Met mensen praten via je Nest-camera of je Hello-deurbel

Met 'Praten en luisteren' kun je met je camera met mensen praten, ook
als je niet thuis bent. De Google Nest Cam
Outdoor bij je voordeur stuurt je bijvoorbeeld een bewegingsmelding. Je
opent de Nest-app om te zien wie het is. Het is de postbode
met een pakket, dus tik je op de knop 'Spreken' en zeg je dat
hij het pakket wel bij de deur mag neerzetten.

Nest cam talk listen tone

'Praten en luisteren' werkt per cameratype iets anders. Selecteer hieronder je camera om te zien hoe deze functie werkt.

Nest Cam IQ indoor en outdoor, of Nest Hello

• Op Google Nest IQ- en Google Nest Hello-camera's is 'Praten en luisteren' vergelijkbaar met een videogesprek: je kunt praten met degene die bij de camera staat en deze persoon kan onmiddellijk antwoorden zonder te wachten tot de audio is omgeschakeld.
  • Dankzij de echo- en ruisonderdrukking van de Nest Cam IQ en Nest Hello kun je duidelijk horen wat er gebeurt.

'Praten en luisteren' gebruiken

1. Open de Nest-app.
  2. Kies de camera die je wilt gebruiken.
  3. Tik op de knop Praten Talk icon.
  4. De camera laat een geluidssignaal horen als je het Praat- en luistersignaal hebt ingeschakeld. Zo weet de persoon bij de camera dat je iets gaat zeggen. Nu kun je gaan praten.
  5. Wanneer het gesprek is afgelopen, tik je op de knop Praten Talk icon om op te hangen. De camera laat een tweede geluidssignaal horen als je Praat- en luistersignaal hebt ingeschakeld. Zo weet de andere persoon dat het gesprek is beëindigd.

Opmerking: Als je bepaalde Android-apparaten of een oudere versie van Android OS gebruikt, werkt 'Praten en luisteren' iets anders. Je moet dan om de beurt praten en luisteren. Zie het onderstaande gedeelte over de Nest Cam Indoor of Outdoor als je een van de volgende apparaten hebt: LG Nexus 4 G2 G3 of P1; Motorola Moto G; Samsung Galaxy S6 en bepaalde Xiaomi-telefoons.

Meer functies

• De Google Assistent voor Nest Cam IQ indoor: Wanneer je in de buurt van de camera bent, kun je de Google Assistent spraakopdrachten geven. Lees ons artikel over het inschakelen en gebruiken van de Google Assistent voor meer informatie.

• Snelle reacties voor de Nest Hello: Als iemand aanbelt en je met één druk op de knop wilt reageren, kun je de camera een vooraf opgenomen bericht laten zeggen. Lees ons artikel over het gebruik van Snelle reacties voor meer informatie.

Nest Cam Indoor en Outdoor

Op de Nest Cam Indoor en Outdoor kun je met 'Praten en luisteren' maar één ding tegelijk doen. Je moet dus om de beurt praten en luisteren.

'Praten en luisteren' gebruiken

Praten:

1. Open de Nest-app.
  2. Kies de camera die je wilt gebruiken.
  3. Tik op de knop Praten Talk icon. De knop geeft nu 'Gereed' aan en begint te knipperen.
  4. Als je de functie Praat- en luistersignaal hebt ingeschakeld, laat de camera een geluidssignaal horen. Zo weet de persoon bij de camera weet dat je iets gaat zeggen.
  5. Begin met praten.

Luisteren:

1. Tik op de knop Gereed om het antwoord van de persoon aan de andere kant te horen.  Nu kun je het antwoord van de andere persoon horen.
  2. Als je de functie Praat- en luistersignaal hebt ingeschakeld, laat de camera opnieuw een geluidssignaal horen. Zo weet degene in de buurt van de camera weten dat het zijn beurt is om iets te zeggen.

Opmerking: Als je een abonnement op Google Nest Aware hebt, wordt er geen audio opgeslagen in Videogeschiedenis zolang de knop 'Praten' knippert in de app. De camera kan de microfoon en luidspreker namelijk niet tegelijk gebruiken.