Dela på ett hem och enheter i Google Home-appen

Viktigt! Om du använder Nest-appen utan att ha migrerat till ett Google-konto hanterar du hem och personer som delar åtkomst till ditt hem med Nest-appen.

Du kan skapa ett hem för att organisera och hantera enheter i Google Home-appen. Sedan kan du bjuda in medlemmar i hemmet som delar kontrollen över hemmet och enheterna.

Du kan till exempel samla dina grupperade högtalare i vardagsrummet, lamporna i arbetsrummet och termostaten i ett hem och bjuda in dina rumskamrater till hemmet.

Skapa och hantera ett hem

Skapa ett hem
  1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Lägg till Lägg till högst upp.
  3. Tryck på Skapa nytt hem.
  4. Följ anvisningarna.

Byta mellan hem

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på namnet för det aktuella hemmet högst upp.
  3. Välj ett nytt hem från rullgardinsmenyn.
Flytta en enhet till ett annat hem
  1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Öppna det befintliga hemmet för enheten.
  3. Tryck på enheten följt avEnhetsinställningar Inställningar följt av Hem.
  4. Tryck på hemmet som du vill flytta enheten till följt av Nästaföljt av Flytta enhet.
  5. Om du blir tillfrågad trycker du på det rum som du vill flytta enheten till följt av Nästa.

Ta bort ett hem

Du kan ta bort ett hem från Home-appen om du är den enda medlemmen i hemmet.

Om du inte är den enda medlemmen i hemmet måste du först ta bort alla andra medlemmar från hemmet med Google Home-appen. Annars kan du bara ta bort dig själv från hemmet. De kvarvarande medlemmarna har fortfarande åtkomst till hemmet och dess enheter.

När du tar bort ett hem händer följande:

• Hemmet tas bort från ditt Google-konto.
  • Du kan inte använda Home-appen för att styra enheter som du har lagt till i hemmet. Detta inkluderar lampor, skärmar, högtalare, kameror, termostater och lås, om du inte konfigurerar enheterna igen.
  • Din data som är kopplad till hemmet, till exempel Video History från Nest-kameror eller termostatinställningar, tas bort. Obs! Data som är kopplad till ditt Google-konto tas inte bort om du tar bort hemmet. Läs mer om hur du tar bort data som är kopplad till ditt konto.

Så här tar du bort ett hem:

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Byt till hemmet som du vill ta bort.
  3. Tryck på Inställningar   Ta bort det här hemmet  Ta bort.

Hantera medlemmar i hemmet

Lägg till familjemedlemmar eller rumskamrater som medlemmar i hemmet om du vill låta dem använda enheterna du har hemma.

Bjud endast in personer du litar på som medlemmar i hemmet. Medlemmar i hemmet kan

• lägga till och ta bort andra medlemmar, även dig
  • lägga till nya enheter, som högtalare, skärmar eller smarta glödlampor
  • använda enheter i hemmet och ändra inställningar
  • automatiskt länka sina medietjänster, till exempel YouTube, till högtalare, Smart Display-enheter och enheter med inbyggd Chromecast i hemmet
  • lägga till och ta bort andra medlemmar, även dig.

Det går inte att bjuda in personer som använder ett

• G Suite-konto
  • Google-konto för barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land).

Högst sex personer kan dela på ett hem.

Bjuda in medlemmar till hemmet

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Byt till hemmet som du vill dela.
  3. Tryck på Lägg till högst upp Lägg till följt av Bjud in en ny medlem till hemmet eller Lägg till medlem i hemmet.
  4. Ange e-postadressen till personen du vill bjuda in följt av tryck på Bekräfta.

Den inbjudna personen får ett e-postmeddelande med anvisningar.

Obs! Om personen du vill bjuda in redan har begärt att få gå med i hemmet måste du godkänna begäran i stället för att skicka en ny inbjudan.

Godkänna en begäran om att gå med i hemmet

1. Open the Google Home app Google Home.
  2. Tap Settings .
  3. Tap Household Select your email address.

Du ser en lista över medlemmar som har begärt åtkomst till ditt hem och sedan kan du godkänna deras förfrågningar.

Tacka ja till en inbjudan att bli medlem i ett hem

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Kontrollera att appen är inloggad på ditt konto uppe till höger.
  3. Tryck på Väntande inbjudan följt av Godkänn.
  4. Ange ett smeknamn för hemmet. Det är bara du som ser smeknamnet.
  5. Följ anvisningarna.

Ta bort dig själv från ett hem

När du tar bort dig själv från ett hem händer följande:

• Du har inte längre åtkomst till hemmet och de enheter och tjänster som är kopplade till hemmet.
  • Andra medlemmar har fortfarande åtkomst till hemmet.
  • Andra medlemmar har inte längre åtkomst till de enheter eller tjänster som du konfigurerar, inklusive Nest-termostater, alarm, lås och kameror. Om du har konfigurerat en Nest Cam med Nest Hub Max är Nest Hub Max inte längre tillgänglig.
    • Undantag: Google Nest Wifi, Google Wifi, högtalare och skärmar med Google Assistent och Chromecast-enheter är fortfarande tillgängliga för andra medlemmar i hemmet även om du tar bort dig själv från hemmet.
  • Om du är den enda medlemmen i hemmet raderas hemmet. Detta inkluderar hemdata som videomaterial från Video History och termostatinställningar.

Så här tar du bort dig själv:

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Byt till hemmet som du vill redigera.
  3. Tryck på Inställningar   Hushåll.
  4. Tryck på  eller bredvid ditt kontonamn.
  5. Tryck på Ta bort  Ta bort dig själv.

Ta bort andra medlemmar från ett hem

När du tar bort medlemmar från ett hem händer följande:

• Personer får aviseringar om att de har tagits bort från hemmet.
  • De har inte längre åtkomst till enheterna eller tjänsterna i hemmet och deras konton kommer inte längre att vara länkade till enheterna.
  • Assistent-enheter som högtalare och skärmar, inklusive sådana som konfigurerats av den borttagna medlemmen, finns kvar i hemmet. Dessa enheter kommer inte längre att vara länkade till den medlem i hemmet som du tar bort.
    • Undantag: Nest Hub Max kan tas bort och videomaterial från Video History kan raderas.
  • Om den medlem som du tar bort från hemmet migrerade sitt Nest-konto och sina Nest-enheter (till exempel kameror och termostater) till ett Google-konto kan enheterna tas bort från hemmet när du tar bort medlemmen. Data som är kopplad till Nest-enheterna och hemmet kan raderas permanent, inklusive Video History från Nest-kameror eller termostatinställningar.
  1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Byt till hemmet som du vill redigera.
  3. Tryck på Inställningar   Hushåll.
  4. Tryck på  eller bredvid namnet på medlemmen som ska tas bort.
  5. Tryck på Ta bort  Ta bort.