot hebt, zie je een extra optie.

Nest x Yale slot

Selecteer Deur om de lijst met voorgestelde locaties te zien.

• Tik om een naam te kiezen of scrol omlaag naar het eind van de lijst en kies Aangepast. Als je Aangepast kiest, kun je elke gewenste naam intypen.