De Nest-thermostaat gebruiken als een traditionele programmeerbare thermostaat

De Google Nest-thermostaat kan Auto-Schema gebruiken om je dagelijkse routine te leren kennen en automatisch een temperatuurschema voor je te maken. Als je liever deze functie uitzet en zelf een onveranderlijk handmatig schema maakt, lees je in dit artikel hoe je dit doet.

Van toepassing op: de web-app van Google NestNest-thermostaten en de mobiele app van Google Nest

Nest-thermostaten bieden verschillende opties om een temperatuurschema in te stellen dat aan je behoeften voldoet:

Als je wilt dat je Nest-thermostaat meer als een traditionele thermostaat werkt, stel je een handmatig schema in. Schakel eerst Auto-Schema uit en verwijder dan het bestaande schema of pas het schema naar wens aan. Hieronder vind je stapsgewijze instructies.

1. Schakel Auto-Schema uit

Wanneer je Auto-Schema uitschakelt, blijft je bestaande schema intact, maar leert je thermostaat niet meer van al je aanpassingen. Als je wilt, kun je het bestaande schema ook wissen (zie stap 2 hieronder).

Met de Nest-app:

1. Open de Nest-app en selecteer je Nest-thermostaat.

2. Selecteer Instellingen Pictogram van Nest-instellingen  en dan Auto-Schema.

3. Tik op de schakelaar om deze uit te schakelen.

Op de thermostaat:

Druk op de ring en kies Instellingen Pictogram van Nest-instellingen   en dan Nest Sense en dan Auto-Schema en dan Uit.

2. Wis je bestaande schema (optioneel)

Voordat je het bestaande schema wist, kun je het eerst nog bekijken. Dat doe je als volgt:

• 1e, 2e en 3e generatie Google Nest Learning Thermostat: Druk op de ring en kies Schema Pictogram van schema Nest-thermostaat.

• Nest Thermostat E: Druk op de ring en kies Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Schema.

Als je het bestaande schema wilt houden en handmatig wilt aanpassen, volg je niet de onderstaande stappen voor het wissen. Ga in plaats hiervan naar stap 3 om een handmatig schema in te stellen.

Als je het bestaande schema wilt wissen, dan doe je dit zo:

1. Selecteer op de thermostaat Instellingen Pictogram van Nest-instellingen  en dan Resetten en danSchema.

2. Afhankelijk van welke Nest-thermostaat je hebt, selecteer je Resetten of Wissen.

Opmerking: Als je een Nest Thermostat E hebt, kun je Basis selecteren om je bestaande schema te wissen en te vervangen door het standaard basisschema.

3. Stel je handmatige schema in

Wanneer je handmatig een schema maakt of bewerkt, kun je zorgen dat de thermostaat de temperatuur in je huis aanpast op de vaste tijden die je hebt ingesteld.

Met de Nest-app:

1. Open de Nest-app en selecteer je Nest-thermostaat.

2. Selecteer Schema Pictogram van schema Nest-app.

3. Geef de gewenste vaste tijden op voor de temperatuurwijzigingen. Zie ons artikel over temperatuurschema's voor meer informatie over hoe dit scherm werkt.

Op de thermostaat:

• Ga naar het schemascherm op de thermostaat.

• 1e, 2e en 3e generatie Nest Learning Thermostat: Druk op de ring en kies Schema Pictogram van schema Nest-thermostaat.

• Nest Thermostat E: Druk op de ring en kies Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Schema.

• Geef de gewenste vaste tijden op voor de temperatuurwijzigingen. Zie ons artikel over temperatuurschema's voor meer informatie over hoe dit scherm werkt.

Waar je rekening mee moet houden

• True Radiant: Heb je True Radiant ingeschakeld, dan kan de thermostaat het systeem starten vóór het instelpunt in je schema. Dat komt doordat True Radiant ervoor zorgt dat de gewenste temperatuur in je huis is bereikt op het tijdstip dat je in je schema hebt opgegeven. Als je liever wilt dat je systeem start op het geplande tijdstip (en niet ervoor), schakel je True Radiant uit. De gewenste temperatuur wordt dan pas bereikt na het ingestelde tijdstip.
  • Ecotemperaturen: Als je Ecotemperaturen hebt ingeschakeld, is het nog steeds mogelijk dat je thermostaat automatisch overschakelt naar zijn ecotemperatuur wanneer hij merkt dat iedereen is vertrokken. Als je dat niet wilt, moet je Automatisch overschakelen naar de ecotemperatuur voor de thermostaat uitschakelen.
  • De thermostaat gebruiken zonder een schema: Als je na het wissen van je schema geen ander schema instelt, blijft de thermostaat op de temperatuur staan die je hebt ingesteld tot je een nieuwe temperatuur kiest. Dit betekent dat hij als een traditionele niet-programmeerbare thermostaat werkt. Je kunt het ook vergelijken met de wachtmodus op een programmeerbare thermostaat.
  • Weer beginnen met leren: Mocht je ooit van gedachten veranderen en willen beginnen met het gebruik van Auto-Schema, dan zet je het gewoon weer aan. De Nest-thermostaat gebruikt de temperaturen in je schema als uitgangspunt om opnieuw te leren. Zie ons artikel over Auto-Schema als je je geheugen wilt opfrissen.