De videokwaliteit van de camera wijzigen

Via de instelling 'Kwaliteit en bandbreedte' kun je aangeven hoeveel bandbreedte de camera mag gebruiken om video te streamen. Als je de kwaliteit hoger instelt, gebruikt de camera meer bandbreedte. Welke optie je ook kiest, zowel de camera als de Nest-app past de resolutie automatisch op de beschikbare bandbreedte aan.

De instelling voor de videokwaliteit van de camera wijzigen

Hoe hoger je de videokwaliteit instelt, hoe scherper en gedetailleerder de beelden zijn. Maar je gebruikt dan wel een groter deel van de internetverbinding in huis. Heb je een Google Nest Aware-abonnement, dan is dit de videokwaliteit waarmee je videobeelden worden opgenomen.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie over het bandbreedtegebruik en het totale maandelijkse datagebruik van elke instelling:

Meer informatie over het bandbreedtegebruik van Google Nest-camera's >

De videokwaliteit van de camera wijzigen

1. Selecteer de gewenste camera in het startscherm van de Nest-app.

2. Tik rechtsboven op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.

3. Tik op Kwaliteit en bandbreedte Nest cam video quality icon.

4. De optie Laag (helemaal links) gebruikt de kleinste hoeveelheid bandbreedte. Als je de kwaliteit hoger instelt, gebruikt de camera ook meer bandbreedte.

Vergeet niet dat je met deze instelling de maximale videokwaliteit van de camera kiest. Welke kwaliteit je ook instelt, de camera past automatisch de resolutie en compressie aan de beschikbare bandbreedte aan.

Wat er gebeurt wanneer je deze instelling wijzigt

• Problemen met wifi oplossen: Valt de verbinding van de camera steeds weg, of worden de andere wifi-apparaten in huis trager wanneer de camera videobeelden streamt, dan kun je de Kwaliteit en bandbreedte wat lager instellen om te zien of dat verschil maakt. Is dat inderdaad het geval, dan moet je de onderliggende oorzaak proberen te achterhalen. In de meeste gevallen gaat het om een probleem met de wifi-verbinding of de bandbreedte.

• Resolutie van de videogeschiedenis: Als je een Nest Aware-abonnement hebt en een instelling voor de videokwaliteit kiest, kies je hiermee ook de kwaliteit waarin de beelden worden opgenomen. Je kunt de opgeslagen beelden dus later niet op een hogere videokwaliteit bekijken.

• Korte onderbreking in de videogeschiedenis: Nadat je de instelling Kwaliteit en bandbreedte hebt gewijzigd, heeft de camera even tijd nodig om opnieuw op te starten en over te schakelen naar de nieuwe instelling. Heb je een Nest Aware-abonnement dan kan hierdoor een onderbreking van een paar seconden in je videogeschiedenis ontstaan.

Videokwaliteit wordt automatisch aangepast bij het bekijken van beelden

Welk type draadloze verbinding je mobiel, tablet of computer ook gebruikt, je kunt de videobeelden van de Nest-camera altijd met minimale onderbrekingen bekijken. De Nest-app kan namelijk automatisch de snelheid van je verbinding detecteren en zich daarop aanpassen.

Detecteert de Nest-app een snelle verbinding, dan speelt hij de videobeelden op een hogere kwaliteit en resolutie af. Gebruik je een trage verbinding, dan verlaagt de app de kwaliteit en resolutie om onderbrekingen tijdens het kijken tot een minimum te beperken. Dus ook als je de camera op een hogere videokwaliteit hebt ingesteld, kan het zijn dat de beelden, bij een trage verbinding, in een lage resolutie op je apparaat worden afgespeeld.

Wil je de beelden op de ingestelde hogere kwaliteit bekijken, schakel dan over naar een wifi-netwerk met voldoende bandbreedte.

Wifi

Mobiele 4G- of LTE-verbinding

Mobiele 3G- of 2G-verbinding

Live of opgenomen videobeelden bekijken op mobiel, tablet of computer

Maximaal 1080p
(maximaal 720p voor de originele Dropcam of Dropcam HD)

Maximaal 720p

Maximaal 224p
(400 x 224 pixels)