To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ställa in ett schema för kameran med Nest-appen

Du kan ställa in att Nest-kameran ska aktiveras och inaktiveras vissa klockslag oavsett om någon är hemma eller inte. Den här funktionen är för närvarande bara tillgänglig för kameror som styrs via Nest-appen.

Innan du börjar

Om du vill ställa in ett schema för kameran ska du stänga av automatiskt byte. Om du använder ett schema och automatiskt byte samtidigt kan det bli fel så att kameran oväntat stängs av eller slås på. Använd det ena eller det andra, aldrig båda samtidigt.

Beroende på vilken app du hanterar kamerorna med kan automatiskt byte inaktiveras med Home/Away Assist (Nest-appen) eller rutinerna Hemma och Borta (Home-appen). Om du inte kommer ihåg vilket du använt kollar du båda.

Obs! Om du har andra Nest-produkter hemma kan du fortfarande ställa in automatiskt byte när du går hemifrån eller kommer hem för dem. Du behöver bara stänga av automatiskt byte för kameror som använder ett schema.

Skapa ett schema för kameran

1. Välj kameran i Nest-appen.
  2. Tryck på Settings   Schedule.
  3. Aktivera Schedule.
  4. Välj den veckodag som du vill ställa in ett schema för. Obs! Kameran är schemalagd att vara på hela tiden som standard.
  5. Tryck på Add time.
  6. Välj när du vill att kameran ska inaktiveras och när du vill att den ska aktiveras igen.
  7. Om du vill att samma schema ska upprepas flera dagar trycker du på Repeat och sedan de dagar som schemat ska gälla för.

Obs! Om du ställer in att kameran ska inaktiveras en viss tid men den tidpunkten redan har varit när du ställer in schemat inaktiveras inte kameran förrän nästa gång du har ställt in att den ska stängas av. Du kan schemalägga att kameran ska stängas av och slås på upp till 32 gånger per vecka.

Aktivera eller inaktivera kamerans schema

Om du inaktiverar kamerans schema sparas de tider och dagar du har ställt in i appen så att du kan att aktivera schemat igen senare.

1. Välj kameran i Nest-appen.
  2. Tryck på Settings   Schedule.
  3. Aktivera eller inaktivera Schedule.