To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Audio-instellingen van de Nest-camera en -deurbel wijzigen

Google Nest-camera's en -deurbellen laten je weten wat er in de buurt gebeurt. Je kunt de audio-instellingen van je Nest-camera en -deurbel aanpassen om de microfoon aan of uit te zetten, de gevoeligheid van de microfoon te wijzigen en geluidsmeldingen in te stellen.

De microfoon aan- en uitzetten

Als de microfoon van de Nest-camera aanstaat, registreert deze geluid in de omgeving van de camera. Als je camera over videogeschiedenis van gebeurtenissen of 24/7 videogeschiedenis beschikt, wordt de audio van de camera opgeslagen in de videogeschiedenis zolang de microfoon aanstaat.

Als de microfoon uitstaat, wordt er geen audio gestreamd of opgenomen. Tijdens het instellen staat de microfoon standaard uit.

Heb je meerdere Nest-camera's, dan kun je de microfoon van elke camera afzonderlijk aan- en uitzetten.

Home-app

Android

1. Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Selecteer Audio.
  6. Tik op de microfoonschakelaar om deze aan of uit te zetten.

iPhone en iPad

1.  Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Selecteer Audio.
  6. Tik op de microfoonschakelaar om deze aan of uit te zetten.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik in het startscherm op je camera.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Selecteer Microfoon en tik op de schakelaar om deze aan of uit te zetten.

Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kun je niet teruggaan in je videogeschiedenis en het geluid aanzetten op tijden dat de microfoon uitstond.

Het volume van de camera aanpassen (alleen Home-app)

Met de functie Praten en luisteren kun je voor de volgende Nest-camera's en -deurbellen aanpassen hoe luid je stem is als je in de telefoon praat:

• Nest Cam (netvoeding)
  • Nest Cam (batterij)
  • Nest Doorbell (batterij)

Bij andere modellen Nest-camera's en -deurbellen kun je het volume van de speaker niet aanpassen, maar zou het volume hoog genoeg moeten zijn zodat iemand in de buurt van de camera je goed kan horen. Maak je veel gebruik van Praten en luisteren, plaats de camera dan op een plek waar je stem goed hoorbaar is.

Opmerking: Deze instelling heeft geen invloed op hoe luid de stem van de bezoeker is in de app als deze via de camera spreekt.

Volg de onderstaande stappen om het volume van de camera aan te passen:

Android

1. Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Selecteer Audio.
  6. Sleep de volumeregelaar van de camera om het volume van de camera te verlagen of te verhogen.

iPhone en iPad

1.  Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Selecteer Audio.
  6. Sleep de volumeregelaar van de camera om het volume van de camera te verlagen of te verhogen.

Microfoongevoeligheid aanpassen (alleen Nest-app)

Camera's met aanpasbare microfoongevoeligheid

Op de volgende camera's kan de microfoongevoeligheid handmatig worden aangepast:

• Nest Cam Outdoor
  • Nest Cam Indoor

Als je geen geluiden in de videostream van de camera hoort of als de camera vaak ongewenste geluiden registreert, kun je voor deze camera's de gevoeligheid handmatig aanpassen.

Andere Nest-camera's en -deurbellen maken gebruik van echo opheffen en ruisonderdrukking om de microfoongevoeligheid automatisch aan te passen.

Volg deze stappen om de microfoongevoeligheid van de camera handmatig aan te passen:

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Selecteer je camera op het startscherm.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Selecteer Microfoon. Zorg dat de microfoonschakelaar aanstaat in de app, anders verschijnt de instelling Microfoongevoeligheid niet.
  5. Tik op Microfoongevoeligheid en sleep de schuifregelaar om de microfooninstelling aan te passen.

Audio-opnamen aan- of uitzetten

Dit kun je verwachten als je audio-opnamen voor je camera uitzet:

• De audio wordt niet opgeslagen bij de opgenomen video van je camera. Dit betekent dat videobeelden die zijn opgeslagen in je videogeschiedenis terwijl audio-opname uitstond geen geluid bevatten.
  • Je kunt nog wel audio krijgen in de live videostream van je camera.
  • De app stuurt je geen geluidsmeldingen.

Volg de instructies in de app voor je camera of deurbel om audio-opnamen aan of uit te zetten.

Home-app

Android

1. Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Selecteer Audio.
  6. Tik op de schakelaar Audio-opname om deze aan of uit te zetten.

iPhone en iPad

1.  Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Selecteer Audio.
  6. Tik op de schakelaar Audio-opname om deze aan of uit te zetten.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik in het startscherm op je camera.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Selecteer Microfoon. Zorg dat de microfoonschakelaar aanstaat in de app, anders verschijnt de instelling Audio-opname niet.
  5. Tik op de schakelaar Audio-opname om deze aan of uit te zetten.

Opmerking: Als audio-opnamen uitstaan, kun je nog wel live luisteren maar krijg je geen geluidsmeldingen.

