Een schema voor je Nest-camera instellen

Wil je dat de camera op specifieke tijden wordt in- en uitgeschakeld, ongeacht of er iemand thuis is? Met de stappen in dit artikel kun je handmatig een schema instellen.

Als je een schema gebruikt, kun je de camera tot 32 keer per week laten in- en uitschakelen. Je kunt je camera bijvoorbeeld zo instellen dat hij op woensdag tussen 06:00 en 08:00 uur uitstaat, zodat hij geen beelden streamt als je net uit bed komt. Of schakel de camera uit tussen 17:00 en 22:00 uur. Hij streamt dan geen beelden tussen de tijd dat je thuiskomt van je werk en wanneer je gaat slapen.

Gebruik de Thuis/Afwezig-functie niet tegelijkertijd

Als je een schema instelt voor je Nest-camera moet je de Thuis/Afwezig-functie uitschakelen. Met de Thuis/Afwezig-functie wordt de camera automatisch ingeschakeld wanneer je het huis verlaat en uitgeschakeld zodra je weer thuis bent (meer informatie). Maak je gebruik van de Thuis/Afwezig-functie én een handmatig schema, dan ontvangt je camera tegenstrijdige informatie over wanneer hij moet in- en uitschakelen. Kies dus voor één van de twee functies. In ons artikel De instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen lees je hoe je de Thuis/Afwezig-functie uitschakelt.

Tip: Je kunt de Thuis/Afwezig-functie wel ingeschakeld houden voor andere producten van Nest in je huis. Schakel de functie alleen uit voor de camera's waarvoor je een schema gebruikt.

Een cameraschema maken

1. Selecteer in het startscherm van de Nest-app de camera waarvoor je een schema wilt maken.

2. Tik op Instellingen  Nest and then image. Schema.

3. Tik op de schakelaar om het schema aan of uit te zetten. Je ziet een schema dat je kunt bewerken als je de schakelaar activeert.

4. Kies de dag van de week die je wilt instellen.

Opmerking: De camera is standaard altijd ingeschakeld. Hieronder kiezen we de tijden waarop de camera wordt uitgeschakeld. Aan het eind van de periode wordt de camera weer ingeschakeld.

5. Selecteer Tijd toevoegen (op een telefoon of tablet) of Toevoegen (op een computer).

6. Stel de tijd in dat je de camera wilt laten uitschakelen en de tijd dat je hem weer wilt laten inschakelen.

7. Wil je hetzelfde schema een aantal dagen herhalen, selecteer dan Herhalen en kies de dagen waarvoor je dit schema wilt gebruiken. Zo niet, ga dan terug en stel verschillende schema's in voor elke dag van de week.

Opmerking: Als je camera in het schema op een bepaalde tijd wordt uitgeschakeld, maar die tijd was al verstreken toen je het schema instelde, wordt de camera pas de volgende keer op dat tijdstip uitgeschakeld. Hij volgt dan het normale schema.

8. Wil je het schema gebruiken dat je hebt ingesteld? Schakel dan de Thuis/Afwezig-functie uit. Lees ons artikel De instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen.

Het schema van de camera in- of uitschakelen

Je kunt kiezen uit het schema of de Thuis/Afwezig-functie om je camera in of uit te schakelen. De app onthoudt de tijden en dagen die je hebt ingesteld als je het schema van de camera uitschakelt. Je kunt het schema dan weer activeren wanneer je maar wilt.

1. Selecteer je Google Nest-camera in het startscherm van de Nest-app.

2. Tik op Instellingen  Nest and then image.  Schema.

3. Tik op de schakelaar om het schema in of uit te schakelen.

Tip: Schakel de Thuis/Afwezig-functie altijd uit wanneer je het schema voor je camera activeert. Lees ons artikel De instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen.