To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ändra ljudinställningarna för en kamera eller dörrklocka från Nest

Med kameror och dörrklockor från Google Nest kan du hålla koll på vad som händer i närheten. Du kan justera ljudinställningarna på kameran och dörrklockan från Nest om du vill aktivera eller inaktivera mikrofonen, ändra mikrofonkänsligheten och konfigurera ljudaviseringar.

Slå på eller stänga av mikrofonen

När mikrofonen är påslagen kan Nest-kameran identifiera ljud i det omgivande området. Om kameran har videohistorik för händelser eller videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt spelas kamerans ljud in i videohistoriken så länge mikrofonen är påslagen.

Ljud spelas inte upp eller streamas när mikrofonen är avstängd. Mikrofonen är avstängd som standard under konfigureringen.

Om du har flera Nest-kameror kan du slå på eller stänga av mikrofonerna på de olika kamerorna var för sig.

Home-appen

Android

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Välj Ljud.
  6. Tryck på mikrofonreglaget för att aktivera eller inaktivera mikrofonen.

På en iPhone eller iPad

1.  Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Välj Ljud.
  6. Tryck på mikrofonreglaget för att aktivera eller inaktivera mikrofonen.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på kameran på startskärmen.
  3. Tryck på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar.
  4. Välj Microphone (mikrofon) och tryck sedan på reglaget för att slå på eller stänga av den.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan du inte gå bakåt i videohistorik och slå på ljudet för de tillfällen då mikrofonen var avstängd.

Ändra kamerans volym (endast Home-appen)

På följande kameror och dörrklockor från Nest kan du ändra hur högt din röst låter när du talar i telefonen med Talk and Listen:

• Nest Cam (med kabel)
  • Nest Cam (med batteri)
  • Nest Doorbell (med batteri)

På andra kamera- och dörrklockemodeller från Nest går det inte att ändra kamerans högtalarvolym, men den ska vara tillräckligt hög för att någon i närheten av kameran enkelt ska kunna höra. Om du använder Talk and Listen ofta ska du installera kameran på en plats där din röst kan höras.

Obs! Den här inställningen påverkar inte hur högt besökares röster hörs i appen när de pratar via kameran.

Följ stegen nedan om du vill justera kamerans volym:

Android

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Välj Ljud.
  6. Dra kamerans volymreglage för att sänka eller höja volymen på kameran.

På en iPhone eller iPad

1.  Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Välj Ljud.
  6. Dra kamerans volymreglage för att sänka eller höja volymen på kameran.

Justera mikrofonens känslighet (endast Nest-appen)

Kameror med justerbar mikrofonkänslighet

Det går att justera mikrofonens känslighet på följande kameror:

• Nest Cam Outdoor
  • Nest Cam Indoor

Om du inte hör ljud i kamerans videostream eller om kameran ofta registrerar ljud du inte vill höra kan du justera kamerornas känslighet manuellt.

Mikrofonkänsligheten för andra kameror och dörrklockor från Nest justeras automatiskt med hjälp av brusreducering och funktionen för att ta bort eko.

Så här justerar du kamerans mikrofonkänslighet manuellt:

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Välj kameran på startskärmen.
  3. Tryck på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar.
  4. Välj Microphone (mikrofon). Kontrollera att mikrofonreglaget är aktiverat i appen. Annars visas inte inställningen för mikrofonkänslighet.
  5. Tryck på Microphone sensitivity (mikrofonkänslighet) och dra sedan skjutreglaget för att ändra inställningen för mikrofonen.

Aktivera eller inaktivera ljudinspelning

Det här kan du förvänta dig när du inaktiverar ljudinspelning på kameran:

• Inget ljud sparas i kamerans inspelade video, vilket innebär att videomaterial som sparats i videohistorik när ljudinspelningen stängdes av inte innehåller något ljud.
  • Du kan fortfarande höra ljud i kamerans livestream.
  • Inga ljudaviseringar skickas från appen.

Aktivera eller inaktivera ljudinspelning genom att följa appanvisningarna för kameran eller dörrklockan.

Home-appen

Android

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Välj Ljud.
  6. Tryck på reglaget för ljudinspelning för att aktivera eller inaktivera inställningen.

På en iPhone eller iPad

1.  Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Välj Ljud.
  6. Tryck på reglaget för ljudinspelning för att aktivera eller inaktivera inställningen.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på kameran på startskärmen.
  3. Tryck på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar.
  4. Välj Microphone (mikrofon). Kontrollera att mikrofonreglaget är aktiverat i appen. Annars visas inte inställningen för ljudinspelning.
  5. Tryck på reglaget för ljudinspelning för att aktivera eller inaktivera inställningen.

Obs! När ljudinspelning är inaktiverat kan du fortfarande lyssna på livevideo, men du bör inte få några ljudvarningar.

Få varningar när kameran registrerar ljud

Kameran eller dörrklockan kan skicka aviseringar när den registrerar vissa ljud.