Meldingen krijgen als de camera geluid waarneemt

De camera of deurbel kan meldingen sturen als deze bepaalde geluiden waarneemt.

Als bijvoorbeeld de deurbel gaat of je hond blaft, kun je een melding krijgen, ook al speelt de activiteit zich niet af in het gezichtsveld van de camera.

Camerameldingen

Het Praat- en luistersignaal aan- of uitzetten

Met de functie Praten en luisteren kun je met mensen in de buurt van de camera praten en hun antwoorden horen.

Voor een gestroomlijnder gesprek kan de Nest-camera of -deurbel via een signaal mensen laten weten dat je op het punt staat te praten of klaar bent. Dit signaal voorkomt dat mensen door elkaar heen praten.

Opmerking: Voor zowel de Nest Cam Indoor als de Nest Cam Outdoor werkt Praten en luisteren als een walkietalkie: er kan maar één persoon tegelijk praten. Gesprekken kunnen moeizamer verlopen als het signaal uitstaat.

Volg de instructies voor je camera of deurbel om het Praat- en luistersignaal aan of uit te zetten:

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik in het startscherm op je camera.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Selecteer Praat- en luistersignaal Nest cam talk listen tone.
  5. Tik op de schakelaar om het signaal aan of uit te zetten.

Instellingen voor de bel

Aanpassen hoelang de digitale bel klinkt (alleen Home-app)

Opmerking: Digitale bellen (interne luidspreker en geen bewegende delen) werken alleen met Nest-deurbellen die bedraad op het deurbelsysteem in je huis zijn aangesloten. Deurbellen op batterijen kunnen geen digitale bel gebruiken.

Android

1. Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Selecteer Deurbel.
  6. Schuif de node onder Duur van belgeluid om de duur van het belgeluid korter of langer te maken.

iPhone en iPad

1.  Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Selecteer Deurbel.
  6. Schuif de node onder Duur van belgeluid om de duur van het belgeluid korter of langer te maken.
Stiltetijd gebruiken om het geluid van de binnenbel uit te zetten

Als je gedurende een bepaalde tijd niet gestoord wilt worden, kun je Stiltetijd gebruiken, zodat de deurbel niet afgaat als iemand op de knop van je Nest-deurbel drukt.

Dit kun je verwachten als een bezoeker op je deurbel drukt terwijl Stiltetijd aanstaat:

• De deurbel laat buiten het gewone deurbelgeluid horen, maar de bel klinkt niet in huis.
  • Als bezoekersmeldingen aanstaan, laat je speaker of scherm niet weten dat er iemand voor de deur staat.
  • De app kan nog steeds een melding sturen om je te laten weten dat er iemand voor de deur staat.

Volg de instructies in de app voor de deurbel om Stiltetijd aan te zetten.

Home-app

Android

1. Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4. Selecteer Stiltetijd .
  5. Kies hoelang de binnenbel en bezoekersmeldingen uit moeten staan.
  6. Tik op Instellen.

iPhone en iPad

1.  Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4.  Selecteer Stiltetijd .
  5. Kies hoelang de binnenbel en bezoekersmeldingen uit moeten staan.
  6. Tik op Instellen.

Als je de functie eerder wilt annuleren, selecteer je de deurbel in de app en tik je op Stiltetijd beëindigen.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Selecteer je deurbel in het startscherm.
  3. Tik op Stiltetijd Quiet time button.
  4. Kies hoelang de binnenbel en bezoekersmeldingen uit moeten staan.
  5. Tik op Starten.

Als je wilt checken hoeveel tijd er nog over is, of als je Stiltetijd eerder wilt annuleren, ga je terug naar de instelling Stiltetijd.

De binnenbel aan- of uitzetten

Als je de binnenbel tijdelijk wilt uitzetten voor hoogstens een paar uur, kun je misschien beter Stiltetijd gebruiken. Als je langere tijd niet gestoord wilt worden, kun je in plaats daarvan je binnenbel uitzetten.

Volg de instructies in de app voor de deurbel om de binnenbel aan of uit te zetten.

Home-app

Android

1. Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3.  Tik op Meer .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Selecteer Deurbel.
  6. Tik op de schakelaar Binnenbel om deze aan of uit te zetten.

iPhone en iPad

1.  Open de Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Meer .
  4.  Tik op Instellingen .
  5. Selecteer Deurbel.
  6. Tik op de schakelaar Binnenbel om deze aan of uit te zetten.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik in het startscherm op je deurbel.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Selecteer Binnenbel aan/uit en tik dan op de schakelaar om deze aan of uit te zetten.

Opmerking: Zodra Stiltetijd is afgelopen, worden de huidige instellingen voor de binnenbel weer geactiveerd. Als je de binnenbel aan- en weer uitzet terwijl Stiltetijd aanstaat, gaat de binnenbel niet automatisch aan als Stiltetijd is afgelopen.