Het MAC-adres van je Nest-product vinden

Al je Nest-producten hebben, net als computers en andere apparaten die verbinding maken met wifi, een eigen MAC-adres. Dit is een unieke combinatie van letters en cijfers die apparaten gebruiken om zichzelf te identificeren binnen een wifi-netwerk.

Als je Nest-product geen verbinding kan maken met je netwerk, moet je misschien het MAC-adres toevoegen aan de toelatingslijst van je router.

MAC-filtering wordt gebruikt als beveiligingsmaatregel om te voorkomen dat onbekende apparaten verbinding maken met het netwerk. Veel bedrijven maken gebruik van MAC-filtering op hun netwerken, net als sommige thuisnetwerken.

Verbinding maken met een netwerk dat MAC-adresfiltering heeft

Alle Nest-producten kunnen verbinding maken met netwerken waarop MAC-adresfiltering is geactiveerd. Het MAC-adres moet dan wel worden toegevoegd aan de toelatingslijst van het netwerk.

• Lukt het niet om verbinding te maken met een bedrijfsnetwerk, dan heeft de IT-beheerder waarschijnlijk MAC-filtering ingeschakeld. Als je het MAC-adres van je Nest-product weet, kun je de IT-beheerder vragen de blokkering op te heffen. Het opheffen van de blokkering wordt ook wel 'op de witte lijst zetten' genoemd.
  • Wil je verbinden met een thuisnetwerk, dan kun je de witte lijst vinden en bewerken in de instellingen van je router. Omdat de software van wifi-routers zo verschillend is, kun je het beste de documentatie van je router erbij pakken om te zien hoe je nieuwe apparaten op de witte lijst van de router kunt zetten. Nadat je het MAC-adres van je Nest-product op de toelatingslijst hebt gezet, kun je het instelproces afronden.

Belangrijk: Wijzig alleen de router- of netwerkinstellingen als je bevoegd bent om dat te doen. Zorg dat je weet welke gevolgen het voor je netwerk heeft. Maak altijd een back-up van de instellingen voordat je iets verandert.

Het MAC-adres zoeken met de app

Je kunt het MAC-adres van je Nest-producten vinden in de Nest- of Home-app, als deze zijn verbonden met wifi en de producten in een van de apps staan.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app icon.
  2. Tik rechtsboven in het startscherm van de Nest-app op Instellingen .
  3. Selecteer het product dat je wilt bekijken.
  4. Tik op Technische informatie. Het MAC-adres staat naast MAC of Wifi-MAC. Opmerking: Gebruik niet het serienummer naast 802.15.4 MAC. Met dat adres communiceren Nest-producten rechtstreeks met elkaar via een draadloze, energiezuinige verbinding.

Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je apparaat Instellingen  Apparaatgegevens.
  3. Het MAC-adres staat onder Technische informatie.

Het MAC-adres van je Nest-product vinden

Oudere Nest-thermostaten

Als je een Google Nest-thermostaat hebt, vind je het MAC-adres in het menu Technische informatie. Pas als de thermostaat is gemonteerd en verbonden met een stroombron, kun je het menu Instellingen openen.

Je kunt het MAC-adres van de Nest-thermostaat op de thermostaat zelf vinden.

1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.
  2. Draai de ring om naar Instellingen  te gaan en selecteer deze optie door op de ring te drukken.
  3. Selecteer Technische informatie en dan Netwerk.
  4. Scroll omlaag om het MAC-adres van je thermostaat te vinden.

Camera's, deurbellen, rookmelders, sloten, beveiliging en andere producten

Bij nieuwere camera's, deurbellen, de Nest Protect, Nest Guard, Nest Detect, het Nest × Yale slot en Nest Connect is het MAC-adres niet te vinden op het apparaatlabel. Volg de app-instructies hieronder om voor deze producten het MAC-adres te vinden.

Oudere Nest-camera's

Als je een Nest Cam Indoor of Outdoor hebt, vind je het MAC-adres op het label van het product. Het MAC-adres van de camera is hetzelfde als het serienummer, dat op het label op de achterkant (Nest Cam Indoor) of de onderkant (Nest Cam Outdoor) van je camera staat.

Verbinding maken met wifi die onbekende MAC-adressen blokkeert

Als MAC-adresfiltering voor je wifi-router aanstaat en alleen apparaten op de toelatingslijst zijn toegestaan, moet je het MAC-adres van je Nest-producten aan de toelatingslijst toevoegen. Lees de handleiding van je router voor instructies.

Vaak vind je het MAC-adres op het product zelf. In de gedeelten hierboven vind je de instructies.

Als het MAC-adres niet op je product staat, doe je het volgende:

1. Zet MAC-adresfiltering tijdelijk uit. Lees de handleiding van je router voor instructies.
  2. Ga verder met de installatie in de app om je Nest-product te verbinden.
  3. Zet de filtering weer aan als het product is verbonden.