To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-tuotteen MAC-osoitteen löytäminen

Jokaisella Nest-tuotteella on oma MAC-osoite: yksilöllinen kirjain- ja numeroyhdistelmä, jota laite käyttää tunnistautumiseen Wi-Fi-verkossa, samoin kuin tietokoneella. MAC-osoitteen suodatusta käytetään tietoturvatoimenpiteenä, joka estää tuntemattomien laitteiden liittymisen verkkoon.

1. Jos MAC-osoitteen suodatus on käytössä Wi-Fi-reitittimessä, voit poistaa sen tilapäisesti käytöstä Nest-tuotteen yhdistämisen aikana. Seuraa MAC-osoitteen suodatusohjeita reitittimesi käyttöoppaasta.
  2. Jatka käyttöönottoa sovelluksessa, jotta voit yhdistää Nest-tuotteen.
  3. Kun Nest-tuote on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, etsi MAC-osoite sovelluksesta alla olevien ohjeiden mukaisesti.
  4.  Lisää Nest-tuotteen MAC-osoite reitittimen sallittujen listalle, jotta sen verkkoon liittymistä ei estetä.
  5. Laita reitittimen MAC-osoitteiden suodatus takaisin päälle.

MAC-osoitteen löytäminen sovelluksesta

Nest-tuotteen on oltava yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, jotta MAC-osoite näkyy sovelluksessa.

Huom. Nest Thermostat 2020:n ja uudempien Nest-kameralaitteiden MAC-osoite ei ole saatavilla Google Home ‐sovelluksessa.

Google Home ‑sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset  ja sitten Laitteen tiedot.
  4. MAC-osoitteen tulisi näkyä kohdassa Tekniset tiedot. Jos niitä ei näy, tarkista laitteen Wi-Fi-yhteys.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse Asetukset Nest-sovelluksen aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse tuote, jonka haluat tarkistaa.
  4. Valitse Tekniset tiedot. Näet MAC-osoitteen MAC‑ tai Wi-Fi MAC ‑kohdan vierestä. Huom. Älä käytä sarjanumeroa 802.15.4 MAC ‑kohdan vierestä. Se on osoite, jota Nest-tuotteet käyttävät kommunikointiin keskenään pienitehoisella langattomalla yhteydellä.

Vanhojen kameroiden tai termostaattien MAC-osoitteen löytäminen

Joidenkin vanhojen Nest-tuotteiden MAC-osoitteet näkyvät laitteella. Jos osoitetta ei näy, seuraa yllä olevia sovelluksen ohjeita.

Kamerat

Jos sinulla on vanhempi Nest Cam Indoor tai Outdoor, MAC-osoite löytyy tuotetunnisteesta. Kameran MAC-osoite on sama kuin sen sarjanumero, joka on painettu kameran takaosaan (Nest Cam Indoor) tai sen alle (Nest Cam Outdoor).

Termostaatit

Nest-termostaattien varhaisissa versioissa MAC-osoite näkyy Verkko-valikossa. Termostaatti on asennettava ja kytkettävä virtalähteeseen, jotta saat pääsyn MAC-osoitteeseen.

1. Avaa Quick View ‑valikko painamalla termostaatin rengasta.
  2. Vieritä rengas kohtaan ja valitse se painamalla rengasta.
  3. Valitse Tekniset tiedot ja sitten Verkko.
  4. Vieritä alas löytääksesi termostaatin MAC-osoitteen.