Toegankelijkheidsinstellingen voor Google Nest-scherm

Je kunt je Google Nest-scherm aanpassen via de toegankelijkheidsinstellingen.

Toegankelijkheidsinstellingen wijzigen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Google Nest-scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op je Nest-scherm en dan Instellingen  en dan Toegankelijkheid.
    1. Als je opties voor kleurinversie, schermvergroting en ondertiteling wilt kiezen, kies je onder Weergave welke instellingen je op aan On en welke je op uit Off wilt zetten.
    2. Als je opties voor startgeluid afspelen, eindgeluid afspelen, audiobeschrijvingen en de schermlezer wilt kiezen, kies je onder Audio welke instellingen je op aan On en welke je op uit Off wilt zetten.

De schermlezer op je Nest-scherm gebruiken

Wanneer je de schermlezer inschakelt, kun je gebaren gebruiken om te navigeren op het scherm en te begrijpen wat erop staat.

• Items op het scherm ontdekken: Beweeg 1 vinger over het scherm. Het item onder je vinger wordt gemarkeerd en hardop voorgelezen.
  • Een geselecteerd item openen: Dubbeltik met 1 vinger.
  • Het volgende item selecteren en laten voorlezen: Swipe met 1 vinger van links naar rechts.
  • Het vorige item selecteren en laten voorlezen: Swipe met 1 vinger van rechts naar links.
  • Snelle instellingen openen: Swipe met 1 vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  • Mediabediening vinden: Tik met 2 vingers op het scherm.
  • Teruggaan naar het startscherm: Swipe met 1 vinger naar links vanaf de linkerkant van het scherm, of zeg 'Hey Google, ga naar startscherm'.
  • Teruggaan naar het inactieve scherm: Swipe met 1 vinger naar rechts vanaf de linkerrand van het scherm om de screensaver te bekijken.
  • De spraak van de schermlezer dempen: Tik met 1 vinger op het scherm.
  • De spraak van de Google Assistent dempen: Tik met 1 vinger op het scherm.

Meer informatie over toegankelijkheidsinstellingen

Audio-opties

• Begingeluid afspelen: Er wordt een geluid afgespeeld als je Nest-scherm registreert dat je 'Oké Google' of 'Hey Google' zegt.
  • Eindgeluid afspelen: Er wordt een geluid afgespeeld als je Nest klaar is met luisteren naar je verzoek.
  • Schermlezer: Je Nest-scherm geeft gesproken feedback als je op het scherm tikt.

Visuele opties

• Kleurinversie: Draai de kleuren om die op je scherm worden weergegeven.
  • Scherm vergroten: Tik drie keer op het scherm om de content op het scherm te vergroten.
  • Ondertiteling: Zet de ondertiteling aan of uit voor je videocontent.