To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hitta Nest-produktens MAC-adress

Varje Nest-produkt har en egen MAC-adress. Det är en unik kombination av bokstäver och siffror som används till att identifiera enheter i wifi-nätverket, precis som för datorer. MAC-adressfiltrering används som en säkerhetsåtgärd för att förhindra att okända enheter ansluter till nätverket.

1. Om MAC-adressfiltrering är aktiverat på wifi-routern kan du inaktivera det tillfälligt medan du ansluter Nest-produkten. Följ anvisningarna för MAC-adressfiltrering i handboken för routern.
  2. Anslut Nest-produkten genom att fortsätta konfigureringen i appen.
  3. När Nest-produkten är ansluten till wifi kollar du upp MAC-adressen i appen genom att följa anvisningarna nedan.
  4.  Lägg till Nest-produktens MAC-adress på routerns godkännandelista så att den inte blockeras från att ansluta till nätverket.
  5. Aktivera MAC-adressfiltrering på routern igen.

Se MAC-adressen i appen

Nest-produkten måste vara ansluten till wifi för att MAC-adressen ska visas i appen.

Obs! MAC-adressen för Nest Thermostat 2020 och senare Nest-kameror är inte tillgänglig i Google Home-appen.

Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar  uppe till höger följt av Enhetsinformation.
  4. Du hittar MAC-adressen under Teknisk information. Om den inte visas kontrollerar du enhetens wifi-anslutning.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på uppe till höger på startskärmen i Nest-appen.
  3. Välj produkten du vill kontrollera.
  4. Tryck på Technical info. MAC-adressen visas bredvid MAC eller Wi-Fi MAC. Obs! Använd inte serienumret bredvid 802.15.4 MAC. Det är den adress Nest-produkter använder för att kommunicera direkt med varandra via trådlösa anslutningar med låg energiförbrukning.

Se MAC-adressen för äldre kameror eller termostater

På vissa äldre Nest-produkter står MAC-adressen på själva enheten. Om den inte gör det följer du anvisningarna ovan.

Kameror

Om du har en äldre Nest Cam Indoor eller Outdoor hittar du MAC-adressen på produktens etikett. Kamerans MAC-adress är samma som serienumret som står på kamerans baksida (Nest Cam Indoor) eller undersida (Nest Cam Outdoor).

Termostater

För tidiga Nest-termostater visas MAC-adressen i menyn Network. Termostaten måste vara installerad och ansluten till en strömkälla innan du kan se MAC-adressen.

1. Tryck på termostatringen för att öppna menyn Quick View.
  2. Vrid på ringen för att scrolla till Settings och tryck på ringen för att välja det.
  3. Välj Technical Info och sedan Network.
  4. Scrolla ned för att se termostatens MAC-adress.