Dela enheter i hemmet med andra

Du kan skapa ett hem för att hantera enskilda enheter, högtalargrupper eller enheter i samma rum. Sedan kan du välja vilka som kan styra hemmet genom att lägga till medlemmar.

Du kan till exempel samla dina grupperade högtalare i vardagsrummet, lamporna i arbetsrummet och termostaten i ett hem och bjuda in dina rumskamrater till hemmet.

Skapa och hantera ett hem

Skapa ett hem
  1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Lägg till Lägg till högst upp.
  3. Tryck på Skapa nytt hem.
  4. Följ anvisningarna.

Om du vill byta mellan hem väljer du ett i rullgardinsmenyn på fliken Hem.

Flytta en enhet till ett annat hem
  1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Öppna det befintliga hemmet för enheten.
  3. Tryck på enheten följt av Inställningar Settings följt av Hem.
  4. Tryck på hemmet som du vill flytta enheten till följt av Nästa.
  5. Tryck på rummet som du vill flytta enheten till följt av Nästa.
Ta bort ett hem

Om du är den enda medlemmen i hemmet kan du ta bort det. När du tar bort ett hem

• tas hemmet bort från ditt Google-konto
  • raderas all data som är kopplad till hemmet
  • är smarta enheter i hemmet anslutna till Google-kontot även i fortsättningen.

Så här tar du bort ett hem:

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Byt till hemmet som du vill ta bort.
  3. Tryck på Inställningar Settings följt av Ta bort det här hemmet följt av Ta bort hem.

Hantera medlemmar i hemmet

Lägg till familjemedlemmar eller rumskamrater som medlemmar i hemmet om du vill låta dem använda enheterna du har hemma.

Bjud endast in personer du litar på som medlemmar i hemmet. Medlemmar i hemmet kan

• lägga till nya enheter, som högtalare eller en smart glödlampa
  • använda enheter i hemmet och ändra inställningar
  • automatiskt länka sina medietjänster, till exempel YouTube, till högtalare, Smart Display-enheter och enheter med inbyggd Chromecast i hemmet
  • lägga till och ta bort andra medlemmar, även dig.

Det går inte att bjuda in personer som använder ett

• G Suite-konto
  • Google-konto med Avancerat skydd
  • Google-konto för barn under 13 år.

Högst 16 personer kan dela på ett hem:

• 1 ägare
  • upp till 5 Google Home-medlemmar
  • upp till 10 personer med Home Entry Only (endast tillgängligt för hem med Nest Secure eller Nest × Yale lås)
Bjuda in medlemmar till hemmet
  1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Byt till hemmet som du vill dela.
  3. Tryck på Lägg till Lägg till högst upp följt av Lägg till ny medlem i hemmet.
  4. Ange e-postadressen till personen du vill bjuda in.
  5. Tryck på Spara följt av Bekräfta.

Den inbjudna personen får ett e-postmeddelande med anvisningar.

Tacka ja till en inbjudan att bli medlem i ett hem
  1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Konto längst ned.
  3. Tryck på Väntande inbjudan följt av Godkänn.
  4. Ange ett smeknamn för hemmet. Det är bara du som ser smeknamnet.
  5. Följ anvisningarna.
Ta bort medlemmar från ett hem
  1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Byt till hemmet som du vill redigera.
  3. Tryck på Inställningar Settings följt av Medlemmar i hemmet.
  4. Tryck på Mer More bredvid namnet på medlemmen i hemmet.
  5. Tryck på Ta bort.