To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Ansluta smarta hemenheter i Google Home-appen

Du kan fjärrstyra smarta enheter när du konfigurerar dem i Google Home-appen.

Obs! Titta efter enheten i Konfigurera smarta enheter i Google Home-appen innan du fortsätter. Om det finns en länkad artikel för den följer du anvisningarna i artikeln i stället.

Smarta hemenheter som stöds

Lista över smarta hemenheter som stöds

Steg 1. Konfigurera smarta hemenheter

Konfigurera de smarta enheterna för hemmet genom att följa tillverkarens anvisningar, om du inte redan har gjort det.

Steg 2. Ansluta smarta hemenheter i Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Lägg till  uppe till vänster Konfigurera enhet plus Fungerar med Google.
  3. Välj tillverkaren i listan.
  4. Slutför konfigureringen genom att följa stegen i appen.

Hantera smarta hemenheter

Ge enheter smeknamn

Du kan välja vad du vill kalla de smarta hemenheterna.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar Settings icon uppe till höger följt av Namn.
  4. Ange ett namn följt av tryck på Spara.

Obs! Smeknamn är alternativa namn på smarta enheter i Google Home-appen. Smeknamn som du ger smarta enheter i Google Home-appen visas inte i tillverkarens app.

Tilldela enheter rum

Det är lättare att styra enheterna om du tilldelar dem ett rum i ett hem. Du kan skapa ett nytt hem, skapa ett nytt rum eller lägga till enheterna i ett befintligt rum. Varje enhet kan endast läggas till i ett rum.

Obs! Alla medlemmar i ett hem kan styra alla enheter i hemmet.

Lägga till enheten i ett rum i ditt nuvarande hem

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på rutan för den enhet som du vill lägga till i ett rum tryck på Inställningar Settings icon Rum välj ett rum tryck på Spara.

Byta rum för enheter

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar Settings icon uppe till höger Rum välj ett rum tryck på Nästa.

Lägga till enheten i ett nytt rum i ditt nuvarande hem

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på rutan för den enhet som du vill lägga till i ett rum tryck på InställningarSettings icon Rum scrolla längst ned och tryck på Lägg till ett anpassat rum ange rummets namn tryck på Spara.

Lägga till enheten i ett rum i ett annat hem

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på rutan för den enhet som du vill lägga till i ett rum tryck på Inställningar Settings icon Hem välj ett hem tryck på Nästa välj ett rum tryck på NästaObs! Den här åtgärden tar bort enheten från rummet i det första hemmet. Enheten är fortfarande länkad i det första hemmet, men den visas under I hemmet eller Lokala enheter i stället för under rumsnamnet.

Skapa och hantera rum

Skapa ett nytt rum

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3.  Tryck på Inställningar Settings icon Rum.
  4. Välj ett föreslaget rumsnamn eller scrolla längst ned och tryck på Lägg till ett anpassat rum ange rummets namn tryck på Spara.

Byta namn på ett rum

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Välj hemmet med det rum du vill byta namn på högst upp.
  3. Tryck länge på namnet på det rum du vill ändra.
  4. Tryck på Inställningar Settings icon Namn ange ett namn tryck på Spara.

Radera ett rum

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Välj hemmet med det rum du vill ta bort högst upp.
  3. Tryck länge på namnet på det rum du vill ta bort.
  4. Tryck på Inställningar Settings icon Ta bort rum Ta bortObs! När du raderar ett rum tas alla enheter i rummet bort från rummet. Du kan lägga till dem i ett annat rum.

Söka efter nya enheter

Med rösten

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Synkronisera alla enheter ”Synkronisera mina enheter”
Synkronisera en typ av enhet ”Synkronisera mina lampor”

Obs!

• Du måste redan ha konfigurerat enheterna i partnerappen (steg 1 ovan).
  • Om du synkroniserar flera enheter samtidigt kan ett fel uppstå på grund av att tidsgränsen löpt ut.

I Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Under I hemmet eller Lokala enheter hittar du alla enheter i samma nätverk som inte finns i ett hem eller rum.
  3. Följ anvisningarna för att ge enheterna namn och lägga till dem i ett rum.
Koppla från enheter från Google Home-appen

Obs! Det går inte att ta bort länken till enskilda enheter. Om du tar bort en enhet på detta sätt tas alla enheter i den tjänsten bort.

När du tar bort länken till en enhet från ett hem händer följande:

• Enheten kopplas bort för alla medlemmar i hemmet.
  • Länken till enheten tas bort från Google-kontot.
  1. Kontrollera att enheterna är på.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar Settings icon följt av ta bort länken till den länkade tjänsten följt av tryck på Ta bort länk.

Hantera smarta hemenheter

När du har anslutit dina smarta enheter i Google Home-appen kan du styra dem med Google Home-appen. Om du har en högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home kan du även använda röstkommandon för att styra dina smarta enheter.

Relaterat innehåll

Styra smarta hemenheter via högtalare eller skärmar
Partner med stöd för Hemstyrning