To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Finn MAC-adressen til Nest-produktet ditt

Hvert Nest-produkt har sin egen MAC-adresse: en unik kombinasjon av bokstaver og tall som enheten bruker til å identifisere seg på wifi-nettverk, akkurat som på en datamaskin. MAC-adressefiltrering brukes som et sikkerhetstiltak for å forhindre at ukjente enheter kobler til nettverket.

1. Hvis MAC-adressefiltrering er slått på for wifi-ruteren, kan du slå det av midlertidig mens du kobler til Nest-produktet. Følg veiledningen for MAC-adressefiltrering i bruksanvisningen for ruteren.
  2. Fortsett konfigureringen via appen for å koble til Nest-produktet ditt.
  3. Når Nest-produktet er koblet til wifi, finner du MAC-adressen i appen ved å følge veiledningen nedenfor.
  4.  Legg til MAC-adressen for Nest-produktet på ruterens godkjenningsliste, slik at det ikke blokkeres fra nettverket.
  5. Slå på MAC-adressefiltrering for ruteren på nytt.

Hent MAC-adressen i appen

Nest-produktet må være koblet til wifi for at MAC-adressen skal være oppført i appen.

Merk: MAC-adressen til Nest Thermostat 2020 og nyere Nest-kameraer er ikke tilgjengelig i Google Home-appen.

Google Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Enhetsinformasjon.
  4. MAC-adressen skal stå under Teknisk informasjon. Hvis den ikke gjør det, bør du sjekke enhetens wifi-tilkobling.

Nest-appen

1. Åpne Nest-appen Nest app.
  2. Trykk på Settings (Innstillinger) øverst til høyre på startskjermen i Nest-appen.
  3. Velg produktet du vil sjekke.
  4. Trykk på Technical Information (Teknisk informasjon). Du ser MAC-adressen ved siden av MAC eller wifi MAC. Merk: Ikke bruk serienummeret ved siden av 802.15.4 MAC. Det er adressen Nest-produktene bruker til å kommunisere direkte med hverandre via en laveffekts trådløs tilkobling.

Hent MAC-adressen for eldre kameraer eller termostater

På noen eldre Nest-produkter finner du MAC-adressen på selve enheten. Hvis du ikke gjør det, finner du informasjon i appveiledningen ovenfor.

Kameraer

Hvis du har et eldre Nest Cam Indoor- eller Outdoor-kamera, finner du MAC-adressen på produktetiketten. Kameraets MAC-adresse er den samme som serienummeret, som er trykt på baksiden (Nest Cam Indoor) eller undersiden (Nest Cam Outdoor) av kameraet.

Termostater

Tidlige Nest-termostater har MAC-adressen oppført i Network-menyen (Nettverk). Termostaten må være installert og koblet til strøm før du får tilgang til MAC-adressen.

1. Trykk på ringen på termostaten for å åpne Quick View-menyen.
  2. Vri på ringen for å rulle til Settings (Innstillinger), og trykk på ringen for å velge.
  3. Velg Technical Info (Teknisk informasjon) og deretter Network (Nettverk).
  4. Rull ned for å finne MAC-adressen til termostaten din.