To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De camera of deurbel naar een andere ruimte, een ander huis of een ander land verplaatsen

Je kunt een Nest-camera of -deurbel eenvoudig naar een andere plek in je huis verplaatsen, maar misschien wil je hem een nieuwe locatienaam geven via de app. Een camera naar een ander huis of land verplaatsen is ingewikkelder, vooral als je een Nest Aware-abonnement hebt.

Naar een andere plek in hetzelfde huis verplaatsen

Zo kun je de camera naar een andere plek in hetzelfde huis verplaatsen en verbinding maken met hetzelfde wifi-netwerk:

1. Haal zo nodig de stekker van je camera of deurbel uit het stopcontact of koppel hem los.
  2. Verwijder eventuele schroeven en montagesteunen. Bekijk het gedeelte De montagesteun en andere onderdelen verwijderen hieronder voor meer informatie.
  3. Neem de camera of deurbel mee naar de nieuwe locatie en sluit hem zo nodig op de voeding aan. Opmerking: Voor een Nest Doorbell (netvoeding) moet er al een deurbel op netvoeding en een belknop op de nieuwe locatie zijn geïnstalleerd.
  4. Je apparaat probeert automatisch verbinding te maken met hetzelfde wifi-netwerk.
  5. Test de wifi-verbinding voordat je hem opnieuw installeert. Houd je apparaat precies waar je het wilt bevestigen en bekijk de videostream in de app. Als je geen videobeeld ziet of als de video van lage kwaliteit is, pas je de locatie aan totdat je een goede verbinding hebt. Als dat niet helpt, volg je de suggesties voor probleemoplossing in dit artikel:

Problemen met wifi-storingen oplossen
  6. Installeer de camera of deurbel opnieuw met dezelfde schroeven en montagesteunen.
  7. Wijzig de locatienaam van de camera in de Nest-app.

De montagesteun en andere onderdelen verwijderen

Volg de meegeleverde instructies in de verpakking of in de app voor je camera, deurbel of montageaccessoire.

Heb je meer hulp nodig, kijk dan hier:

Naar een nieuw huis met hetzelfde wifi-netwerk verplaatsen

Als je gaat verhuizen en je Nest-camera en wifi-router meeneemt, kun je gewoon weer hetzelfde wachtwoord en dezelfde netwerknaam gebruiken om de router met internet te verbinden. Als je de stekker van de Nest-camera in het stopcontact steekt, maakt de camera automatisch weer verbinding met het wifi-netwerk.

Wijzig je de naam en het wachtwoord van het netwerk of gebruik je een nieuwe wifi-router (bijvoorbeeld omdat je nu een andere internetprovider hebt), dan moet je de instellingen van de Nest-camera updaten, zodat hij weet hoe hij verbinding kan maken.

Google Nest-apparaten met een nieuw wifi-netwerk verbinden

Naar een ander huis in de app verplaatsen

Als je meer dan 1 huis in de Google Home- of Nest-app hebt, kun je een camera of deurbel naar een ander huis verplaatsen. Verwijder het apparaat uit je account in de app, selecteer het nieuwe huis in de app en volg de installatie-instructies van je apparaat.

Home-app

Een product verwijderen
Een camera verbinden

Nest-app

Een product verwijderen
Een camera verbinden

Belangrijk: Als je een abonnement op Nest Aware hebt, moet je nog een paar aanvullende stappen uitvoeren. Dit komt doordat de abonnementen niet alleen aan je camera zijn gekoppeld, maar ook aan het huis waarvan de camera deel uitmaakt. Volg de stappen in Huizen en producten beheren met de Nest-app.

Naar een ander land verplaatsen

We raden je af je Nest-camera in een ander land te gebruiken dan waar je hem hebt gekocht:

• Als je een abonnement op Nest Aware hebt, kunnen er moeilijkheden ontstaan met de facturering en de services.
  • Nest-camera's zijn bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor specifieke wifi-standaarden die gelden in het land waar hij is gekocht. Hierdoor presteert de camera misschien minder goed in een ander land en voldoet hij waarschijnlijk ook niet aan de lokale regelgeving.