Konfigurera smarta enheter för hemmet med Google Home

Med Google Home kan du styra över 10 000 smarta enheter för hemmet, till exempel lampor, strömbrytare och kontakter.

Smarta enheter för hemmet som stöds

Här är en lista över de smarta enheter för hemmet som Google-assistenten och Google Home har stöd för.

Steg 1: Konfigurera smarta enheter för hemmet

Konfigurera de smarta enheterna för hemmet genom att följa tillverkarens anvisningar, om du inte redan har gjort det.

Steg 2: Ansluta smarta enheter för hemmet till Google Home-enheten

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Tryck på snabbåtgärden Lägg till på fliken Hem.
  3. Tryck på Konfigurera en enhet
  4. Tryck på Har några av dina enheter redan konfigurerats?
  5. Välj tillverkaren av enheten
  6. Slutför konfigurationen genom att följa anvisningarna

Obs! Det går att ansluta hur många enheter som helst till Google Home.

Steg 3: Ange smeknamn för enheterna

Du kan välja vad du vill kalla de smarta enheterna.

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Tryck på en enhet på startfliken
  3. Tryck på Inställningar Settings icon
  4. Tryck på Namn.

Obs! Smeknamn är alternativa namn på lampor i Google Home-appen. Smeknamn som du har gett enheter i Google Home-appen visas inte i partnerns app.

Steg 4: Tilldela enheter ett rum

Det är lättare att styra enheterna om du tilldelar dem ett rum.

Lägga till i ett rum

Lägga till enheten i ett rum i ditt nuvarande hem

Öppna Google Home-appen Google Home app.

Tryck på enheten du vill lägga till i ett rum Nest and then image.  Inställningar Settings icon Nest and then image. Rum Nest and then image. välj ett rum Nest and then image. Nästa

Lägga till enheten i ett rum i ett annat hem

Öppna Google Home-appen Google Home app.

Tryck på enheten du vill lägga till i ett rum Nest and then image.  Inställningar Settings icon Nest and then image. Hem Nest and then image. välj ett hem Nest and then image.  Nästa Nest and then image. välj ett hem Nest and then image. Nästa.

Söka efter nya enheter

Med rösten

Gör det här:

Säg: ”Hej Google” eller ”Ok Google” och

Synkronisera alla enheter

”Synkronisera mina enheter”

Synkronisera en typ av enhet

”Synkronisera mina lampor”

Viktigt!

• Du måste redan ha konfigurerat enheterna i partnerappen (steg 1 ovan).
  • Om du synkroniserar flera enheter samtidigt kan ett fel uppstå på grund av att tidsgränsen löpt ut.

I Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Rulla ned till Andra överföringsenheter. Där visas alla enheter som är anslutna till samma nätverk som inte har länkats till ett hem eller rum.
  3. Följ anvisningarna för att ge enheterna smeknamn och lägga till dem i ett rum.

Byta rum för enheter

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Tryck på enheten Nest and then image. InställningarSettings icon Nest and then image. Rum Nest and then image. välj ett rum Nest and then image. Nästa.

Byta namn på ett rum

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Tryck på namnet på det rum du vill ändra.
  3. Tryck på InställningarSettings iconNest and then image.  Namn  Nest and then image. skriv ett namn Nest and then image. Spara.

Radera ett rum

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Tryck på namnet på det rum du vill ändra.
  3. Tryck på Inställningar Settings icon Nest and then image. Ta bort rum Nest and then image. Ta bort
  4. Obs! Alla enheter tas bort från rummet. Du kan lägga till dem i ett annat rum.

Koppla bort enheter från Google Home

Om du inte längre vill styra enheter för smarta hem med assistenten kan du koppla från ditt konto.

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Tryck på enheten Nest and then image. Inställningar Nest and then image. Ta bort enhet Nest and then image. Ta bort

Relaterat innehåll

Partner med stöd för Hemstyrning