To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Het MAC-adres van je Nest-product vinden

Al je Nest-producten hebben een eigen MAC-adres. Dit is een unieke combinatie van letters en cijfers die apparaten gebruiken om zichzelf te identificeren op een wifi-netwerk, net als een computer. MAC-adresfiltering wordt gebruikt als beveiligingsmaatregel om te voorkomen dat onbekende apparaten verbinding maken met het netwerk.

1. Als MAC-adresfiltering voor je wifi-router aanstaat, kun je dit tijdelijk uitzetten terwijl je verbinding maakt op je Nest-product. Volg de instructies voor MAC-adresfiltering in de handleiding van je router.
  2. Ga verder met de installatie in de app om je Nest-product te verbinden.
  3. Als je Nest-product is verbonden met wifi, zoek je het MAC-adres in de app op door de onderstaande instructies te volgen.
  4. Voeg het MAC-adres van je Nest-product toe aan de toelatingslijst van de router, zodat het niet wordt geblokkeerd als het verbinding wilt maken met het netwerk.
  5. Zet MAC-adresfiltering van de router weer aan.

Het MAC-adres vinden in de app

Je moet je Nest-product verbinden met wifi als je het MAC-adres wilt tonen in de app.

Opmerking: Het MAC-adres van de Nest Thermostat 2020 en nieuwere Nest-camera's is niet beschikbaar in de Google Home-app.

Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Apparaatgegevens.
  4. Het MAC-adres staat onder Technische informatie. Als dit niet het geval is, check je de wifi-verbinding van het apparaat.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik rechtsboven in het startscherm van de Nest-app op Instellingen .
  3. Selecteer het product dat je wilt checken.
  4. Tik op Technische informatie. Het MAC-adres staat naast MAC of Wifi-MAC. Opmerking: Gebruik niet het serienummer naast 802.15.4 MAC. Met dat adres communiceren Nest-producten rechtstreeks met elkaar via een draadloze, energiezuinige verbinding.

Het MAC-adres van oudere camera's of thermostaten vinden

Bij sommige oudere Nest-producten staat het MAC-adres op het apparaat zelf. Als dat bij jouw product niet zo is, volg je de bovenstaande app-instructies.

Camera's

Als je een oudere Nest Cam Indoor of Outdoor hebt, vind je het MAC-adres op het label van het product. Het MAC-adres van de camera is gelijk aan het serienummer, dat op het label op de achterkant (Nest Cam Indoor) of onderkant (Nest Cam Outdoor) van je camera staat.

Thermostaten

Bij oudere Nest-thermostaten staat het MAC-adres in het menu Netwerk. Je thermostaat moet zijn geïnstalleerd en verbonden met een stroombron voordat je toegang kunt krijgen tot het MAC-adres.

1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.
  2. Draai de ring om naar Instellingen te scrollen en selecteer deze optie door op de ring te drukken.
  3. Selecteer Technische informatie en dan Netwerk.
  4. Scroll omlaag om het MAC-adres van je thermostaat te vinden.