De microfoon-, luidspreker- en geluidsinstellingen van de Nest-camera wijzigen

Google Nest-camera's kunnen geluid uit alle richtingen opvangen, zelfs als de activiteit zich buiten het gezichtsveld van de camera afspeelt. Hieronder vind je nuttige informatie over de verschillende mogelijkheden die de ingebouwde audio biedt en hoe je de instellingen van de camera kunt wijzigen.

De microfoon in- en uitschakelen

Als de microfoon van de Nest-camera is ingeschakeld, registreert hij geluid in de omgeving van de camera. Heb je een abonnement op Google Nest Aware, dan wordt de audio van je camera opgenomen in je videogeschiedenis wanneer de microfoon is ingeschakeld.

Je kunt de microfoon in- of uitschakelen. Als de microfoon is uitgeschakeld, wordt er geen audio gestreamd of opgenomen. Als je activiteit in de buurt van de camera wilt horen, moet je de microfoon inschakelen.

Heb je meerdere Nest-camera's, dan kun je de microfoon van elke camera afzonderlijk in- en uitschakelen.

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.

2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.

3. Selecteer Microfoon en tik vervolgens op de schakelaar om hem in of uit te schakelen.

Als je de microfoon uitschakelt, kun je niet teruggaan in je videogeschiedenis en het geluid inschakelen op tijden dat de microfoon uit stond.

De gevoeligheid van de microfoon aanpassen

Sommige Nest-camera's passen het geluid dat ze registreren automatisch aan, zodat belangrijke geluiden makkelijker te identificeren zijn. Op andere camera's kun je de gevoeligheid van de microfoon handmatig aanpassen.

Camera's met automatische microfoongevoeligheid

• Nest Cam IQ indoor
  • Nest Cam IQ outdoor
  • Nest Hello videodeurbel

Deze camera heeft een 3-microfoonarray voor echo- en ruisonderdrukking. De software van Nest verwerkt het geluid van elke microfoon automatisch. Het menu 'Instellingen' bevat dus geen optie voor de microfoongevoeligheid.

Camera's met aanpasbare microfoongevoeligheid

• Nest Cam Outdoor
  • Nest Cam Indoor
  • Dropcam Pro en Dropcam

Als je de geluiden in de videostream van de camera niet goed hoort, of als de microfoon ongewenste geluiden registreert, kun je de gevoeligheid handmatig aanpassen voor de cameramodellen die hierboven worden vermeld.

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen  Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Microfoon. Zorg dat de schakelaar Microfoon is ingeschakeld, anders zie je de instelling Microfoongevoeligheid niet.
  4. Tik op Microfoongevoeligheid en versleep de schuifregelaar om de microfooninstelling aan te passen.

Geluidsopname uitschakelen

Als je niet wilt dat het geluid bij de videogeschiedenis van de camera wordt opgeslagen, kun je geluidsopname uitschakelen. Bij sommige camera's zie je deze instelling alleen als je een abonnement op Nest Aware hebt.

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Microfoon. Zorg dat de microfoonschakelaar is ingeschakeld, anders zie je de instelling Geluidsopname niet.
  4. Tik op Geluidsopname om dit in of uit te schakelen.

Opmerking: Wanneer 'Geluidsopname' is uitgeschakeld, kun je nog wel live luisteren maar ontvang je geen geluidsmeldingen.

Stiltetijd gebruiken om de binnenbel te dempen (alleen Nest Hello)

Als je gedurende een bepaalde tijd niet gestoord wilt worden, kun je Stiltetijd Quiet time button gebruiken om te voorkomen dat de bel afgaat als iemand op de knop van de Nest Hello drukt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je baby slaapt. Als iemand op de Nest Hello-knop drukt wanneer 'Stiltetijd' is ingeschakeld, maakt de buitenbel nog wel geluid maar blijft de binnenbel stil. Je krijgt ook geen bezoekersmeldingen via Google Assistent. In de app ontvang je nog wel een melding wanneer er iemand voor de deur staat.

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Stiltetijd Quiet time button.
  3. Geef aan hoelang je de binnenbel wilt uitzetten:

• 30 minuten
    • 60 minuten
    • 90 minuten
    • 2 uur
    • 3 uur
  4. Tik op Starten. Je kunt altijd controleren hoeveel tijd er nog over is door weer op 'Stiltetijd' te tikken.

Wanneer je 'Stiltetijd' wilt stopzetten, tik je op Stiltetijd Cancel quiet time en dan op Annuleren.

De binnenbel uitschakelen (alleen Nest Hello)

Als je de binnenbel tijdelijk wilt uitschakelen voor hoogstens een paar uur, kun je misschien beter Stiltetijd gebruiken. Als je langere tijd niet gestoord wilt worden, kun je de binnenbel uitschakelen.

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Binnenbel aan/uit en tik vervolgens op de schakelaar om hem in of uit te schakelen.

Opmerking: Als je 'Stiltetijd' hebt aangezet, heeft de instelling 'Binnenbel aan/uit' voorrang boven 'Stiltetijd'. Dus als je de binnenbel aanzet en dan weer uit terwijl 'Stiltetijd' is ingeschakeld, gaat de binnenbel niet automatisch aan wanneer 'Stiltetijd' is afgelopen.

Meldingen instellen voor de detectie van geluid

Naast de activiteitsmeldingen die zijn gebaseerd op beweging, kun je ook meldingen krijgen wanneer de camera een hard of onverwacht geluid hoort. Als bijvoorbeeld de deurbel gaat en de hond begint te blaffen, kun je een melding krijgen, ook al speelt de activiteit zich niet af in het gezichtsveld van de camera. Lees het volgende artikel voor meer informatie over het instellen van meldingen voor geluid:

Meldingen voor de camera instellen >

Je ontvangt geen meldingen voor geluid als de microfoon van de camera is uitgeschakeld.

Geavanceerde geluidsmeldingen

Als je een Nest Aware-abonnement hebt, kunnen geavanceerde algoritmen in de cloud de camera helpen specifieke geluiden te onderscheiden, bijvoorbeeld een hond die blaft. Wanneer de camera denkt dat hij een specifiek geluid hoort, kan hij een speciale melding versturen.

Wat een Nest Aware-abonnement je te bieden heeft >

Praten via de luidspreker van de camera

Met de functie 'Praten en luisteren' kun je met mensen in de buurt van de camera praten en hun antwoord horen.

Praten en luisteren met de Nest-camera en de Nest Hello >

De functie 'Praten en luisteren' gebruikt de microfoon van de camera om mensen te horen praten. Zorg er dus voor dat de microfoon is ingeschakeld.

Volume van de luidspreker

Je kunt het volume van de luidspreker niet aanpassen, maar het geluid is zo ingesteld dat het door iemand in de buurt van de camera goed te horen is. Maak je veel gebruik van 'Praten en luisteren', plaats de camera dan op een plek waar je stem goed hoorbaar is.