To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De videokwaliteit van de Nest-camera of -deurbel wijzigen

Via de instellingen voor de videokwaliteit kun je aangeven hoeveel bandbreedte de Google Nest-camera of -deurbel mag gebruiken om live video te streamen. Hoe hoger de kwaliteitsinstelling, hoe meer bandbreedte wordt gebruikt.

Welke optie je ook kiest, zowel de camera als de app passen de resolutie automatisch aan de beschikbare bandbreedte aan.

In ons Helpcentrum kun je voor elk kwaliteitsniveau bekijken hoeveel bandbreedte en totale maandelijkse data je nodig hebt om de camera te gebruiken.

Bandbreedtevereisten voor de Nest-camera

De instellingen voor videokwaliteit wijzigen

Met deze instelling kun je de maximale videokwaliteit kiezen. Volg de instructies in de app voor de camera of deurbel om de videokwaliteit aan te passen.

Opmerking: Welke kwaliteit je ook instelt, de camera past automatisch de resolutie en compressie aan de beschikbare bandbreedte aan.

Home-app

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen .
  4. Selecteer Video.
  5. Kies onder Videokwaliteit de optie Max of Hoog.
    • De instelling Hoog gebruikt minder bandbreedte.
    • De instelling Max gebruikt meer bandbreedte.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Selecteer je camera op het startscherm.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen .
  4. Tik op Kwaliteit en bandbreedte Nest cam video quality icon.
  5. Verschuif de schakelaar om de videokwaliteit van de camera te wijzigen.
    • De optie Laag gebruikt de kleinste hoeveelheid bandbreedte.
    • De optie Hoog gebruikt meer bandbreedte.

Wat er gebeurt als je de videokwaliteit aanpast

Resolutie in de livestream en videogeschiedenis

Als je een videokwaliteit kiest, kies je de kwaliteit van de live videostream en de kwaliteit waarin de video wordt opgenomen en opgeslagen. Je kunt eerder opgeslagen video niet met een hogere videokwaliteit bekijken.

Hoe de videokwaliteit automatisch wordt aangepast aan de draadloze verbinding van je telefoon (alleen Nest-app)

Opmerking: Alleen de Nest-app past automatisch de videokwaliteit van de Nest-camera aan, afhankelijk van de draadloze verbinding van je telefoon. Als je de Home-app gebruikt, wordt de videokwaliteit alleen aangepast op basis van de instellingen voor videokwaliteit van de camera en de wifi-verbinding.

Als de Nest-app vaststelt dat de verbinding snel is, speelt die de videobeelden op een hogere kwaliteit en resolutie af. Als je een trage verbinding hebt, verlaagt de app de kwaliteit en resolutie om onderbrekingen van de video te voorkomen.

Dus ook als je de camera op een hogere videokwaliteit hebt ingesteld, kan het zijn dat de beelden bij een trage verbinding in een lage resolutie op je apparaat worden afgespeeld.

Wil je de beelden op de ingestelde hogere kwaliteit bekijken, schakel dan over naar een wifi-netwerk met voldoende bandbreedte.

Wifi
Mobiele 5G-verbinding Mobiele 4G- of LTE-verbinding Mobiele 3G- of 2G-verbinding
Maximale resolutie voor video van de Nest-camera

1080p

(720p voor Dropcam of Dropcam HD)

1080p

(720p voor Dropcam of Dropcam HD)

720p

224p

(400 x 224 pixels)

Kleine onderbrekingen in de videogeschiedenis

Nadat je de instellingen voor kwaliteit en bandbreedte hebt gewijzigd, heeft de camera even tijd nodig om opnieuw op te starten en over te schakelen naar de nieuwe instelling. Hierdoor kan er een onderbreking van een paar seconden in je videogeschiedenis ontstaan.

Problemen oplossen

Heeft de camera vaak last van een wegvallende verbinding of worden de andere wifi-apparaten in huis trager wanneer de camera videobeelden streamt, stel dan de instellingen voor kwaliteit en bandbreedte van de camera wat lager in om het probleem op te lossen.

Als het probleem blijft aanhouden, moet je de onderliggende oorzaak proberen te achterhalen. In de meeste gevallen gaat het om een probleem met de wifi-verbinding.