To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-kameran tai ‑ovikellon videon laadun muuttaminen

Videon laatuasetusten avulla voit valita, kuinka paljon internetyhteydestäsi Google Nest ‑kamera tai ‑ovikello käyttää livevideon striimaamiseen. Mitä korkeampi laatuasetus on, sitä enemmän kaistanleveyttä se käyttää.

Valitusta vaihtoehdosta riippumatta sekä kamera että sovellus säätävät tarkkuuden automaattisesti käytettävissä olevan kaistanleveyden mukaan.

Voit tarkistaa ohjekeskuksesta, kuinka paljon kaistanleveyttä ja kuukausittaista dataa tarvitset kameran käyttämiseen kullakin videon laatutasolla.

Nest-kameran kaistanleveyden käyttöä koskevat vaatimukset

Videon laatuasetusten muuttaminen

Tämän asetuksen avulla voit valita korkeimman videon laadun. Säädä kameran tai ovikellon videon laatua sovelluksen ohjeiden avulla.

Huom. Minkä tahansa tason valitsetkin, kamerasi määrittää resoluution ja pakkauksen automaattisesti sen mukaan, kuinka paljon kaistanleveyttä on käytettävissä.

Home-sovellus

1. Avaa Home-sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset .
  4. Valitse Video.
  5. Valitse kohdasta Video Quality (Videon laatu) Max (Maksimi) tai High (Korkea).
    • High (Korkea) -asetus käyttää vähemmän kaistanleveyttä.
    • Max (Maksimi) -asetus käyttää enemmän kaistanleveyttä.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse aloitusnäytöltä kamerasi.
  3. Valitse Asetukset (Settings) Nest-asetukset-kuvake.
  4. Valitse Quality and bandwidth (Laatu ja kaistanleveys) Nest cam video quality icon.
  5. Vaihda kameran videon laatua valitsimella.
    • Low (Matala) -vaihtoehto käyttää vähiten kaistanleveyttä.
    • High (Korkea) -vaihtoehto käyttää enemmän kaistanleveyttä.

Mitä tapahtuu, kun videon laatua muutetaan

Livestriimin ja videohistorian resoluutio

Kun valitset videon laatuasetuksen, valitset samalla livevideostriimin laadun sekä videon tallennuslaadun. Et voi muuttaa asetusta jälkikäteen katsellaksesi videotallennetta paremmalla laadulla.

Videon laadun automaattinen mukautuminen puhelimen langattoman yhteyden perusteella (vain Nest-sovellus)

Huom. Vain Nest-sovellus säätää Nest-kameran videon laatua automaattisesti puhelimesi langattoman yhteyden perusteella. Jos käytät Home-sovellusta, videon laatua säädetään vain kameran videon laatuasetusten ja Wi-Fi-yhteyden mukaan.

Jos Nest-sovellus havaitsee nopean yhteyden, se käyttää videossa parempaa laatua ja resoluutiota. Jos yhteys on hidas, se pyrkii vähentämään videoiden keskeytyksiä käyttämällä heikompaa laatua ja resoluutiota.

Jos siis yhteytesi on hidas, saatat nähdä laitteellasi alhaisen resoluution version, vaikka olisitkin valinnut kamerasi asetukseksi paremman videolaadun.

Jos haluat katsella videota valitsemillasi täysillä videoasetuksilla, vaihda Wi-Fi-verkkoon, jolla on reilusti kaistanleveyttä.

Wi-Fi
5G-mobiiliyhteys 4G- tai LTE-mobiiliyhteys 3G- tai 2G-mobiiliyhteys
Nest-kameran videon enimmäisresoluutio

1080p

(720p Dropcamissa tai Dropcam HD:ssa)

1080p

(720p Dropcamissa tai Dropcam HD:ssa)

720p

224p

(400 x 224 pikseliä)

Pieniä aukkoja videohistoriassa

Kun olet vaihtanut laatu- ja kaistanleveysasetukset, kamera käynnistyy uudelleen ja vaihtaa uuteen videon laatuasetukseen. Videohistoriassasi voi olla muutaman sekunnin aukko, kun kamera käynnistyy uudelleen.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Jos kameran yhteys katkeilee usein tai jos muut kotisi Wi-Fi-laitteet vaikuttavat tavallista hitaammilta kameran striimin ollessa päällä, koeta säätää kameran laatu- ja kaistanleveysasetuksia alhaisemmiksi. Tämä voi tarjota ongelmaan välitöntä apua.

Jos ongelma ei ratkea, yritä selvittää sen taustalla oleva syy, joka on yleensä Wi-Fi-yhteysongelma.