Om till exempel dörrklockan ringer eller hunden skäller kan du få en varning även om aktiviteten inte sker i kamerans synfält.

Kameraaviseringar

Aktivera eller inaktivera Talk and Listen-signalen

Med Talk and Listen kan du prata med personer i närheten av kameran och höra deras svar.

För att få konversationen via Talk and Listen att flyta på bättre kan kameran eller dörrklockan från Nest spela upp en signal för att indikera när du börjar prata och sedan igen när du är klar. Syftet med signalen är att förhindra personer från att prata samtidigt.

Obs! På Nest Cam Indoor och Nest Cam Outdoor fungerar Talk and Listen som en walkie-talkie, vilket innebär att bara en person kan prata åt gången. Om signalen är avstängd kan det göra svårare att ha en konversation.

Aktivera eller inaktivera signalen för Talk and Listen enligt anvisningarna för kameran eller dörrklockan:

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på kameran på startskärmen.
  3. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar (inställningar).
  4. Välj Talk & Listen tone Nest cam talk listen tone (signal för Talk and Listen).
  5. Aktivera eller inaktivera signalen genom att trycka på reglaget.

Inställningar för dörrklockans ljudenhet

Justera hur länge den digitala ljudsignalen ringer (endast Home-appen)

Obs! Digitala ljudenheter (intern högtalare och inga rörliga delar) fungerar bara med Nest Doorbell-enheter som är anslutna till bostadens dörrklocka med kabel. Batteridrivna dörrklockor kan inte använda en digital ljudenhet.

Android

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Välj Dörrklocka.
  6. Dra längs ringnoden om du vill minska eller öka hur länge ljudsignalen spelas upp.

På en iPhone eller iPad

1.  Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Välj Dörrklocka.
  6. Dra längs ringnoden om du vill minska eller öka hur länge ljudsignalen spelas upp.
Stäng av ljudenheten inomhus med hjälp av Tyst stund

Om du inte vill bli störd vid ett visst tillfälle kan du förhindra att dörrklockans ljudenhet ringer när någon trycker på knappen på Nest Doorbell med hjälp av Tyst stund.

Vad som händer när en besökare ringer på dörrklockan när Tyst stund är aktiverat:

• Dörrklockan låter som vanligt utomhus, men ljudenheten ringer inte inomhus.
  • Om meddelanden om besökare har aktiverats får du inga meddelanden om besökare från högtalaren eller skärmen.
  • Appen kan fortfarande skicka en avisering om någon står vid dörren.

Aktivera Tyst stund för dörrklockan genom att följa appanvisningarna.

Home-appen

Android

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4. Välj Tyst stund .
  5. Ange hur länge du vill att ljudenheten inomhus och meddelanden om besökare ska vara inaktiverade.
  6. Tryck på Ange.

På en iPhone eller iPad

1.  Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4.  Välj Tyst stund .
  5. Ange hur länge du vill att ljudenheten inomhus och meddelanden om besökare ska vara inaktiverade.
  6. Tryck på Ange.

Om du vill avbryta den tysta stunden väljer du dörrklockan i appen och trycker på Avsluta tyst stund.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Välj dörrklockan på startskärmen.
  3. Tryck på Quiet Time (tyst stund) Quiet time button.
  4. Ange hur länge du vill att ljudenheten inomhus och meddelanden om besökare ska vara inaktiverade.
  5. Tryck på Start.

Om du vill se hur lång tid som återstår eller avbryta den tysta tiden i förtid går du tillbaka till inställningen Quiet Time.

Aktivera eller inaktivera ljudenheten inomhus

Om du vill stänga av ljudenheten inomhus i några timmar kan du använda Tyst stund. Om du inte vill bli störd under en längre tid kan du inaktivera ljudenheten inomhus.

Aktivera eller inaktivera ljudenheten inomhus genom att följa appanvisningarna för dörrklockan.

Home-appen

Android

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3.  Tryck på Mer .
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Välj Dörrklocka.
  6. Tryck på reglaget för ljudenheten inomhus för att aktivera eller inaktivera den.

På en iPhone eller iPad

1.  Öppna Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Mer .
  4.  Tryck på Inställningar .
  5. Välj Dörrklocka.
  6. Tryck på reglaget för ljudenheten inomhus för att aktivera eller inaktivera den.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på dörrklockan på startskärmen.
  3. Tryck på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar.
  4. Välj Indoor chime On/Off (aktivera/inaktivera ljudenheten inomhus) och tryck sedan på reglaget för att aktivera eller inaktivera inställningen.

Obs! När den tysta stunden har löpt ut återställs dörrklockans inställningar för ljudenheten inomhus. Om du aktiverar ljudenheten inomhus och sedan inaktiverar den igen medan Quiet Time är aktiverat så aktiveras inte ljudenheten automatiskt igen när nedräkningen för den tysta stunden är klar.