Konfigurera smarta hemenheter med Google Home

Med Google Home kan du styra över 30 000 smarta hemenheter, till exempel lampor, strömbrytare och kontakter.

Smarta hemenheter som stöds

Här är en lista över de smarta hemenheter som Google-assistenten och Google Home har stöd för.

Steg 1: Konfigurera smarta hemenheter

1. Konfigurera Google Nest- eller Home-enheten om du inte redan har gjort det.
  2. Konfigurera de smarta hemenheterna genom att följa tillverkarens anvisningar, om du inte redan har gjort det.

Steg 2: Ansluta smarta enheter för hemmet till Google Home-enheten

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Tryck på Lägg till  uppe till vänster Konfigurera enhet  Har några av dina enheter redan konfigurerats?
  3. Om du väljer Nya enheter väljer du plats och trycker på Nästa  slutför konfigureringen genom att följa anvisningarna.
  4. Om du väljer Works with Google väljer du enhetens tillverkare på listan.
  5. Slutför konfigureringen genom att följa anvisningarna i appen.

Steg 3: Ange smeknamn för enheterna

Du kan välja vad du vill kalla de smarta enheterna.

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Välj din enhet följt av Inställningar Settings icon  Namn.
  3. Ange ett namn följt av tryck på Spara.

Obs! Smeknamn är alternativa namn på smarta enheter i Google Home-appen. Smeknamn som du har gett smarta enheter i Google Home-appen visas inte i tillverkarens app.

Steg 4: Tilldela enheter ett rum

Det är lättare att styra enheterna om du tilldelar dem ett rum i ett hem. Du kan skapa ett nytt hem, skapa ett nytt rum eller lägga till enheterna i ett befintligt rum.

Obs! Alla medlemmar i ett hem kan styra alla enheter i hemmet.

Lägga till i ett rum

Lägga till enheten i ett rum i ditt nuvarande hem

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på enheten du vill lägga till i ett rum  Inställningar Settings icon Rum välj ett rum Spara.

Lägga till enheten i ett nytt rum i ditt nuvarande hem

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på enheten du vill lägga till i ett rum  Inställningar Ikon för Inställningar  Rum  skrolla till sidans slut och tryck på Lägg till ett anpassat rum  ange rummets namn  tryck på Spara.

Lägga till enheten i ett rum i ett annat hem

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på enheten du vill lägga till i ett rum Inställningar Settings icon  Hem välj ett hem  Nästa välj ett rum Nästa.

Söka efter nya enheter

Med rösten

Gör det här:

Säg: ”Hej Google” eller ”Ok Google” och

Synkronisera alla enheter

”Synkronisera mina enheter”

Synkronisera en typ av enhet

”Synkronisera mina lampor”

Viktigt!

• Du måste redan ha konfigurerat enheterna i partnerappen (steg 1 ovan).
  • Om du synkroniserar flera enheter samtidigt kan ett fel uppstå på grund av att tidsgränsen löpt ut.

I Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Skrolla ned till Andra överföringsenheter. Där visas alla enheter som är anslutna till samma nätverk och som inte har länkats till ett hem eller rum.
  3. Följ anvisningarna för att ge enheterna smeknamn och lägga till dem i ett rum.

Byta rum för enheter

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Tryck på enheten InställningarSettings icon Rum välj ett rum Nästa.

Byta namn på ett rum

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Tryck på namnet på det rum du vill ändra.
  3. Tryck på Inställningar Settings icon  Namn   ange ett namn  Spara.

Radera ett rum

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Tryck på namnet på det rum du vill ta bort.
  3. Tryck på Inställningar Settings icon Ta bort rum Ta bort.
    Obs! Alla enheter tas bort från rummet. Du kan lägga till dem i ett annat rum.

Hantera dina smarta enheter för hemmet

När du har konfigurerat enheterna kan du styra dem med hjälp av röstkommandon och via Google Home-appen. Läs om hur du styr smarta hemenheter med Google Home.

Koppla från enheter från Google Home-appen

Om du inte längre vill styra smarta hemenheter med assistenten kan du koppla från ditt konto.

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  2. Välj enhet följt av InställningarInställningar följt av Ta bort länk följt av Ta bort länk.

Relaterat innehåll

Styra smarta hemenheter med Google Home
Partner med stöd för Hemstyrning